СРПСКА ЕЛИТА КОЈУ НИ БОГ НЕЋЕ

СРПСКА ЕЛИТА КОЈУ НИ БОГ НЕЋЕ

Крајем године како је ред, ваља прогласити најбоље међу најбољима. Тако и Срби требају изабрати најбоље међу собом, због којих Бог на нас кисело гледа. Пре неколико година сам направио свој скромни предлог за ову рубрику "Вечитог календара", али је Бог volens-nolens неке морао ипак прихватити. Зато се ранг-листа мора освежити.

1. ЛАТИНКА ПЕРОВИЋ


Како име ипрезиме говоре, Млечанка олити Латинка комунисткиња црногорског порекла у Србији. Дакле : три-у-један. Првороткиња "друге Србије" с тога доминантна и жељена елита. Жена звана Зло. Мало ли је?

2. ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ

Топнички запис Др Војислава Шешеља.
 
Апсолутни и најомиљени опозиционар свему и свима. Да није опозиционар, не би зарадио, да није омиљен, не би преживео. Тренутно дворска луда своје дворске луде Александра Вучића. Апсолутни владар своје странке ("Оцо") која се одазива на СРС и истовремено лидер опозиционе странке која позицији никада није наудила. Као такав, непрекидно и несметано је на челу странке од 23.фебруара 1991. Тако је страначки лидер са најдужим лидерским стажом по Гинису. За две недеље је у овој Гинисовој категорији на Балкану зајебо кума Вука Драшковића. Влада СРС и припомаже владајућим номенклатурама у њеним немчарским пословима дуже него што је Краљ Александар био суверен и градио државу.

3. ВУК ДРАШКОВИЋ
 
Вук драшковић у васколиким потрагама за идентитетом. Фото: Озонпрес.
 
Вук Драшковић је ванбрачни син Чеде Прашка. Човек који је највише пута и најдуже погинуо за српство.

4. ЧЕДА ПРАШАК


Доследно: Чеда из свог периода "Бела снага"
 
Најстарији живи Србин. Крштеница му изгорела у рату. Према налазу екипе „Виртуелна аутопсија“ биолошка старост организма му је 117 година. Узрок старења непознат. Самозапослен. Доказао да и људи у најпознијим годинама, без искуства, мог да буду ефикасни у бизнису.

5. ЗОРИЦА БРУНЦЛИК И СОЊА ЛИХТ


Пето место деле Зорица Бунцлик и Соња Лихт. У тренутку луцидности, између два делиријум тременса Светислав Басара, инспирисан ликом Соње Лихт је „Жене у црном“ дефинисао као „Гузате Бабе“. По занимању су, осим што су гузате бабе, боркиње и певачице. Обе се боре за министарска места, Зорица је са'ранила три мужа, а ни четврти не изгледа најбоље, док је Соња подавила све око себе.

Соња Лихт из млађих дана

 6. МИРА МАРКОВИЋ, ВАНБРАЧНА




За Србе је Вук Бранковић дефиниција издаје. Вероватно се ради о миту. Међутим, све, цела фамилија, пореклом и наследницима, Мира Марковић је камен-темељац издаје, не мученик Вук Бранковић. Нема шта и кога она и њени нису издали. Комунистичко копиле пише о етичким вредностима комунизма. Нико није тако издао своје, па макар и комунисти били, као њена матер. Мира је издала је Србију. Издала је идеју о којој с толико љубави пише. Воли трулу раскош без рада и реда. Син јој је руски тајкунчић на темељу покрадених пара од народа у најгора времена. Деца су јој Црногорци. Она живи у изобиљу далеко од нашег пакла и сиротиње, које је произвела. Тако је постала идол нових богаташа насталих из револуције (nouveaux riches).

7. ЗАХАРИЈЕ ТРНАВЧЕВИЋ


ГМО Захарије

Српска пољопривреда је од 1.децембра 1948. кренула крупним корацима напред, када је о њој почео да извештава Захарије. Према валидним изворима, донео кукуруз у Србију. Репутацију је стекао између 1944 и 1946., година које су појели злочини.

8. ЧАНАК ГОСПОДИН НЕНАД




Најстарији пензионер. Носилац Националне Борачки Пензије од 2. новембар 1959. Зет Жике-Легенде.

9. СТЕВО ОПАЧИЋ И ЖИКА БЕРИСАВЉЕВИЋ




Стево је последњи Народни херој. Једном приликом, упадну партизани у немачку заседу. Стево скочи, побије 40 Немаца, зароби два митраљеза и две радио станице. Када је путевима револуције стигао у Београд није било кога да га врати у родну Плавну, а сам није знао да се врати кући. Тако је завршио вечерњу гимназију и вечерњи правни факултет (претеча Мегатренда), те је заслужено постао директор Прогреса и волонтерски трудбеник УДБА. Какав нам је директор Прогреса, такав нам је прогрес. Отић'е на жалост без заслуженог суда народног.


Живан Берисављевић, Жика-Легенда. Партизан са највише сати проведених у земуницама у скојевским данима, због чега су га зли језици прозвали Жика-Онаније. Сумња се да се и данас са групом илегалаца крије на Фушкој Гори. "Пушку, па у Фрушку" рече и оде да се бори за НДВ.

10. ДРАГОЉУБ МИЋУНОВИЋ


Први џокеј Србије. Јашио попове, сад ради као тренер.

11. ФИЛИП ДАВИД


Фото: Зоран Лончаревић
  
Филип Давид, Јеврејин. Рођен у Србији и преживео немачку окупацију. Из моралних разлога прешао на страну усташа. Живи од таквог морала. Брани свет од српског нацизма.

12. ТОМИСЛАВ ТОЛЕ КАРАЏИЋ




Бог све види - Толе се куне. После Толе, фудбал у Србији пашће у велике невоље. Али Толе је још за живота од малог директора циглане ушао у фудбалску легенду, тик уз Платинија. О њему ће бити снимљен трећи део филма "Монтевидео, Бог те невидео".


13. САВА САВАНОВИЋ




Сава Савановић, познатији као "ДРУГ СТАРИ"

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА