РИНГЕ РАЈА У АЛЕКОВОЈ РУПИ

РИНГЕ РАЈА У АЛЕКОВОЈ РУПИ


"Петрова рупа" - Голи оток

Петрова рупа беше најгори, изоловани део логора Голи Оток. Kомад увезеног пакла у конц-логору за најтврдокорније "ибеовце". Или, како је описивао без казне покојни Јово Kапа, црногорски зеленашки фронтмен у Београду, "мало неусловнији део комплекса за кажњенике". Та нијанса условности доводила је до самоубистава, у недостатку једноставнијих решења, ударањем главом о камену ограду. Та дефиниција пакла сведена на атрибут "неусловнији", такође безусловно дефинише карактер титоиста, особито црногорских зеленаша маскираних у комунисте.

Међутим, прича о Голом Отоку има главну мисао која јесте идеолошка "жица" геноцида над Србима. У конкретном случају владајући принцип "обраде" утамничених унутарпартијских противника се састојао у томе да су главни извршиоци мучења, илити стварања "нешто веће неусловности", били такође робијаши - најпре они који су најтеже подносили муке, па се то брзо ширило. Одложени ефекат је да робијаши, кад их коначно "ревидиране" пусте кући ("на слободу" је прејако и неусловно), од стида беже једни од других. Тако је елиминисана могућност непријатељског удруживања, што би било природно да су мучитељи и робијаши били јасно раздвојени.

Нема у том филозофском приступу новине, већ је само принцип огољен. Исто је практиковано и раније, само Срби, у национално-ослободилачком заносу, нису препознавали замку. На неком хрватско/усташком збору присутни домољуби су скандирали "Србе-на-врбе!". Утом се јавио Стипе Месић и шеретски оспорио скандирање: "А не Србе на врбе!... треба Србе на Србе!" и доживео акламативне овације. Сви су знали о чему се ради - о доктрини коју је Бечки двор применио у Првом светском рату против Србије. Толико су на тај начин укоренили генератор производње самомржње унутар српског националног корпуса, да се сто година након пропасти Аустроугарске монархије, та мржња уместо да гасне, распламсава. Дакле, мржња постаје генетска, мада у генима нема разлике.

Друга пресудна ствар је одсуство било какве идеологије код титоиста. Алек је титоид без трунке осећаја националне части. Зато не чуди што је Јенса Столтенберга, генсека НАТО, дочекао у Београду хлебом и сољу. Већ тај први симболични потез изазива мучнину. Затим је Столтенберг љубазно "објаснио" да НАТО није чинио ратне злочине у Србији против српског народа, већ против српске политике. Нема ратног злочина који НАТО није практиковао у тој борби против неке српске некоректне политике, а додао је и понеки незапамћени, попут вађења органа живим људима, "плишани геноцид" запрашивањем уранијунском прашином или богатом гамом других хемијских отрова. Бестидно-небулозно "објашњење" је допунио болесно-циничном "изјавом саучешћа" жртвама своје агресије. Тако ниско се не спуштају ни терористи ИСИС, који не убијају људе јер су против њих, већ против њихове политике, али се бар не ругају жртвама "изјавама саучешћа". Још је рекао да је НАТО тим злочином против мира зауставио ратове на Балкану. И гост и домаћини су прећутали да се без напора НАТО ти ратови не би ни догодили. Вучић је стао на страну Столтенберга, сводећи злочине на "различита виђења догађања". Затим нам је први човек НАТО "донео добру вест" да НАТО после шеснаест година враћа парче неба Србији, на чему је Вучић Столтенбергу изразио дубоку захвалност а себи велико дивљење.

Вратио нам НАТО парче нашег неба јер смо били добри. Испод тог парчета српског неба број Срба је довољно смањен. У том нестајању је српска доброта по НАТО.

Можда се неко понадао је ту крај дана, и да смо довољно шетали опанке Квислинговом копилану. Е, тада је Јенс Столтенберг уз асистенцију Александра Вучића одржао "предавање" на Факултету политичких наука. Наравно, знамо да је публика била пробрана. Ипак је понашање те пробране српске деце било преко сваке мере одвратно у својој сервилности. Врхунац мизерије је достигнут када је први човек НАТО одреповао "Ринге, ринге раја, дош'о чика Паја..." 
  Колико год та омладина, извесно наша будућа политичка елита јесте кретенизована, зар није могла да препозна у Столтенберговом гесту ругање џамбаса кад будали прода каракушљивог коња, и бар мало се уздржи кревељења?

Скоро паралелно, тек пар недеља раније, друга, самоорганизована група студената, покренула је демонстрације и потписивање петиције против пријема "Косове" у УНЕСКО. Ова акција игнорисана или врло хладно праћена од српских медијских јавних сервиса под контролом квислиншког режима, остварила је велики успех јер је петицију за пар недеља потписало преко 140.000 људи.


Оно што је од суштаственог значаја у ова два примера различитог понашања студентске популације је непремостива провалија између два етичка кода унутар истог народа. На једној страни су они који тек што су изашли из кратких панталона и белих доколеница, већ су капои по образу оних голооточких. На другој омладина са достојанством и осећајем националне части. Не мора се гатати која ће опција у будућности превладати, јер како видесмо, труло увек надвлада здраво, сем ако се не ампутира. У коначном ефекту репризира се пакао на земљи, па ни једни ни други ни неки трећи не могу да виде Србију као добро место за живот, а Домовина је тамо где ми је добро.


Управо зато, Александар Вучић је заправо инкарнација (= утеловљавање, утеловљење, оваплоћавање, оваплоћење, отеловљавање, отеловљење, оличавање, оличење, оличност,слика и прилика) архетипа са Голог Отока, која има најискренију подршку Запада
 
...Уколико макар мало контактирате са представницима међународне заједнице (овде и у Бриселу), уверићете се да ниједан политичар на власти није имао толико “кредита” као тренутни Премијер Србије. Не постоји никаква жеља да га било ко на западу руши, нити се чине било какви кораци у том правцу. Очигледно је једини проблем то што са те стране не стиже још више похвала раду Владе коју овај премијер предводи. Критике представника међународне заједнице су више него минималне и ретке и Премијер све ово веома добро зна...Не постоји никакво “рушење Вучића”, већ само (мали) број људи, организација и медија раде оно што је потребно сваком демократском друштву. Тако долазимо до треће димензије српског караказана, тренутно оличеног у хапшењу/привођењу контраверзног Андреја Фајгеља. Преко друштвених мрежа Фајгељ је назначио неколико ноторних истина и натукнуо природно решење. Онда су га ухапсили. У ту сврху ангажован је читав одред милиције. Што би се рекло спектакуларна антитерористичка акција. Онда смо покушали да га бранимо.

- Неки Срби су рекли да је поменути будала која лупета, али се боре за право јавне речи.

- Други су рекли да су знали да ће бити пуштен.
- Трећи, који нису кадри да виде да Шешељ очигледно подржава Вучића, дакле не виде или неће да гледају даље од свог носа, од шале су "провалили" да је у питању завера Запада
- Четврти су препознали саморекламирање оних који су подржали петицију.

Боље да га нисмо бранили.


Највећа грешка се прави у опште улажењем у анализу шта је Фајгеј рекао и има ли ту разлога за кривично гоњење, јер се ради о показној вежби психолошког терора - притиску да се угуши сваки глас побуне. Није у питању ко је говорио и колико је вредно то што је говорио, већ што је у опште говорио. Онај ко се осмели да се побуни против зла у коме живимо мање-више је спреман да трпи последице. Но ту је породица, често мала деца, па треба имати на уму каква је траума за њих кад гомила неких типова наличних Дарт Вејдеру почне да цокула по кући и хапси им тату. Да, пустиће приведеног, али страх ће остати. Вероватно и напетост у породици, јер нису сви супружници спремни да безусловно подрже донкихотовску борбу свог супруга или супруге. И - оно најважније - тим једним демонстративним и медијски добро пропраћеним хапшењем као јасном претњом, ућуткане су стотине других, потенцијалних бунтовника.


Друга ствар је што се због непрестаног информацијског затрпавања, губе из вида размере ове праксе. Без систематизације, ево вести које се могу наћи на Интернету:


- 19.08.2015. БЕОГРАД - Милан Маленовић (52), заменик главног уредника Таблоида, и Дејан Kрстић (44), адвокат, ухапшени су јуче због претњи смрћу премијеру Александру Вучићу и министрима у Влади Србије. Они су, преко друштвених мрежа, писали језиве поруке Вучићу.


( ИНФОРМЕР ПЕРВЕРЗНО Претио Вучићу, па ухапшен у кревету с дечком!

Други човек "Таблоида" Милан Маленовић (52) данима је на најгори могући начин претио премијеру Александру Вучићу. Полиција га затекла у кревету са знатно млађим момком А. С. (28) * Маленовић 1996. заклао комшију и био 7,5 година на робији.)

 - Дејан Милојевић Чкемба је данас ухапшен по налогу Тужилаштва за високо технолошки криминал из Београда. Разлог хапшења је увредљив коментар на рачун Вучића који је Дејан Милојевић поставио на свој Фејсбук профил.

      
- Организација „Црна рука“ упутила је путем Фејсбука претње убиством премијеру Србије Александру Вучићу, који је „покушао да се преко БИА освети Радомиру Почучи“, некадашњем водитељу ТВ Пинк, који је као добровољац на ратишту у Украјини ухапшен 17. марта.

- 13.12.2013. СМЕДЕРЕВО/БЕОГРАД - Спречен атентат! Полицијски службеници Полицијске управе у Смедереву ухапсили су Александра Цветковића (31) из Смедерева, бившег репрезентативца падобранске репрезентације Србије, због сумње да је Александру Вучићу, потпредседнику Владе Србије, претио убиством!


- Београдска полиција ухапсила је и, по налогу Првог основног јавног тужилаштва, одредила задржавање до 48 сати С.С (1995), због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности, саопштено је из МУП-а Србије. Наведено је да је осумњичени 10. августа на број 192 више пута позивао и упућивао претње премијеру Србије Александру Вучићу и првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу.


- 17-08-2013 Полиција привела Павла Ћосића који је на Фејсбуку оставио поруку у којој позива на убиство вицепремијера Александра Вучића и нуди новац ономе ко то учини.


- 26-03-2015 Власник профила “Горан Владе Kеркез”, који је упутио претње преко фејсбука српском премијеру Александру Вучићу, саслушан је и о томе је направљен извештај који је прослеђен тужилаштву, потврђено је данас Тањугу у Служби за заштиту уставности (ЛВ) покрајине Салцбург, у којој живи власник профила.


- 7. април 2014. У саопштењу Тужилаштва се прецизира да је Почуча приведен због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности објављивањем изјаве на свом Фејсбук профилу "Радомир Бата Почуча" у вези са скупом Удружења грађана "Жене у црном".


- Ивановић је приведен због сумње да је извршио кривично дело расне и друге дискриминације јер је на сајту "СНП Наши" објавио списак "30 највећих србомрзаца издајника међу јавним личностима".


- 04.12. 2014 Приведена Весна Веизовић

Јутрос, пре свитања, припадници Одељења за високотехнолошки криминал, привели су Весну Веизовић, књижевницу и публицисткињу из Београда, у њеном дому, где је спавала са својом породицом. Одузет јој је рачунар и приведена је у полицијски станицу. Kривичну пријаву против Веизовићке, поднела је повереница за права ромске националне мањине, због два чланка у којима Весна критикује однос државе према тој заједници у смислу, претераних привилегија.

- Младен Обрадовић у кућном притвору


- Ласло Шаш у затвору због вређања Ласла Тороцкаија из 64 жупаније


- Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за троје осумњичених И. М., K. М. и Т. П. ...да су преко друштвених мрежа на Интернету ширили панику у време ванредне ситуације објављивањем лажних података о броју настрадалих у поплавама.


- Друштвене мреже у време катастрофалних поплава које су погодиле Србију биле су кључни медији за ширење најновијих информација које се тичу несталих, угрожених, обавештења где је потребна помоћ, како помоћи… Ипак шминкерки Јелени Маћић је Фацебоок дошао главе.


- 16. октобар 2014.ЦИНС открива да је само у Београду после поплава у мају због наводног ширења панике на интернету саслушано 15 људи, пет пута више него што је до сада јавности било познато. Против деветоро поднете кривичне пријаве. Притворени сведоче о малтретирању од стране чувара.


 - П. П. (18) је цео дан пунио џакове за насип. То вече написао је на Фацебоок профилу о поплавама оно што је чуо од других волонтера у Баричу. Дан после је приведен. Ћелију је делио са дилером и осумњиченим за убиство. П. П. никада није кажњаван, пише "Блиц". Ухапшен је у кући. Привела су га двојица полицајаца у цивилу. Нису му рекли разлог. "Тек касније, када сам доведен у станицу полиције "29. Новембар" и када је требало да дам изјаву, чуо сам разлог хапшења. Потом сам пребачен у Палату правде. Прво ми је речено да ћу бити задржан само 48 сати, а потом је донета одлука о притвору до 30 дана. Ипак, изашао сам после девет дана", прича овај осамнаестогодишњак.


- Активисте иницијативе “Не да(ви)мо Београд”, који се противе пројекту “Београд на води”, привели су данас припадници Kомуналне полиције док су испред Градске управе делили гласило те иницијативе, иако су за то имали званично добијену дозволу. Уз неколико чланова иницијативе, комунална полиција привела је и новинарку агенције Бета која је правила прилог о акцији те иницијативе, као и једног грађанина који није учествовао у дељењу новина.


Поред ових насумично наведених случајева постоји и неодређен број људи који су привођени мимо очију јавности. Дакле, с обзиром на учесталост, не може се говорити ни о "појединачним случајевима" већ о системској мери. Ту су даље разни други облици притисака, застрашивања и узнемиравања. Гушење јавне речи може се спроводити и гашењем ФБ профила и слично, али и разбијањем глава. Како се даље види, на мети су скоро по строгом правилу људи јасне патриотске оријентације, који више изражавају бригу за државу, него што стварно мисле некоме да науде. По овоме како реагује, државни репресивни систем би хапсио и филозофа који је несмотрено написао да "свака генерација има право на своју револуцију". Срећа што стари мудрац није рођен у доба ФБ у земљи Србији, иначе би га припадници Одељења за високотехнолошки криминал уз асистенцију вода за антитерористичке акције заврнутих руку спровели у четрдесетосмочасновни притвор, након што би извршили претрес куће, а сумњиве списе запленили.


На другој страни, исти ти заштитници уставног система костимирани као Принчеви Таме, наједном губе кураж, па земљом Србијом марширају паравојске, као да држава и не постоји. О вербалним односно писаним претњама и да не говоримо. Све без привођења и информативних разговора.


Тако се ствара свеопшта атмосфера страха у којој "корумпирани скотови" (синтагму сковао Драган Ј. Вучићевић) могу да раде шта хоће. Бранко Драгаш је у интервјуу под насловом "Вучићева Потемкинова села" дао врло мрачне прогнозе... 


Спски премијер у монолозима пре подне смањује плате и пензије, а после подне повећава плате и пензије. Један дан се свађа са ММФ-ом, други прича да ће бити строжи од ММФ-а. Српска демократија је потонула у личној тиранији конвертита, који државу схвата као своју личну имовину и који терорише уплашену српску јавност. Мени је несхватљиво да после три деценије борбе за демократију данас трпимо зулум некадашњег радикалног шовинисте, који је претио да ће за једног убијеног Србина да убије сто муслимана, да би данас постао еурофанатик, који сања границу Kарлобаг-Огулин-Kарловац-Вировитица-Брисел-Абу Даби.


Најгоре тек стиже. Разорено здравство и разваљена просвета уместо да буду основе нашег друштвеног преображаја и привредног развоја постали су терет све сиромашнијем друштву. Сваке године 35.000 људи више умре него што се роди и око 4.000 људи оболи од тешких болести. Ако 73 одсто младих хоће да оде из земље, онда је јасно у којој ми данас политичкој лажи однарођеног режима живимо. Прогнозирам да ће брзо доћи до сукоба између демагошких флоскула и реалности, коју грађани више не могу да издрже.


Драгаш интервју завршава саветом, од кога се срце стеже: "...Купујте инвестиционо злато и сребро. То су моји савети обичним људима како да преживе колапс који стиже."

Једно само Драгаш није у праву - нису око нас Вучићева Потемкинова села, већ смо сви заједно у Алековој рупи.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА