ИЗБОРИ У СРБИЈИ 2022: СВИ МАРШ НА ИЗБОРЕ!


ЦеСИД је изнео своје прогнозе за изборе 3.4.2022.:

Од излазности ће све зависити, уз Српску напредну странку и Социјалистичку партију Србије, цензус прелазе и коалиције Уједињена Србија и Морамо, док ће око цензуса бити коалиција Нада, Двери и Заветници, коалиција "Ајмо, људи" и суверенисти.

Излазност ће бити од 55 до 57 одсто, што је од 3,5 до 3,7 милиона гласача. Велико изненађење би било да излазност буде око 60 одсто или већа.

И без експертских процена ЦеСИД, сви знамо да ће се резултати кретати у таквим оквирима. Дакле, излазност ће бити десетак посто већа него на прошлим изборима, апсолутна власт остаје у истим рукама, лева опозиција узима колико-толико значајан део "колача", док ће десничарске странке, оне које личе на националну опцију, бити задовољне оглоданим костима под столом.

Парламент Србије ће извесно у целини бити профашистички и протитоистички, еурофилан и натофилан, што грубо одудара од већинског народног мњења. Такви резултати су израз окупационе ситуације у Србији, и репрезентују споразум компрадорских или квислиншких елита, однегованих у Титовој компартији и удбиним сјемеништима. Те елите, збутане у безброј квази-партија који зује око хипертрофираног СНС, исто мисле, исто раде, и вредне су само највећег презира. Та одвратна каста титоида ће и даље командовати државом уместо да жваћу лук у прдеканама, где им је једино прилично место.

Подсетићемо још једном - опозиција је потписала "Договор с народом" да под оваквим условима неће излазити на изборе. Од времена тог Договора друштвени услови и политичка ситуација су се знатно погоршали. Наша друштвена стварност је по свом карактеру једнака стању окупације или колоније. Под окупацијом нема демократских избора. Зато се треба ослободити заблуде да се ситуација може променити пуким изласком на биралишта. Свесни су тога и лидери опозиције. И то се види. У млитавој и зомбираној "предизборној кампањи", карактеристичној и по томе што се активисти по штандовима нису ни тукли како је обично ред, нити су ћелави мркокошуљаши утеривали по селима страх у народ, опозициони лидери се вуку од студија до студија и сметено износе аргументе за које знају да коликогод били тачни никога не занимају. По унезвереним очима, тиковима и нервозмом махању рукама, док им се уста суше а глас час стањује а час подебљава, општем стању атаксије, види се да су погубљени у задатој улози амбасадорског политичког драмолета. Сваки режимски новинарчић који држи до себе попишао се бар на три-четити опозиционе громаде. Ови трпе и износе аргументе, зато што им је тако наређено. Вучић их са пуним правом не удостојава свог присуства (радије је с народом док отвара пруге и мостове, и гради "нашу Србију"), а његови чауши и дегенерици из владе их са невероватном надменошћу третирају у директним контактима.

При крају, Вучић је опозицији опростио што је толико мрцварио и, ево од недеље, водитељи сажаљиво пуштају мученике да износи своје аргументе. Неће скроз да их убију у мозак, не ваља се због излазности.

Кад поново питате успаљене опозиционе реторе шта се у ствари хоће са сулудим изласком на изборе и да ли су свесни катастрофе која следи, одговарају "Да, свесни смо свега. Али, народ хоће на изборе, и шта ћемо сад?!"

Поновићемо, по ЦеСИД-у излазност ће бити десетак посто већа, односно, толико ће апстинената овај пут гласати. Очито, да је опозиција одбила да изађе на изборе и да су према томе и "Договору са народом" водили анти-кампању, бојкот би поново успео и Вучић би и даље био без ослонца за своју велеиздајничку политику у легитимном Парламенту.

Политичари су се међутим договорили у подрумима Амбасада да изађу на изборе и тако дају легитимитет Вучићу за завршне поступке историјског и, коначно, биолошког неутралисања Срба, а за узврат ће добити синекуре у Скупштини. Од договора с народом дошли су до договорних избора са режимом и окупатором. Не тврдимо да неће договорна опозиција као плезир добити и Београд. Не тврдимо ни да у следећем циклусу неће преузети власт. Сигурно је да ћемо, у свакој варијанти, потомству оставити пустош у наслеђе. Зато што нисмо дорасли историји нашој, стегнути у аутошовинизам, партизанштину, племенску сиђошку тупавост и ниску људску ускогрудост.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА