ПОРУГА БЕОГРАДУ - 73 ЧИН

ПОРУГА БЕОГРАДУ - 73 ЧИН

Још једном су "стари Београђани", јер су, ево, трећа генерација становници Дедиња и "Круга двојке", прославили дан када је у Београду немачку окупацију заменила окрутнија комунистичка окупација.

Још једном је шмокљан Александар Вулин свечано дигао нос.

Сваке године смо све више од машкараде и све даље од поноса.

У свом несретном кратком памћењу, већ смо заборавили једнократну представу "Прича о чвргама и небу", а то беше пре само три године. Големе паре су продуценти, потомци дакако, узели за остварење...

Тада сам забележио:

Врхунац беше „Бјелин“ мултимедијални спектакл „Прича о чвргама и небу“ у којој су Тито и Стаљин били у дубокој илегали и изгледа да се народ самоорганизовао – бар тако пишу неки гледаоци. И опет су на силу направили спој солунаца и партизана. Шта су комунисти мислили о солунцима недвосмислено предочавају трагичне судбине војводе Петра Бојовића и пуковника Драгутина Гавриловића. За мене је превише било када сам чуо да је у публици присутно шест стотина „ослободиоца Београда“. Па шта мислите, каква осећања би изазвало да је било присутно шест стотина Шандора Кепира?


Да ли је ово херој који је убио војводу Бојовића и пуковника Гавриловића

Ништа, даље се Бјелина осока разлила улицама... Бедно плаћени глумци глуме ослободиоце, не мислећи колико су ти побили Београђана, из мржње или просто из баналне похлепе, да отму имовину.

Kада ће доћи дан да одржимо парастос жртвама злочинаца који, заједно са потомцима, управо оргају Престоним српским градом, не знам. Можда и тај дан нашег ослобођења једном дође?

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА