ИЛИ НЕЋЕ КОПАТИ ИЛИ ЋЕ НАС ЗАКОПАТИ

Foto: Unsplash.com

Уз најаву могућег референдума о ископавању литијума, али тек крајем 2025, док мало „припреми терен“, Вучић је поручио: „Где год и шта год изаберу, победићемо их.“ Кога? Није ваљда да мисли на грађане државе чији је председник

Има овде неколико тешких тема.


1. "Чувајте се вербализације". - Пети Елемент (тако се потписивао на НСПМ један психотерапеут из Ниша). Јер, то и јесте циљ - да се продужавањем и "уситњавањем" протеста који се своде на једно те исто брбљање уз аплаузе, енергија беса испусти кроз гушу и да на крају изостане делатна акција.

Пустим штрапацом по улицама градова само ћете ципеле подерати. Кога за то бига?

2.Левичаре никако не дрешити.
На жалост, како се види, све више се отимају за микрофоне, као да им је микрофон ђедовина. По дефиницији, наши лефтарди неће и не могу да буду против Шолца, Немачке, ЕУ. То је немогуће и незамисливо. Они некако морају да покажу осетљивост на еколошке теме и да се легитимишу против Вучића и "ове Србије", али не могу да се ослободе своје робовске покорности Западу. Они неће стати уз српску заставу и српски национални елемент. Они се тога гаде. Они Србију мрзе. Они су аутошовинисти. Зато, њихово делање је заплотно, и води у нигде. Као и до сада што су сваки протест упропастили.

Ако искрено хоће да помогну, нека лефтарди стану позади.
Ако дође до нечега, нека изађу напред.
Јер, ова битка тражи жртву а не позу.

Овакви су најстрашнија претња побуни и опстанку Србије. Убиће дух народни. 

"Браћо Новосађани, сестре Новосађанке, добро вам вече! А њима ћемо пожелети кошмарне снове, јер ништа друго нису заслужили. Овде испод споменика Светозару Милетићу, једном од највећих српских политичара, највећем војвођанском српском политичару, испод споменика који је исклесао Иван Мештровић, Југословен, Хрват, видите удруженим снагама, свашта може да се уради. Разједињени ништа не могу учинити", истакао је Бакић.

Какве везе са борбом за Србију имају Југословени и Хрвати? Са ким би то Јово опет да нас удружује? Узгред, Потјорек, кога је Јово истерао из Србије, био је Словенац, али та малу незгоду у југоносталгичарском вапају неће Јово поменути.

3. Чим ко помене да "не смемо да се делимо по нацији и религији", знамо да протура оно братство-јединство. Ко на протестима у опште дели народ по нацији и вери те се мора посебно истаћи борба против таквих негативних појава? Ко спречава друге нације и вере да се прикључе? Где су у протесту Жигманов, Љајић, Каса, Камбери...? Права траже али их се ништа не тиче.

Ако се, међутим, у име непостојећег братства јединства отпору одузме суштаствени национални идентитет, он ће умрети.

Или, ако ватрени активиста позива на јединство српског народа а не поделу (Србијанци вс. Босанци), тај је из УДБА делегиран. Лако је непомјанику против "Ђиласа и Шолака", јер то може да се прикаже као сукоб патриота вс. тајкуна, али сада,  у пројекту разваљивања Србије, он директно мора да се судари са домаћинима, са оним Србијанцима са којима никако не може да се бори поменутим опробаним оружјем, а нема још неког другог сем оног правог. Незгодно је то: сви знају да су његови стари већ бивали у тој конфронтацији. Зато мора да наметне причу о "србо-јединству", чак и тако што ће емисари које шаље, лупетати да управо он хоће да изазове сукоб Срба са две стране Дрине (?!), па јел да, не треба насести на његову игру. У пракси 90% Босанаца стоји чврсто уз њега. У осталом, ако не стоје чврсто уз непомјаника, нека то одмах покажу. Рецимо у Вјетернику, Бачком Јарку, Каћу, на Клиси, било где у Републици Српској одкуд су нам долазили браћа гласачи за локалне изборе...

Нека нпр. Др. Борислав Антонијевић (Несторов друг) отиђе у било које поменуто место, па проба да агитује (јер он је "као прекодрински Србин" апеловао да не дозволимо да нас Вучић посвађа), тако исто као по Јадру што је чинио. У најсрећнијој и најбезболнијој варијанти биће само исмејан, што му ипак не гарантујем као вероватан исход.

4. Не очекујте помоћ од Цркве. Она је његова. Попови нису ради кавзи.

5. Јасно је да УДБА грозничаво буши покрет. Нешто упућенији већ пребројавају говорнике са каблом до подрума. Што дуже буде трајало, више ће избушити.

Б. Обрадовић на тајном задатку


6. Не помињите "мирне протесте". Непотребно је. И, не зависи мирноћа од вас, јер режим је ушао у режим отворене окупације. Ако ви одлучите да заиста не дате Јадар, он ће одлучити своје. И са тим будите начисто.

7. Да вам буде коначно јасно, рођени моји - у овој борби сами сте. Као 1914. С наше стране Цер, са друге Батор, и цела Србија вам гледа у леђа. То вам је ситуација.


Коментари

  1. Iskreno, ne znam šta će biti. S obzirom na to da nas svetski moćnici ne obaveštavaju o svojim namerama, mogu samo da nagađam. Vidim tu nekoliko ishoda:
    1. Sve je ovako kako se vidi. Narod će se buniti dok ne postane opasno. Kada krenu suzavac, pendreci i kazne, svi će se povući i nesmetano će se kopati. Da li će se zaista kopati litijum ili nešto drugo, to nećemo ni znati.
    2. Nema nikakve stvarne namere za kopanjem već se diže prašina dok, u jednom trenutku, vlast ne kaže "Ok, nećete da se kopa. Onda moramo da platimo odštetu od (npr.) 8 milijardi evra". Naravno, realna odšteta je 4 (a nije ni toliko), a drugih 4 će da podele vlast i RT.
    3. Možda je zapad rešio da smeni ovu garnituru pa mora da se odigra predstava, kao sa litijama u CG. Biće raspisani vanredni izbori, vlastima će biti zabranjeno da mulja i slaviće se "veličanstvena narodna pobeda". A onda će nas zajahati nova kolonijalna uprava.

    Sa ovim informacijama i ovom pameću ja dovde dobacujem. Pozdrav i svako dobro.

    ОдговориИзбриши
  2. Не треба да се заваравамо - нема у народу више енергије од пре тридесет година. Друго - нема вођства од ауторитета. Треће, држим кључно - овај пут Вучић има подршку Запада. Колико Србију та подршка кошта, сведоци смо. Међутим, после овога, како год се лоше заврши (срећног решења нема), између Србије (односно оне Србије која је омеђена тачкама протеста) и Вучића више помирења нема. Огорчење ће остати и избијаће различитим другим поводима. Тако ћемо следећих година живети у амбијенту хладног грађанског рата. После тога ништа за наду не видим.

    ОдговориИзбриши
  3. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Sta ce vam uopste rubrika komentari, kad netolerisete suprotna misljenja, i brisete ih. I ovo je samo jos jedan dokaz da sam u pravu i da iznosim istinu. Vi antivucicevci ste veci vucic od vucica. Banovali ste me na NSPM. Banovali ste me na Novom Standardu. Sad me banujete na nekom sajtu koji neko ne cita. Izgleda da stvarno istina boli. Nemam licnog iskustva sa tim jer sam uvek bio tolerantan i otvorenog duha, ali po drugima vidim da je to zaista tako. Izmedju ostalog i zato ste osudjeni na poraz, jer se plasite suprotnog misljenja. Da stvarno verujete u ono sto pricate, i da ste jaki u tome, ne bi se ustrucavali da saslusate suprotne argumente. Sve vam je fejk. Fejk srbi. Fejk patrioti. Fejk opoizicionari. Fejk ekolozi. Kao Fema iz Pokndirene tikve.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Који твоји црни "аргументи". Ти си обична Вучићева џукела и ништарија. Нема ти шта да комуницираш са људима.

      Избриши
  7. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  8. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  9. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

УДБА 2065