СРПСКА ЕЛИТА КОЈУ НИ БОГ НЕЋЕ

Крајем године како је ред, ваља прогласити најбоље међу најбољима. Тако и Срби требају изабрати најбоље међу собом, због којих Бог на нас кисело гледа. Пре неколико година сам направио свој скромни предлог за ову рубрику "Вечитог календара", али је Бог volens-nolens неке морао ипак прихватити. Зато се ранг-листа мора освежити.

1. ЛАТИНКА ПЕРОВИЋ

Како име ипрезиме говоре, Млечанка олити Латинка комунисткиња црногорског порекла у Србији. Дакле : три-у-један. Првороткиња "друге Србије" с тога доминантна и жељена елита. Жена звана Зло. Мало ли је?
2. ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ
Топнички запис Др Војислава Шешеља.
 Апсолутни и најомиљени опозиционар свему и свима. Да није опозиционар, не би зарадио, да није омиљен, не би преживео. Тренутно дворска луда своје дворске луде Александра Вучића. Апсолутни владар своје странке ("Оцо") која се одазива на СРС и истовремено лидер опозиционе странке која позицији никада није наудила. Као такав, непрекидно и несметано је на челу странке од 23.фебруара 1991. Тако је страначки лидер са најдужим лидерским стажом по Гинису. За две недеље је у овој Гинисовој категорији на Балкану зајебо кума Вука Драшковића. Влада СРС и припомаже владајућим номенклатурама у њеним немчарским пословима дуже него што је Краљ Александар био суверен и градио државу.
3. ВУК ДРАШКОВИЋ
Вук драшковић из времена кад није знао чији је.
Вук Драшковић је вамбрачни син Чеде Прашка. Човек који је највише пута и најдуже погинуо за српство.
4. ЧЕДА ПРАШАК
Најстарији живи Србин. Крштеница му изгорела у рату. Према налазу екипе „Виртуелна аутопсија“ биолошка старост организма му је 117 година. Узрок старења непознат. Самозапослен. Доказао да и људи у најпознијим годинама, без искуства, мог да буду ефикасни у бизнису.
5. ЗОРИЦА БРУНЦЛИК И СОЊА ЛИХТ
Пето место деле Зорица Бунцлик и Соња Лихт. У тренутку луцидности, између два делиријум тременса Светислав Басара, инспирисан ликом Соње Лихт је „Жене у црном“ дефинисао као „Гузате Бабе“. По занимању су, осим што су гузате бабе, боркиње и певачице. Обе се боре за министарска места, Зорица је са'ранила три мужа, а ни четврти не изгледа најбоље, док је Соња подавила све око себе.
Соња Лихт из млађих дана

 6. МИРА МАРКОВИЋ, ВАНБРАЧНА


За Србе је Вук Бранковић дефиниција издаје. Вероватно се ради о миту. Међутим, све, цела фамилија, пореклом и наследницима, Мира Марковић је камен-темељац издаје, не мученик Вук Бранковић. Нема шта и кога она и њени нису издали. Комунистичко копиле пише о етичким вредностима комунизма. Нико није тако издао своје, па макар и комунисти били, као њена матер. Мира је здала је Србију. Издала је идеју о којој с толико љубави пише. Воли трулу раскош без рада и реда. Син јој је руски тајкунчић на темељу покрадених пара од народа у најгора времена. Деца су јој Црногорци. Она живи у изобиљу далеко од нашег пакла и сиротиње, које је произвела. Тако је постала идол нових богаташа насталих из револуције (nouveaux riches).
7. ЗАХАРИЈЕ ТРНАВЧЕВИЋ
Захарије и исписник.
Српска пољопривреда је од 1.децембра 1948. кренула крупним корацима напред, када је о њој почео да извештава Захарије. Према валидним изворима, донео кукуруз у Србију.
8. ЧАНАК ГОСПОДИН НЕНАД
Најстарији пензионер. Носилац Националне Борачки Пензије од 2. новембар 1959. Зет Жике-Легенде.
9. СТЕВО ОПАЧИЋ  И ЖИКА БЕРИСАВЉЕВИЋ
Срево је последњи Народни херој. Једном приликом, упадну партизани у немачку заседу. Стево скочи, побије 40 Немаца, зароби два митраљеза и две радио станице. Када је путевима револуције стигао у Београд није било кога да га врати у родну Плавну, а сам није знао да се врати кући. Тако је завршио вечерњу гимназију и вечерњи правни факултет (претеча Мегатренда), те је заслужено постао директор Прогреса и волеонтерски трудбеник УДБА. Какав нам је директор Прогреса, такав нам је прогрес. Отиће на жалост без заслуженог суда народног.

Живан Берисављевић, Жика-Легенда. Партизан са највише сати проведених у земуницама у скојевским данима, због чега су га зли језици прозвали Жика-Онаније. Сумња се да се и данас са групом илегалаца крије на Фушкој Гори. "Пушку, па у Фрушку" рече и оде да се бори за НДВ.
10. ДРАГОЉУБ МИЋУНОВИЋ
Први џокеј Србије. Јашио попове, сад ради као тренер.
11. ФИЛИП ДАВИД
  Филип Давид, Јеврејин. Рођен у Србији и преживео немачку окупацију. Из моралних разлога прешао на страну усташа. Живи од таквог морала. Брани свет од српског нацизма.

12. ТОМИСЛАВ ТОЛЕ КАРАЏИЋ
  Бог све види - Толе се куне. После Толе, фудбал у Србији пашће у велике невоље. Али Толе је још за живота од малог директора циглане ушао у фудбалску легенду, тик уз Платинија. О њему ће бити снимљен трећи део филма "Монтевидео, Бог те невидео".
13. САВА САВАНОВИЋ

Сава Савановић, познатији као "ДРУГ СТАРИ"

Коментари

Популарни постови са овог блога