УБИ НАС ПРЕСЛАБА РЕЧ

УБИ НАС ПРЕСЛАБА РЕЧ


Генерал Михаило Живковић, Командант одбране Београда

Заповедник аустро-мађарских снага земунског региона,
генерал-мајор Густав Гоља послао је преговарача са ултиматумом о предаји.
"Главном команданту у Београду,
Како бисте спасли српску престоницу од уништења артиљеријском ватром,
ви се позивате на предају града.
Командант највишег чина и његов штаб, као и градска управа,
треба да се, од сада па за један сат, што значи пре шест сати ове вечери,
појаве на перону у Земуну, смештеном на Дунаву.

Густав Гоља, генерал-мајор

Напомена: У случају да прихватате предају,
нека се на Калемегдану уместо српског истакне бели барјак.”

Одговор генерала Михаила Живковића:
"ИДИ У ПИЧКУ МАТЕРИНУ!"

Немамо ми Срби у овом времену неку нарочиту снагу. Али, има нас, није баш ни тако да смо сасвим одумрли.

Убиће нас стидна потреба да се докажемо свима, и кусом и репатом, да смо начитани и културни а не безрепа стока, само наши "аргументи" из некаквог волшебног разлога не могу да дођу изражаја. Али, ми ћемо упорним културним доказивањем, коначно доказати да смо у праву. То ће бити наша последња реч пред еутаназију. Ко не прихвата ту јалову игру речима, квари патриотски посао.

Што нисмо могли доказати окупаторима 1915. и 1941., може се разумети. Али, како ништа аргументима не успесмо објаснити 1944. ослободиоцима што у крдима окупираше Србију? Ко покуша да објасни, они на "пасје гробље шњиме".

Кад онда не доказасмо ништа нашима, а и даље упорно понављамо, као да смо успели објаснити, како ћете неком савременом шлифованом патриоти доказати да је од "културе дијалога" до Килавог Радована само један мали корачај? Од Килавог Радована до понизног слуге још и мањи.

Не пишем ја из теорије, већ из праксе. Непријатељима Србије "аргумент" је нешто чиме хране усташу у себи, који им у дробу живи као пантљичара. Зато се лако ругају уљудним Србима, који покушавају да их разумним разлозима уразуме. Као да они не знају да су потурице, мађарони, немчари или титовци.

Ако са фукаром усташко-комунистичком хоћете да се порвете, онда користите изворни речник наших отаца. Без остатка. Морају да науче да су фукара. 

Цитирам Д. Бокана: "Тај исти Храм Светог Саве (о коме овако злобно пишу новинари и ко-год-пожели) је био МАГАЦИН ЗА КАМИОНЕ у временима "кад су сви ишли на море", а био је предвиђен и за рушење па се то, Божијом вољом и храброшћу ретких појединаца, ипак није догодило. Толико о њему. И о дрским фарисејима и Јудиним настављачима српских имена и презимена који се усуђују да руше и исмевају оно што су, својом крвљу, градили и бранили бољи од нас."

Сад се истим онима кључарима "магацина за камионе", одједном срце цепа за болницама, које су наслеђене све такве каве су - неке за елиту, па елитне, друге за пучину, па овакве каве их видимо. И тим магацинским кључарима је могуће нешто објаснити уљудно и високим речником?

Јок, наше патриоте хоће да буду мудри и културни. Упорно. У реду, али  да знате исход - неће нас бити са таквом памети.

У ствари, архитекте наше пропасти знају шта треба да раде:

НА СРБИЈУ ТРЕБА УДАРИТИ С ДЕСНА, С ПАТРИОТСКЕ СТРАНЕ. Људи у ДБ нису нарочито интелигентни, али раде свој посао. И нема бољих абонената за њихове ујдурме, од наших националних интелектуалаца. Примерима краја нема.

Комунисти Коштуници нису могли ништа, него су га срушили тзв "патриоте".

Навијачи-хулигани дивљају. Али, више их нико не помиње. Док су били последња препрека паради педера и општем срљању у Јевропу, и када је Бранкица Станковић дизала стигму управо против тих, патриотски оријентисаних навијача, не против свих хулигана, па управо су "добро васпитани" патриоти били главни у залагању да се "Србија очисти од хулигана". Ниси им недотупавнима могао објаснити о чему се ради. Сада, када су навијачке групе очишћене од патриотизма, све је исто, можда још болније, али окренуто према себи, јер се Срби млате и убијају искључиво међу собом. Некада су вође навијачких група били чувари сплавова, сада су чувари сплавова вође навијачких група. Још више се баве дрогом, рекетирањем и криминалом, али је проблем потиснут. За патриоте поготово. Као да су они успели у подухвату а не непријатељи Србије. Активираће се бучно "проблем навијача" ако се нова генерација младих навијача отме контроли. И опет ће патриоте најбоље насести.

Нова подвала је "нови патриотизам". и то "ултра". Оличавају га заставе без српског знамења.

Када сам момке упозорио да српске заставе нема без грба, одговорише ми "Ако ти је од орлушина, иди на Равну Гору"!!! А о чему се заправо ради? Застава са српским знамењем забрањене су у БиХ, Хрватској, на Космету, па на други начин омаловажена у "покрајини" Војводини.

...Уставни суд Босне и Херцеговине потврдио је 2006. године уставност ове заставе као заставе Републике Српске. Закључио је да застава Републике Српске, на начин на који је дефинисана Уставним законом, не представља само српски народ у Републици Српској, јер се ради о застави у којој су заступљене панславенске боје које су карактеристичне за историју словенских народа, међу којима су и конститутивни народи у Босни и Херцеговини. Уставни суд је указао да застава Републике Српске и застава Републике Србије нису идентичне јер државна застава Србије има у свом саставу и грб што није обиљежје заставе Републике Српске.
---

Врло једноставно, заставу која забрањена или се протерује у бившим покрајинама Аустроугарске, сад у Србији протерују тзв "национални десничари" и промовишу "српску" заставу која је одобрена од настављача Аустроугарске - БиХ и Хрватске! Суштински, подвала је сасвим провидна, али ипак, поред толиких "националних интелектуалаца", глатко пролази.

Кад сведете рачун, видите да између тзв. "атеиста" и тзв. "националних десничара" има великих разлика у приступу проблему у неким питањима, али кад их спојите, добијете Аустроугарску у пуном капацитету и српске "десне аутошовинисте".

И њима ћете нешто да објасните?

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА