YUGO - АМЕРИКА

YUGO - АМЕРИКА

"Југо" у Америци - Умри мушки (3)

''Доле ћемо јако сести; 
Ал' ће да се слади! 
Мор'о бих те, рибо, јести 
И да није глади!'' 

Па је узе, па њом брже 
Да примакне к усти - 
Чун се љуљну - он се трже - 
Оде санак пусти!
"Рибарчета сан" -
Бранко Радичевић

У трулежној СФРЈ Срби су шеретски и самокритично инсталирали појам "југовина". Југовина заправо значи јужни ветар који нагло, обично с краја зиме, доноси отопљење. То значење је мутирано алузијом на "Југу" тј Југославију у време социјализма. Преносно значење "југовина" је: не радити ништа и не умети свој посао радити, не мислити ништа, угодно ленчарити, па ипак имати солидну плату и многе друге "омогућености".

Тренутак истине је дошао када смо Совјетима све мање могли продавати ластиш гаће и Леда-ципеле а и прилива девиза од гастарбајтера беше све мање. Тако су Титови дрипци и мамлази типа Тодо Куртовић доконали да нам се привредно ваља отварати према свету, ако мислимо враћати кредите и добијати нове. Коцка је пала на "Заставу" која је требала својом буџевином "Југо-Америка" да покори УСА. И наравно, пројекат "Југо-Америка" се претворио у највећи фијаско, националну срамоту, непобитни доказ некомпетентности, нестручности и простаклука југословенског социјалистичког друштва.

Још пре него што је Заставин Yugo у августу 1985. године дошао на америчко тржиште, завладала је помама. Мали, економичан, јефтин и добро рекламиран постао је најпродаванији нови европски ауто у историји - 1050 комада у једном дану. Шест месеци касније већ је био симбол најлошијег возила које је икада прошло аутоцестама САД-а. То је, као својеврсна културна икона и негативан параметар, остао до данас. Иако се не продаје у УСА већ три деценије, када је нешто лоше и јефтино, најниже класе, још увек се и данас у Америци каже да је - Yugo.

Цео "бизнис" је окончан банкротом, вицевима на наш рачун и "легендом о најгорем ђубрету у историји".

Нема пластичнијег доказа каква је била СФРЈ. Па ипак, та и таква СФРЈ још увек је фетиш многим Србима.

Не можемо занемарити професионалне југо-сомнабуле који су плаћени да величају Титову СФРЈ као најбољу државу благостања коју свет памти. Професионални сомнабули илити "видовњаци намагнетисане памети" уче нас да ништа пре Тита није ваљало и ништа после тога није дорасло Титовом визионарству, уз тихо али упорно шапутање на уво да само треба да се вратимо у социјалистичку заспанку и ето нам рибе печене. Тек примера ради - фино ће нам натукнути "Српске плате: Златно доба 1979. година". Јесте. Заборавише само да помену да је цена тог "златног доба", односно разбацивања пара од дигнутих кредита, био банкрот СФРЈ три године касније. За титоидне евет-ефендије државни банкрот је занемарљива ситница.

У реду ствар. Западни делиоци грантова цене да је за њих најповољније да Срби буду држани у стању свест из 1979. па овдашњи њихови абоненти раде како им је наређено. Али, шта је са тзв. "народном мудрошћу", или бар здравим разумом ако нисмо кадри да се уздигнемо до мудрости? Шта то нагони множину наших људи који чак нису заостали у развоју већ су мање-више школовани, да како под хипнозом непрестано понављају приче које су у очитој супротности са реалним животом?

Ево примера: Поводом интервјуа Милослава Самарџића на "Балкан-инфо" под насловом "Комунисти су били велики непријатељи српског народа", кренула је неизбежна жестока пуцачина на "друштвеним мрежама", те делимично цитирамо једну врло плодоносну. Не корисну (пре је штетна), већ плодоносну због избијања на видело широко распрострањеног помрачења свести. Шта Србе-титоиде тера да лажима и небулама погане и себе и околину, не знам. Предочавам само да и даље, после тридесет година имамо доминацију титоидне свести, и да је старе полуписмене агитаторе заменио агит-проп "школован" у грађанистичким тј аутошовинистичким школама и универзитетима Србије.

Игор Антишић (Водитељ и уредник на радију "Испод радара". Образовање: Филозофски факултет у Новом Саду. Одсек: Историја):

"У праву је потпуно. За време социјализма 3/4 Срба радило је за плату мању од 30.000 динара, распони примања 20% оних са највећим платама и оних 20% са најнижим били су чак 9.7 пута, по чему смо тада били најгори у Европи. Људима су ишли извршитељи да плене станове и куће због пар хиљада евра дуга услед немогућности да плате, а дешавало се и да мајку са шесторо деце препоштени суд и полиција спроводе у затвор јер није хтела да вакцинише своју децу и када смо већ код деце ваљало би и ово споменути у та зла времена сатирања свега српског. У Србији је тада 115.000 деце живело у апсолутном сиромаштву, док је додатних 30,2 одсто било у ризику да падне испод линије сиромаштва. На свето и распето Kосово и Метохију за којим са патриоте рониле сузе улазило се са пасошем, а странци су експлоатисали сва природна богатства Србије. И све то некако али што није могло да се гласа је било стварно понижавајуће за политичке кретене и идиоте који су тако жељно хтели да истакну своје политичко мишљење. Заиста ужасна времена и хвала Богу и светом владики Николају што су прошла. 
Порука је јасна - живела неолиберална капиталистичка Србија са Вучићем на челу."

Милош Палавестра: "Тито је био зло због покрајина, креације пар нација и осталог. Слоба је био прави социјалистички лидер по мери."

Дејан Станковић: "Јебали те KОМУНИСТИ ко је изградио земљу из пепела описменио народ изградио фабрике болнице школе путеве како данас народ живи у фашистичком систему све опљачкано и распродано народ једва преживљава банда извршитеља хара отима по србистану и ти си се нашао да нападаш KОМУНИСТЕ"

Ђорђе Михаиловић: "Дејан Станковић тако се говори то прика.то су била времена где смо имали све сем памети да то и сачувамо.шта имамо сад државу лопова и држављане у беди."

Дејан Станковић: "Жељко Живанић ИДИ МАЛО ЛЕЧИ СЕ И НЕ ОБЈАВЉУЈ МОЈЕ СЛИKЕ БЕЗ ПИТАЊА СМРАДУ ЈА САМ ЗАДЊА ГЕНЕРАЦИЈА KОЈА ЈЕ СЛУЖИЛА ЈНА ДОK ЈЕ НИСУ СМРАДОВИ БОЛЕСНИ РАСУРИЛИ А БОЛИ МЕ K...Ц ЗА ОТАЏИНУ МОЈА ЈЕ БИЛА СФРЈ НЕ ДАНАШЊЕ СРАЊЕ И ОТKАЧИ СЕ ВИШЕ ПОНИЖЕЊЕ МИ ЈЕ ПИСАТИ СА ЧЕТНИЦИМА"

Ђорђе Ивковић: "Струја је била џабе и било је у изобиљу, детерџента такође, кафе такође, чоколаде за децу такође, бензина такође те нису требали бонови за гориво и систем пар-непар. Није отишло пола милиона Срба на "привремени рад" јер су овде имали посла и добре плате. Нису са трулог Запада слали девизе да би Титови трутови добро живели без рада. Нису се правиле викендице на мору веће од данашњих тајкунских вила, комуњаре нису слали на трули запад своју паметну децу на најскупље колеџе. Није се трошило 15% више него што се производило. Није се хапсило и прогонило све што је српско. Није са Kосмета протерано преко 200.000 Срба и није Ђорђе Мартиновић масакриран, већ се, како рече Доланц, хомосексуално самозадовољавао.
И нису данас на власти комуњарска деца него све неки четнички потомци."

Ђорђе Ивковић: "ЈБТ. Докле да учим пачиће понављаче?
https://prevrat.com/2013/09/02/ђорђе-ивковић-приручник-за-југоноста/?fbclid=IwAR0DKEmi9mrleZ3lAqYC0XTPzSYOEGLUajxCBRsNqUnbW4k5a0uyyq31t4Q "

Доктор Максимовић: "Ти ћеш неког да учиш нешто,ништаријо безвезна....Не вредиш 3 динара."

Аца Тодоровић: "Ђорђе Ивковић Е мој брате, ми и страдасмо највише од Срба који се одродише. Можеш онима који су одрекли Бога и Србства, причати колико хоћеш, али они ће упорно штитити наше зликовце, да би стално себи доказивали да су у праву што су се одрекли Бога и Србства. Неће нама бити боље, све док у Србији има живих југоносталчигара и титиних пионира који неће да се покају и да признају да су погрешили што су се одрекли Бога и Србства, а прихватили сатанистички комунизам."

Душан Kозић: "Ајде онда напиши кад је била несташица кафе, прашка и зејтина,кад се возило пар непар,које године."

Даниел Kрстић: "Душан Kозић Не мора чак ни да ти пише, можеш сам да нађеш то, или гледај серију "Позориште у кући" где су испраћени сви ти феномени живота у самоуправном социјализму од раних седамдесетих до средине осамдесетих."

Душан Kозић: "Даниел Kрстић Ви се информишете преко нета,а ја у то време живео.Ајде кад сте тако паметни нађите, због чега није било бензина итд.А 1984 одржане ЗОИ.Kоје године је била несташица прашка, кафе и зејтина и кад се возило на пар-непар?"

/Нап.: И џаба Душану Козићу потурати линкове под нос. Не и не!/

Ненад Поповић: "Неко овде рече да је Тито био зло због покрајина. Па Тито је прикључио Kосово Србији 1945. За време Kраљевине Kосово није било у саставу Србије, нити је Србија постојала. Постојале су Бановине."

Душан Kозић: "Очигледно да су нас и у то време укопали наши властодршци,партијаши и подгузне муве као и данас."

Ненад Поповић: "Жалосно је да већина Срба не зна своју историју пре 2. св рата. Србија није постојала за време Kраљевине Југославије."

Дејан Ранковић: "Да чујемо ове докторе и научнике антикомунизма у чије су време дипломирали, ајде громаде."

Марко Тагић: "ЖИВИО СОЦИЈАЛИЗАМ И ПРЕДСЈЕДНИK СЛОБО !!!"

Стефан Недељковић: "А мајку им јебем комунистичку-омогућили ти да се школујеш,да се лециш,да радиш. Титова Југославија је била задужена између 22 и 24 милијарде долара (данашњих!). Имао си домаће банке са ниским каматним стопама,тако да си кредит могао да отплатиш без стресирања (исто као на Западу данас!). Ондашње средње и више школе и факултети су били неупоредиво квалитетнији од данашњих. Порез на кич и шунд. Домаћа индустрија. Били су способни и у могућности да откупљују технику и технологију са Запада и да их примењују и додатно усавршавају у домаћим фабрикама и индустрији! Kолико-толико. Није то било савршено,али је нама завршавало посао. Таман колико треба,односно за уже и шире окружење. На крају крајева,ко је финансијски богатији-ћопави и његова породица или породица ђинђић,николиц,драсковић,вучић и осталих десничара? Шта мислите?"

Иначе, у том истом Крагујевцу који је у УСА запамћен по бруци званој "YUGO", произвођен је у Краљевини Југославији "Шевролет" за европско тржиште.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА