ВОЈВОДА ЊУЈОРШКИ У ШРАФТУНГУ СВЕТСКЕ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ

 ВОЈВОДА ЊУЈОРШКИ У ШРАФТУНГУ СВЕТСКЕ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ


Избори у Америци се приводе крају. Цео свет је уморан од бројања гласова и проучавања тамошњег изборног система. На крају дана можемо рећи да козачка скупштина има прецизнија правила гласања и јаснију процедуру у избору хетмана од каубојског изборног родеа за светског шерифа.

За светског шерифа је попут коцкице салунске рулете у забити Дивљег Запада извучен метузалем Џо Бајден. Без обзира на дубоку старост Џо зна шта га је снашло и поносан је због тога. Остварила му се последња жеља. Инаугурација ће бити последња слика у његовом памћењу.

Муштулук је донео шеф НАТО Јенс Столтенберг, син земље Квислинга:

„Честитам Бајдену на избору за председника Америке. Знам га као неког ко је одлучна присталица НАТО и трансатлантских веза“, написао је шеф НАТО на Твитеру и додао да су за јаки НАТО заинтересовани и Америка и Европа. Kако каже, потребна је та колективна снага како би се суочили са бројним изазовима, међу којима су „агресивна Русија, међународни тероризам, сајбер и ракетне претње, промена глобалне равнотеже због раста Kине“.

Бајден је нови Гебелс у старом телу. "Реда мора бити" (рекао је Хитлер), "Рад ослобађа" (рекли су у глас), "Демократија значи владавину америчког народа" (рекао је ФДР док су се Јевреји дискретно осмехнули). У тим релацијама убудуће свет има да се окреће. Тако знамо шта нас чека. Биће ратова, биће ср.ња и клања, толико посвећености одбрани демократије, људских права и нашег начина живота. Напалм ће да пржи децу, глади неће фалити. Има да су сви покорни. Чека нас неумитна неолиберална дистопија.

За Американце не знамо да ли је боље да је на изборима победио Трамп. Ни за нас не знамо да ли је боље да је победио Трамп. Не можемо то знати јер Америка води увек једну политику. Разлика је у праксису, приоритету и интензитету. За Трампа смо били задња рупа на свирали. Бајден би најрадије да нас одмах згази цокулом, какав је психопатски расиста. Зато му се толико радују наше крволочне комшије и унутрашњи српски људскоправаши. У сваком случају, исход је непроменљив - да ли је повољније да жаба буде скухана или да је прегази ФАП, питање је за мазохисте.
 
Током америчке изборне оперете имали смо прилике да онлајн утврдимо знање колики су државнички дунстери наш врховни Безглавник и његови кркани. Нема те дипломатске ситуације у којој они неће да максуз забрљаве. Ономад Безглавник пунио џепове нашим парама лузерки Хилари, која би нас попила у капи воде, "зато што је паметан", сада је из петиних жила покрену своју разгласну машину да подупре војводу њујоршког Трампа, као да тај разглас допире преко Баре. Тамо се не чује, али у Србији ће штету од децибела сигурно да направи. Можда се дресирање пучине да се окреће како јој нареди безглавом Вучићу допада, можда му од тога тело цвета и животни сокови бујају, те баца руљу час ка Путину, те очас окрени леђа Русу па фетишизуј Трама, да би сутра Џоа Бајдена од стотину љета градио у златног идола за којим би наша руља под светлим оружјем слепо кренула на Русију. Чисто да се круг затвори. Све уз стару, до душе мало поправљену, партизанску песму "Браћо Срби спрем'те митраљезе/Да бијемо Русе и Кинезе!". Можда дакле Вучић у својој блањаној па тесаној главурди ужива у тако нечем морбидном, али је стање слуђеног робовања извесно убиствено за ионако тешко оболели народ.
 
Народ к'о народ, бацио се на геополитику. Развиле су се две школе мишљења. По првој, масовних геополитичких аналитичара који мисле да су патриоти, у Америци ће после избора доћи сигурно до грађанског рата и/или државног удара. Америка пропада. По другој, аналитичара који мисле да су интелектуално виша раса у Србији, Америка ће се победом Бајдена спасити од Трамповог фашизма и поново ће цветати демократија. Свет ће поново имати будућност.

Све што можемо рећи после стотина ишчитаних анализа и коментара и много сати слушања лупетања државних новинара и бумбашира по телевизијама, је да је ментално здравље врло релативан и случајан појам који зависи само од угла посматрања.

Коначно, морамо се сложити, поред свих дилема и контроверзи, да дубока држава ипак постоји. Не постоји начин да добро дефинишете нешто што је за вас невидљиво и недодирљиво. Међутим, видите да то нешто невидљиво и недодирљиво ради, и то опасно ради. Видимо да се нешто огромно и злокобно навалило на мученог војводу њујоршког као чума на дете. Никада се није десило да америчке телевизије искључују америчког председника из директног преноса. Нема, кажу бајденовци, у Американаца бреновања, демократија је то, Бајо мој! Опрен! Зваћемо то демократијом, али знамо да то није демократија, јер Американци нису имали, нити ће имати, исти однос према другима. Фејсбук и Твитер немилице цензуришу Трампа. Може ли неко и да помисли да ће и убудуће све те моћне корпорације које владају светом бити једнако немилосрдне према светским шерифима? Бајден нападне неку државу на крај света "јер угрожава безбедност америчке нације" и највеће светске ТВ станице, Фејсбук и Твитер га цензуришу зато што лаже? Напротив, подупреће га свим средствима у лажи.
 
Делић карикатура посвећених Доналду Трампу

Ми ћемо указати само на један канал деловања те наше безобалне и мрачне дубоке државе против мученог Трампа, зато што је овај анти-пропагандни канал остао прилично непримећен као убитачно оружје на свест људи. То оружје или средство је визуелизација. Лакше се на ум делује сликом него речју. Међутим, сада се ради о десетинама хиљада слика, чији број се манично увећава. Пера Луковић на свом акрибичном ХХZ Порталу, наследнику упокојених "е-новине", ће са типичним јувенилно-еротским потиском приопћити: "...Kао ретко који лудак у новијој политичкој историји, Доналд Ј. Трумп постао је не само најпознатији човек планете, већ и похотна инспирација за сваку врсту уметности; готово преко ноћи, широм света, осванули су мурали, графити, цртежи и поруке које се баве поремећеним феноменом „Трумп“.
 
Толико се намножило тих ругалица да ни наоружани највећим стрпљењем не можете се надати да ћете истраживањем Интернета обухватити гро творевина анти-Трамп поткултуре.

Има га у безброј карикатура... и још карикатура...

Има га у фотошопу...

Има га на билбордима... Има Трампа колико хоћете по зидовима...

Можете га имати и као своју лутку, мајицу или џиџа-биџу...

Уз невероватну количину анти-трамповских урадака, уочљиво је да нема труда да се направи нешто интелигентно, да карикатура буде фина сатира. Напротив, напада се често популистички, простачки, ако хоћете, клозетарским стилом.
 
Ружење Трампа

 
Како год Трампови противници и аматерски мрзитељи објашњавали поремећени феномен шкрабања Трампа, никако се не може ни разумети ни бранити мишљење да је Трамп гори од свих скупа америчких председника у историји и уз њих свих других владара који су икада ходали земљом, па му је зато посвећено толико слика-ругалица?! Превише је свега тога, да би било спонтано широм целе планете у тако дугом периоду. И да буде толико погано. Нема ту ни спонтаности ни бриге за цивилизацију. Та "уметност" је лабораторијски произведена и убачена у светски промет, њоме се моћном руком манипулише, усмерава се, таргетирају јој се главне теме напада.

Сељак Трамп није имао шансе против толике машинерије. Неће је ни у будуће имати, за сваки случај.
 
А Срби? Не надајмо се да ће нас спасти природни биолошки ток. Већ иза Бајдена у реду чека нека Аспида, да нам она чорбу запржи ако Бајден занемоћа.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА