РЕПУБЛИКА СРПСКА ЋЕ БИТИ НОВИ ЛИМБ

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЋЕ БИТИ НОВИ ЛИМБ

Како шиптарски кољачи и чупачи органа живим људима виде Републику Српску

У лим­бу се ни­шта не ­о­сећа, и то је не­о­сећање, то пра­зно,
пу­сто проти­цан­је, али не и оти­цан­је безличног вре­ме­на
 оно што од аве­тињског те­сна­ца између живо­та и смр­ти 
чини ужаса­ва­јући дожив­љај.
Б.Пекић, Писма из туђине
 
 
За српске непријатеље Република Српска је од њеног настанка непокретна мета и легитимни војни циљ:
 
...Једноставно, власти у РС-у и Србији нису искористили пуни капацитет Дејтона да исправе посљедице неправедног и злочиначког рата, којег су повели и дуго диктирали као војно, дипломатски, обавјештајно и медијски најмоћнија република и идеолошка машина у регији. Ту су бројеви и фактографија неупитни. Умјесто тога, власти у РС-у и Србији злоупотребљавају Дејтон за мултиплицирање и понављање неправде те за учвршћивање свих посљедица геноцидног хомогенизирања Срба на једној очишћеној територији.

А кључ је у озбиљној реформи Дејтонског споразума и Устава. Kако ће се до ње доћи више није питање, но до реформе се мора доћи. Докле год се српска политичка елита не приволи на признавање одговорности за рат и на реформу Дејтонског споразума и промјену ентитетског уређења Босне и Херцеговине, РС ће остати као реметилачки фактор, фактор нестабилности цијеле регије, али и као легитимни војни циљ.
Ал Џазира, 11. Јул 2016.
 
Аутор ових аутошовинистичких и ратнохушкачких редова је биолошки Србин а ментално јаничар Срђан Шушница, који се ни мало не стиди да каже: "Ја сам поносни унук партизана. Моји бака и деда Шушнице били су поносни Kрајишници, Босанци са Грмеча и подгрмечког краја, из села Дабар и Подлуг... Обоје су са 16 година ступили у НОБ".
 
Поносни Шушница са поносним Крајишницима и Босанцима бабом и и дедом је само још један пример да се партизани суштински не разликују превише од усташа, па отуда видимо где је генератор највеће српске несреће.

СС Ханџар брдска дивизија са стожером у Сарајеву и њен припадник Алија Изетбеговић - историја које се поносна партизанка и поносна Босанка, баба Срђана Шушнице, не сећа. Она се искрено сећа само четника као својих непријатеља

Али ево, са победом сулудог америчког нацисте Бајдена, убрзано стижу све громогласније и бројније најаве да ће Република Српска бити коначно укинута јер је, како се без престанка понавља, заснована на геноциду и зато што онемогућава успешно функционисање БиХ.
 
Типичан пример дизања буке око уништења последње заштите Срба у БиХ од потпуне ликвидације је "Изјава Игманске иницијативе поводом двадесетпетогодишњице дејтонског споразума" (овде или овде), коју су нашироко пренеле разне резонантне кутије. "Изјава" је пуна медених речи попут "трајни мир", "развој", "европски стандарди и вредности", "једнакост", "држава као сервис свих грађана"... иза који стоји само једна идеја - гажењем коначно решење Срба. Да нестану за свагда. Довољно је погледати списак потписника нацошки лицемерне "Изјаве", прелистати њихов минули рад па да се одагна свака нада у иоле добру намеру. Ничега људског у њима нећете наћи.
 
Нема логичног објашњења на који начин РС спутава од међународне дубоке заједнице фаворизовани муслимански ентитет да добро функционише?
 
Како то да је после рата Срба, који су наводно вршили геноцид, остало мање у БиХ, а муслимана, над којима је наводно извршен геноцид тј. тотално уништење, сада је више у односу на Србе, него пре рата?
 
Нема ни објашњења како је РС, једини мултиетнички ентитет у БиХ, геноцидан, док друга два, почишћена од Срба (Сарајево је ноторни доказ) нису геноцидни већ су "грађански"?
 
Коначно, мора се поставити рационално питање: ако БиХ не може да функционише другачије већ као унитарна држава "слично другим чланицама ЕУ", зашто је за Југославију захтевана конфедерализација као једини државни модел који јој пружа шансу за опстанак, и зашто се сада, паралелно са захтевом унитаризације БиХ, из истих центара инсистира на "суштинској регионализацији" Србије "слично другим државама чланицама ЕУ" (са законодавном, судском и извршном власти)?
 
Без обзира на очите контрадикције in adjecto, поменути лажни разлози се узимају као аксиоми. На тим и истоврсним расистичким догматима реформисаће се БиХ и у њој ће Срби бити народ без гласа, народ парија, раја у презреном лимбу, народ понижен, тлачен и силован, без икаквих права па ни права на јаук. Народ који може добровољно да се угаси или да се губи из грађанске Босне и Херцеговине. Једино право избора које ће Србима бити остављено је право да буду јаничари.

Тада ће све бити по "европским стандардима" и биће добро. Као што је добро у чланици НАТО и ЕУ Хрватској или "Косови" која је, цене високи западни политички дужносници, ни мање ни више већ "нормална држава".
 
У "грађанској" Босни и Херцеговини биће забрањено да се помињу Срби ако су жртве злочина, па и они "сахрањени" на сарајевском ђубришту.


Масакрирани Срби - жртве чије је помен забрањен

Нико не треба да се нада да ће друкчије бити. Свакако, на делу је геноцидна агенда, и БиХ ће бити награђена у мери колико је ефикасна у реализацији србоцида.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА