ИЗ САМОИЗОЛАЦИЈЕ У ЖИЦУ

ИЗ САМОИЗОЛАЦИЈЕ У ЖИЦУ

/Педесет други дан самоизолације и повратак у нормално стање окупације/


Из Короне смо изашли гори и беднији него што смо у њу упали. Очито се види како је "најсмешнија зараза" само додатно оголила беду српског друштва. COVID-19 није убио много "бака и дека", али је истерао на површину још зла из мрака наших душа.

Ми смо НИШТА! Ми смо распаднути народ у бегству од себе. Ми смо поплашени робови спремни за кланицу.

Јуче сам се убио од срамоте. Од стида националног.

Ана Брнабић нам објашњава шта је српска застава!? ЕЈ! Ту Ивица Дачић, ту и други њихови. Само нема нашег Пунише Рачића.

Појавио се Бошко Обрадовић, али најјаче оружје коме је дорастао је пластична пиштаљка. Па и њега је СА одред СНС избацио из сале заједно са пиштаљком на захтев фрау Маје Гојковић. 

Онда се у истом "високом дому" за предугу реч јавио Марко Атлагић, личка побегуља, наравно, испред СНС. Говори охоло, безобразно, цинично. Слушајући га, помислио би човек да је неки народни херој. То, како је овај "хералдичар" Марко Атлагић зборио, могло се слушати само за време Тита. Исти речник, иста псина. Наравно, све позивајући се на "патриотизам" кога исти пет колена уназад нема. У лице нам се смеје. Тај да Србију учи родољубљу? Језиво је уистину било слушати ту препарирану партизанију.

Политички гмаз који који води "Скупштину" простачину није прекидао. Деловао је еротски задовољно.

На крају, уноћ, слушао сам на Ју-Тјубе Милана Миленковића, политиколога овдашњег. Тај редовно хвали Тита, али је синоћ превазишао  себе. Да сажмемо његове тираде и патос, партизанија су директни потомци Косовских јунака! То је, вели, никло на Косовском миту и погибији за крст часни. Генерално, последњих дана комуњаре су необично живнуле. Свуда су. Причају своје приче партизанке, и народ им све више верује. Пошто је сада грозно, чини им се да је ономад у "Југи" било добро. А није било добро и све је било лажно. Не виде људи тако просту ствар, да је исти сој данас и на власти и у опозицији и где год се окренете на важним и добрим местима, и да је зато зло.

Да ли неко мисли да ће Ана Брнабић да одбрани српску заставу? Наравно да неће. Ако верујете Брнабићки, Србији ће бити како су усташе зацртале.

Шта мислите, како ће Србији бити пошто смо дозволили да је Босанци и Личани окупирају? Они да воде државу? Шта може друго да се деси већ оно што су Лика и Босна већ доживеле?

Шта Србији може да се деси ако славимо Тита? Па ништа друго него оно што је Тито зацртао Србији.

Ко год има зрно соли у глави, разумеће ме. Не може бити другачије него што са горчином пишем. Не бива.

Лудаци последњих вечери лупају у шерпе, а Вучићеве силеџије, заправо класичне "мрке кошуље", скачу по крововима и треште звучницима.

И шта од тога свега може бити кад се лупачи уморе, него олупане шерпе и суштински фашизам на власти.

Моје гађење према фашистима који су завладали Србијом није мање од гађења према опозицији која је слика власти у кривом огледалу.

Пренео НСПМ пре пар дана интервју Ђорђа Вукадиновића под насловом "О стању у Србији најбоље говори то што је лупање у шерпе најзначајнији политички догађај у земљи - брзи избори би само још продубили кризу".

Послао сам коментар за који сам унапред знао да ће бити цензурисан, иако ништа у њему нема неистинито. Дакле, написао сам следеће:

Ма све о чему се овде прича су изведени проблеми.

Цела "конструкција" ће пући постављањем само једног питања:

Г. Вукадиновићу, где је већа слобода изражавања - у Скупштини Србије или на "Новој српској политичкој мисли"?

Одговор или је у корист Скупштине Србије или се не зна са сигурношћу.

И ту је кључ. Не само да "опозиција" крајњим мерама одржава апсолутну политичку коректност и сигурносни еквилибријум са неспорно квази-фашистичким режимом на власти, већ додатно води споља строго контролисану грађанистичку диктатуру над народном памећу, слично окупацији 1916-8 године.

Тачно је да Србији не треба лупање у шерпе и лонце, али не да не требају, већ фатално штете експрес-лонци у виду лажне опозиције и лажних опозиционих сајтова, чији је једини важни део сигурносни вентил за испухавање патриотског народног револта.

Србији треба побуна и народне, србијанске вође, никле из солунског подераног опанка и четничке кокарде, а не марифетлуци дериштади Осме офанзиве и удбашких праунука.

***

Сасвим је могуће да ће избори који следе бити последњи којима ћу присуствовати. последњи пут ћу посматрати са кибиц-фенсера добровољне робове како поносито иду да баце куглицу у ћораву кутију.

И можда би тако и за мене најбоље било. Да не гледам више ово неописиво мрцварење.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА