ПОРУГА БЕОГРАДУ - 73 ЧИН

Да ли је ово јунак који је убио војводу Бојовића? (Фото Танјуг)

Још једном су "стари Београђани", јер су, ево, трећа генерација становици Дедиња и "Круга двојке", прославили дан када је у Београду немачку окупацију заменила окрутнија комунистичка окупација.

Још једном је шмокљан Александар Вулин свечано дигао нос.

Сваке године смо све више од машкараде и све даље од поноса.

У свом нестретном кратком памћењу, већ смо заборавили једнократну представу "Прича о чвргчама и небу", а то беше пре само три године. Големе паре су продуценти, потомци дакако, узели за остварење...

Тада сам забележио:

Врхунац беше „Бјелин“ мултимедијални спектакл „Прича о чвргама и небу“ у којој су Тито и Стаљин били у дубокој илегали и изгледа да се народ самоорганизовао – бар тако пишу неки гледаоци. И опет су на силу направили спој солунаца и партизана. Шта су комунисти мислили о солунцима недвосмислено предочавају трагичне судбине војводе Петра Бојовића и пуковника Драгутина Гавриловића. За мене је превише било када сам чуо да је у публици присутно шест стотина „ослободиоца Београда“. Па шта мислите, каква осећања би изазвало да је било присутно шест стотина Шандора Кепира?

 


Ништа, даље се Бјелина осока разлила улицама... Бедно плаћени глумци глуме ослободиоце, не мислиећи колико су ти побили Београђана, из мржње или просто из баналне похлепе, да отму имовину.

Kада ће доћи дан да одржимо парастос жртвама злочинаца који, заједно са потомцима, управо оргају Престоним српским градом, не знам. Можда и тај дан нашег ослобођења једном дође?Коментари

Популарни постови са овог блога