МИЛИЦИЈА ТРЕНИРА СТРОГОЋУ, АНТИФА САКУПЉА ГРАНТОВЕ

МИЛИЦИЈА ТРЕНИРА СТРОГОЋУ, АНТИФА САКУПЉА ГРАНТОВЕ 


Разговарао сам са кћерком о демонстрацијама. Наравно, згрожена је ирационалном бруталношћу милиције. Не разуме зашто су такви. Да нису гњусови, хајвани којима је шејтан дао мало душе да им буде теже, не би били милицајци против свог народа. Такав свет.

Али, није то суштина. Питао сам кћерку: 
Да ли сада разумеш зашто сам се толико борио против Милошевића. Déjà vu. Све је као модлом пресликано – од друштвених односа, политичке хијерархије, бестидног функционисања медија, крађе и силовања избора, корупције, непотизма и клијентелизма као животног стила, до садистичког деловања органа силе, и „општенародне подршке“ таквом деловању. Као да су духови оживели. Само наизглед Милошевић и Вучић се разликују по политичкој оријентацији. Вучић је Милошевићу чучао уз колено, Милошевић живи у оно мало Вучићеве душе. Обојица су научила да понизно падају на колена пред странцима, ту понизност прогласе за победу и затим се пендрецима и бојним отровима иживљавају над оним делом народа који се смеје тим вашарским  паралажовима.

Дакле, да дамо мали практикум демонстрирања.


ГОНИ ИЛИ БЕЖИ!

Ове демонстрације нису добре пошто се свело на бежање. То је пола посла. Реално, "органи реда" онако натоварени као корњаче, не могу довека да вас јуре. Балдисаће један по један. Морате, млади моји демонстранти, међутим, да натерате милицију и да она понекад бежи пред вама. Могуће је то, ма како тренутно изгледало као немогућа мисија XII део. Наравно, за то је потребна довољна ("критична") количина одлучног народа (што је приближно тридесет пута више демонстраната него ових вечери), који за сада одлучно смрдља испред телевизора и спомиње Вучићу родбину док прати мрдање јоргана у "Паровима". Није охрабрујуће, но пошто ће у држави бити свакако све горе, могуће је да се ствари промене.

И, зна се шта се на свадбу носи. Без алата нема заната. Све што за почетак морате да знате има на Интернету. Нешто се и снађите. Гарантујем вам, кад осете тврдо бежаће на почетну позицију, све ударајући петама чизама нешто навише, тамо где им леђа губе часно име. 

Милост не очекујте.

Тући ће вас и хапсити. Са "малих екрана" чућете како вас називају "силама хаоса и безумља", "страним плаћеницима" и фашистима. Са радошћу примите те благе вести, јер знајте, то ће из страха говорити. Биће да је Вучићева избезумљена сила "антифашистичка снага реда и разума"? Једино што је тачно да они нису страни, већ домаћи плаћеници.

Да знате - не могу вас све поломити и похапсити. А и за мање, направиће грдну штету на себе. Нису ни они дибидуз луди, закочиће кад виде да им је газда скроз полудео.


НОЋ КАДА САМ ИЗГОВОРИО НАЈВЕЋУ ГЛУПОСТ У ЖИВОТУ

Провлачили смо се мој друг и ја око поноћи 9. марта 1991. између тенкова. Језиво гледати сву ту силу која је цеви окренула на Србе. Ја другару тада рекох:

Мој Сириг је сада на ногама!“. Шта има да се размишља, рачунао сам, Сирижани се спремају да се јуначки обрачунају са Милошевићем.

И, признајем да сам био глуп "за медаљу" када сам све те Титове гавране још увек наивно видео као Србе, а не оно што јесу – прикривени аустроугари.

Кад смо се вратили у "мој" Сириг, место бивших Солунских добровољаца, село јесте било на ногама - чекали су да нас линчују. Нисам ја могао објаснити чак ни онима који су хтели да ме слушају, да од Хитлера нико до њиховог Слобе није терао тенкове на Србе, и да тај тенковски напад није могао да изведе без Месићевог одобрења. Знали су то они и без мене, ал' такав свет. Нема везе за њих што је Месић помогао Милошевићу против српског народа, већ не могу да прежале што тим тенковима нису газили људе по Београду, као на Тијен-а Мену.

Е такви "Срби" су и данас у пуном елементу. Кад виде како њихови синови умлаћују голоруки народ, пуно им срце љепоте патријотизма!

Нема згражавања, тако то функционише под окупацијом. Нема везе што је окупатор унутрашњи. Не верујте левичарима ни када вам дарове носе.


ОПРЕМА ЈЕ ОСНОВНА НАУКА

Kолико пута сам гледао попришта са десетинама погубљених ствари, најчешће патика, штиклица и уопште лаке обуће.

Млади су полазили на демонстрације са пиштаљкама, флашицама воде, ранчићима и лако одевени (мада ноћу зна да буде хладно, а не знаш где ћеш усудом заноћити), намирисани и са љубавним осмехом на лицу. Кући су се враћали као да су их Цигани нашли на градској депонији.

Ја и мени слични су на хепенинге полазили са пљоском ракије у „горњаку“ и нечим при руци. Ово сам научио пошто ме је 9. марта 1991. давила милиција. Србин са уграђеним шипцем у оном окрајку душе што му је милошћу остављен, дави Србина, због претпоставке да ће нешто грдно згрешити мало касније. Спасла ме друга група демонстраната која је долазила из правца железничке станице, па моје удављење више није било приоритет. Док сам дошао к себи, та јединица давитељске милиције бежала уз Балканску главом без обзира. Узбрдо, али брзо.

Милицајци не воле јаког и организованог противника. Драже им је кад си голорук, у старкама а не мартинкама (или „канађанкама“ као ја), кротко седиш јер те је на курсу учило да водиш љубав а не рат. Онда су милицајци силни и бахати, па те умлате као вола у купусу. Kад, на пример обрнуто, они добију коју васпитну, беже. А шта друго мученици да раде?

НЕ ПРИЧАЈ СА КЕРОВИМА

Давно је један клинички психијатар из Ниша, који се потписивао на друштвеним мрежама" као „Пети елемент“ упозоравао: „ЧУВАЈТЕ СЕ ВЕРБАЛИЗАЦИЈЕ КОНФЛИКТА“. То је оно што се хоће: „да се изрази протест“ и тако "спува" бунт. Као вентил на експрес лонцу. „Да се разговара“ и слично. Ако на супротној страни имаш меснату СИЛУ, са 1/4 душе погане и са идеологијом "Хасан сецкати!", која не разуме ништа до сто речи од којих су педесет једна команде, ту размене аргумената нема.

Гледао сам ја лепе слике кад девојка-демонстрант качи цвет милицајцу за калпак, или кад му брише знојаво лице. И то сви медији пренесу да блесави народ слини. Никада нисам видео на истим медијима како онај момак умивен и са цветом о калпаку, пола сата касније пендречи другове те исте девојке која се укочила од страха. То је међутим неминовни исход демонстрантске мелодрамске фантазије. Сад демонстранткиње, чух, љубе милицајске коње! То је Ниче радио када је изгубио разум. Ове ћурке до разума нису ни стигле. И џаба ћуркама објашњавати да је перверзно љубити коња, милицајског поготово. Не вреди, такав свет.


Највећа погрешка је клечати пред милицајцима. Видео сам групу очигледно добрих дечака, који су знамењима православља клечали пред милицијом. Они наивно верују да су са супротне стране исто Срби. Да су снагом саме вере спречили насиље. Па наравно да су их дротови заобишли. Већина режимских силеџија добија зачудну снагу и  потресно глуп осећај надмоћи пред онима који клече пред њима. Да су се наивни дечаци усправили и са крстом рекли СТАНИ! НЕМА ДАЉЕ! Исти „православци у плавом“ би их бездушно пребили. Да су их пак пољубили у чизму, како АНТИФА белци чине данас у Америци љубећи црнце у прљаве ноге, наши милицајци би достигли метафизичко осећање анђеоске силе Херувима и Серафима.



А ЗАШТО ПАНДУРИ БАЦАЈУ ПЕНДРЕКЕ?

Једном, децо, кад све прођете и будете довољно јаки да натерате ту умишљену милицајску силу у бег, видећете да прво што ураде, баце пендрек.

Да, да, баце они силни кркани пендрек и беже. Деветог марта 1991. дебели кордон полиције између Теразија и тадашњег трга Републике. Гледам ја, један ми позадини познат. Ха! Лалић! Kомандир темеринске милиције, под шлемом. Довео Слобо најпоузданије кадрове. А ја са Лалићем играо фудбал у истом клубу док се ТВ-механичар није винуо у високе милицајске функције.

Јао леле, кад их почеше тући Гишка и другови! Па се млаћење проширило. Ударише милицајци у бег. Бежао је и мој саиграч Лалић... Али, поента је у томе што смо скупљали одбачене пендреке у оном пролазу. На десетине, можда и стотине.

Питање је зашто дротина прво баци пендрек кад почне да бежи?

Не, не ради се о томе да су кукавице. Они су људи као и ми, само нечисте савести. Они пендрецима туку људе, али чују да им неко из даљине довикује да је то ниско. Пендрек је њихова ружна прошлост. Бар у трену панике сете се да је тако. Kад почну да беже подсвесно хоће да се ослободе своје ружне прошлости. без пендрека, рачунају на самилост ако буду заробљени од народа који су малопре животињски млатили.


Као што сам гледао старију, пристојну господу, који нису били кадри ни да беже, како се свечано упишају под првим пендрецима, у своја свечана одела у којима су дошли на демонстрације да изразе свој свечани мирни грађански протест, гледао сам и обезнањене од страха милицајце кад их заробимо. Буквално, моле за милост. Имају децу и друге приче.

ЧУВАЈ СЕ СЕ ЛАЖНИХ ДЕМОКРАТА!

Највећи помоћник Вучићевог режима у критичним моментима је била једина ТВ која је преносила демонстрације – Н1! Зашто? Зато што су форсирали причу о „мирним просвједима“. Јер то је њима потребно. Пошто су се демонстрације од опште фрустрације полако преусмеравале ка велеиздајничкој Вучићевој политици према Kосову и Метохији, тако су са Н1 преусмеравали своју дефиницији да „групе хулигана нападају милицију, што је изазвало претерани одговор милиције“. Наравно, њима, Н1, би одговарало да Вучић оде ослабљен на „преговоре“ у Брисел демонстрацијама због Kовида и везано за Kовид његовим ауторитарним мерама, никако да се народ заправо буни против велеиздаје и да зато не може даље да попушта у тој ствари. А народ се буни због ауторитарне велеиздаје. На Н1 термин „велеиздаја“ ни једног момента није употребљен. То је новинарским спиновањем торпедовање бунта.

Један демонстрант, револтиран подлим извештавањем Н1, је, (О страхоте!) избио репортерски фетиш, микрофон, из руке дословно страног плаћеника, а не новинара. Тај демонстрант је ухапшен, биће му суђено. Да је убио попа кога видимо са најбољим демонстрантима, Н1 би известио "догодио се инцидент који је изазвала група екстремних десничара"!

Затим своје мудре мисли о протестима просипају сви олоши и комунистичка лајава елита београдска. Не морамо препричавати све шта лупетају Јово Бакић, Милан Ћулибрк, Весна Малишић, Љубодраг Стојадиновић, Гордана Суша...ама броја се тим левичарским агитаторима не зна. И, сви кажу, инциденте изазивају десничарски хулигани. Потом кажу да су ти "десничарски хулигани" Вучићеви. Како су десничарски ако су под контролом про-европског Вучића, као и сви поменути? И још кажу "Ми нисмо видели левичаре"! Прошли све уздуж и попреко репортери Н1 а нису сусрели никога из МАРКСА 21, који су нашироко давали изјаве за мање портале, нису видели ништа од АНТИФА, нису срели гадуру Сташу Зајовић са својим псима и којекакве друге? И шта раде ти "леваци"? Управо уз помоћ прозападњачких медија и Вучићевог режима, ако нису преузели контролу над демонстрацијама, бар су их растурили. "Седи доле, не наседај!" беше им парола за наседање.


Па добро, ако већ хоћете да не наседате, а комунисти сте и АНТИФА, што нисте отишли пред амбасаду Немачке или Америке, и извршили знаменито ненаседање заседањем пред окупатором?

Основна теза левичарски АНТИФА "брехера" је - да пошто све мирне "патка" и "један од пет милиона" бесконачне шетње и седељке нису дале никакав користан ефекат, то значи да их није било довољно. Треба много више шетати и седети, па ће режим пасти?! Кад падну, ту су они да преузму власт, да се народ даље не би замарао.

Оно што смо до сада гледали при таквим демонстрацијама је да жандармерија фино седи у прикрајку и грицка семенке.

Нека неко, ако уме, одговори шта је икада постигнуто „мирним просвједима“? Немојте ми само балавити како су се студенти изборили за право да остану у студентским домовима. Са здравственог становишта опасније је било да их пошаљу кући и рашире заразу по планинама и пашњацима. Да су ти исти студенти изашли исто организовани, у истом броју, са транспарентом „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“, веровао бих им. Овако, на те дебиле гледам тачно као да су дебили.

Јесу ли АНТИФА левичари и грађанери лудаци? Нису. Него су плаћеници једнако као и набилдоване силеџије убачени међу демонстранте да праве забуну и ломе људе.

На ТВ Н1 се и не труде да објасне зашто после цивилизованог наступа левичара нису нахрлиле масе, већ су се демонстрације распале? Па где сте сада, о бунтовни МАКС21, АНТИФА и ЖЕНЕ У ЦРНОМ?

Нема више "десничарских хулигана", хајде, сад се ви покажите?

Кад оно, нема више ни левичара...?

Или њих нема, сем у плаћеним акцијама, или су режимско-окупациони сметлари. Хапшени сигурно нису. Траљаво, али ипак одрадили посао. Чекају их, так'е лепе и паметне нови грантови, које познајемо и као плаве коверте.

АНТИФА у Србији није камен за купус о врату Србије која хоће да се дигне. Они су гадно титолико зло као и 1944. Идеолошки "Шкаљари" и ништарије изрођене од ништарија.

Зато ћете хиљаду пута чути мудро питање новинарки "са лица места" ко управља и ко плаћа десничаре да изазивају хаос, али никада нећете чути питање од истих ко плаћа и ко манипулише левичарима у Србији да изазивају инциденте и који сваком својом акцијом дубље укопавају државу. Јер, не може бити спорно, и сваки пристанак на излазак на изборе под оваквим условима, свако терање бесног народа на седење, је дефетизам.

Слика можда вара? Да ли је народни бунт против медицине или против велеиздаје?

За дивно чудо, у истом тону објавила се и амбасада УСА:

Осуђујемо сваку врсту насиља, укључујући, како нам изгледа, координисане нападе на полицију који су деловали као да желе да испровоцирају претеране реакције, као и, чини се, прекомерну употребу силе од стране полиције”, наводи Амбасада САД у саопштењу.


"МРСИ ГЛОБАЛНО, ЧЕШКАЈ СЕ ЛОКАЛНО"


Наводимо један практичан пример, да јасно покажемо како делује изопачена АНТИФА у нас.

Елем, новосадски "EXIT" је напорним радом и трошењем пара као буре без дна, изградио имиџ бунтовног омладинског левичарског геста. Прославили се "борбом" против Милошевића. Као такви, скочили су као опарени на насиље над црнцима у Америци и подржали и те како насилне демонстрације са масовним провалама и пљачком робних кућа.
Exit Team“ се прошлог месеца упљувао да осуди полицијско насиље у Америци. Спонзорисали су објаве на друштвеним мрежама са ознакама #blacklivesmatter и #theshowmustbepaused („Црни животи су важни“ и „Ово мора да престане“).  А кад је полицијско насиље наступило у Србији, од "EXIT"-а – мук.

Затим, када су притешњени захтевима бивших организатора да се изјасне о полицијском насиљу, сетили су се Мартина Лутера Кинга... Као да пендрек који бије народ није исти.

О, како је наша АНТИФА сорошевска!


ПРЕПРЕДЕНИ ПОЛИТИЧАРИ

Седимо код Ђура Жиге ноћ пред Пети октобар, и тихо диванимо. Урадили смо све што је требало. Он је мудровао и договарао се у потаји са другим мудрим политичарима, ја сам био оперативац. Правио флајере за наше кандидате, радио џинглове, водио "рат плакатама", организовао промоције где год је могуће. Уз једну наставницу српског језика и једну асистенткињу на математичком факултету, смо „осмишљавали“ све те ствари. Питао сам наше кандидате, хајде реците нешто своје, што сматрате да вас оличава као човека. Мени Ђуро из цуга каже, „Напиши али великим масним словима, "Ал тирјанству стати ногом за врат, научит га познанију права, то је људска дужност најсветија!“. Добро, тако је урађено. И тако, понављам, нема више ништа да се уради него оно сутра, ја кажем: „Ако да Бог да сутра срушимо комунисте, отићи ћу оцу на гроб и запалити свећу!“ Он ми одговори: „Не само то! Испричај. Испричај како је све било. Чуће те он.“

Било је шта је било, али мени ту није баш све штимало. Зато нисам запалио свећу како сам се заветовао, док се ствар не доврши.

Данас, исти онај Ђуро, објављује као Ноо1 СНС опћине Темерин:

Општински одбор Српске напредне странке Темерин, на челу са председником Ђуром Жигом, најоштрије осуђује хулиганске нападе и агресивно понашање појединаца на синоћњим и вечерашњим протестима грађана. Неоправдано је и неодговорно свако позивање на немире, посебно у тренутној ситуацији када се наша земља бори са пандемијом коронавируса. Пружамо искрену подршку политици мира и компромиса коју води председник Републике Србије, Александар Вучић, у борби за друштвену стабилност и излазак из тренутне ситуације.

Сећа ли се Ђуро својих речи од пре двадесет година? Наравно, не. Али, позапошљавао родбину, а сину диже замак.

Такви су нам политичари све до Вучића. "После нас, потоп!"

Биће тако док сав кукољ не просејемо. Ви сте ових вечери певали "ЖИВОТ ЈЕ БОРБА!" Управо тако!

И знате, децо, неки амерички рани председник једном је написао "Свака генерација има право на своју револуцију, или ће нација пропасти!" Тако некако.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА