НАПРЕДНИ МОНАРХИЗАМ

НАПРЕДНИ МОНАРХИЗАМ

- ОДГОВОР МОМ ПРИЈАТЕЉУ РАДОМИРУ ЂОКИЋУ -


Биће још пуно анализа и туљења о управо извршеним парламентарним изборима над српским пучанством.

Ми смо дали генералну оцену да под фашизмом нема никаквих избора, ма каквим еуфемизмом те изборе чоколадирали. "Недемократски", "једностраначки", "моноперсонални"...  Све је то шупље. Имате фашисте на власти. Имаш фашисте, немаш  изборе, и то је то.

О чему српски домаћин треба да размишља када од неког Вучићевог скота добије јавну поруку "Наша деца ће да живе, а и ваша деца ће да живе, али далеко од вас! :))))))" Или: "Наша деца ће да живе, ваше деца ће умрети од глади!"? Ништа друго мушкарац у Србији нема да брине тада, већ само да окрене силом ситуацију у корист своје деце.

Уместо да се окренемо мушком одговору, ево лелека о "изборним условима", о "неправилностима", о "слабој излазности због страха".

Народу који се плаши, који хоће да му обезбеде фашисти "поштене изборне услове" и да се спрече "неправилности" типичне за тридесете године у Немачкој, деца неће преживети.

Не решавају се фашисти тако, већ мушки.

Коликогод ово било јасно, опет Срби хоће да "за'лађују" ситуацију. Ето криви апстиненти. Да су они изашли, Вучић би добио леп смоквин лист.

Тако мој пријатељ и засигурно добар човек, али отргнут од реалности, јетко коментарише:

"Радомир Ђокић
13 ч. ·
Одушевљен сам монархистичком слогом!
Неки би да Kраља смене, неки би да им Даћић и СПС врате монархију а неки вичу "но пасаран"!
Зар са комунистичким поклицима хоћете да смените диктатуру?
Питају му ме зашто подржавам ПОKС?
Подржавам, зато што имам неко искуство у животу и то не мало.
Не морају да ми се свиђају неки људи или карактери а имам и доста замерки.
Покрај свих замерки надвладавају позитивни аспекти.
Сви они да су СНС људи, шта им је требало да оснују нову странку да жртвују огромно време и новац? Они су били у већини доказани страначки оперативци са својом изграђеном структуром са директним преласком у СНС добили би много више повољности и слободног времена без већег ризика. А глупи нису.
Замислите шта су урадили, не само за монархизам у Србији него и за Србију, када један од вођа Буњеваца из Војводине хвали Kраљевину и подржава ПОKС.
Зато поштујем храбре људе из ПОKС-а који су кренули заиста трновитим путем!
Са Вером у Бога за Kраља и Отаџбину!"

Ама, Радомире, обрнуто је. Ти ликови су послати из СНС на службени пут међу монархисте. Међу свим Вучићевим  фашистичким триковима, ПОКС је најбеднији и најпровиднији.

Вас су људи у великим градовима масовним бојкотом спасли од преласка цензуса и потпуне бламаже сваке идеје монархизма. Да су поксовци ушли у Парламент, Дунав вас за три године не би од срамоте опрао.

Можеш ли, Радомире, разумети да је ПОКС шпијунски дрон СНС, убачен управо зато што је измерено да наклоност монархији полако али опасно расте?

Ако се на општем плану ствари замагљују због масивности и шароликости, на локалу некако све избија лакше на чистину.

ПОКС Темерин је настао издвајањем неколико одборника СНС и СПС у посебан одборнички клуб, који је, пазите будалаштине, остао коалициони партнер СНС! Чекај, не слажеш са политиком СНС, па изађеш из те странке, па кад изађеш, онда се слажеш са оном политиком са којом се ниси слагао и уђеш у коалицију са онима од којих си се отцепио?

Из такве позиције ушао је темерински ПОКС у изборну трку.

Морамо напоменути, деведесетих година прошлог века монархистичке идеје су бујале Србијом. Прави монархисти су били још живи, а њихови синови у пуној снази. Када је СПО први пут упорно и насилно, спречаван тенковима ЈНА, изашао на Равну Гору, међу 19 најупорнијих беху и два Сирижанина. Ама, на изборима смо трпели тешке поразе. У Бачком Јарку по нула гласова, на територији целе општине по 200 гласова, и слично.

Ови данашњи ПОКС-овци о томе немају појма, нити их интересује. Њихов задатак је да монархизам заробе у туђина, у СНС.

И, невероватно, остварили су изванредан политички резултат,  бољи него било ко у Шумадији! Неко се очито шали са нама.

Ево резултата у општини Темерин:

Српска напредна странка освојила је укупно 7.265 гласова на локалним изборима у Темерину, добивши тиме 19 мандата.

Напредњаци су у Темерину освојили више мандата од свих других изборних листа заједно.

Kоалиција СПС-ЈС освојила је 1.361 глас и три мандата, а Савез војвођанских Мађара 2.394 гласова и шест мандата.

Један мандат, а на основу 564 освојена гласа, добила је Српска радикална странка, а ПОKС је на основу 1.656 гласова добио четири мандата.

Без мандата остао је Војвођански фронт, за који је гласало 424 гласача.

Најпре да кажемо: с обзиром на укупну излазност, да је изашло све до 100% бирача и сви да су гласали за ПОКС, СНС би опет победио. Паметноме доста.

Да ПОКС освоји у општини Темерин три пута више гласова од Радикала и четири пута више од аутономаша је лудо, невероватно, апсолутно немогуће.

Но, чуда се догађају, и тако је ПОКС са три општинска посланика поскочио на читава четири, који ће узорито бранити у подруму зграде Општине Темерин идеје монархизма.

А која су то четири пожртвована краљева службеника који се невероватно изборише за статус одборника Темерина?

1. Гајо Козомора - од 2009. до 2016. ангажован на пословима Министарства унутрашњих послова Републике Србије у сектору за аналитику, телекомуникације и информационе технологије. Од 2016,. до данас је Директор ЈКП "ГАС" - Темерин.

2. Станислав Томшић - Општина Темерин, у којој по последњем попису живи око 30.000 људи, у периоду од 2007. до данас је реализовала десетак међународних пројеката који су финансирани средствима Европске уније. С обзиром на број становника и развијеност, ова локална самоуправа се може похвалити великим бројем реализованих пројекатних активности у различитим сферама живота, а свакако најпознатији од њих је Војводина метал кластер, који је ЕУ финансијски подржала од 2011. до 2013. године.

На слици и Станислав Томшић. преузето са про-усташке "Аутономије.инфо"

Директор Агенције за развој општине Темерин Станислав Томишић каже да је од свих десет пројеката Војводина метал кластер уједно и најбољи, о чему говори и податак да је добитник два међународна и једног домаћег признања
. Пројекат чији носилац је управо општина Темерин окупља 118 предузећа која се у највећој мери баве производњом и продајом производа металске индустрије. Војводина метал кластер финансиран је из ЕУ програма РСЕДП 2 са око 740.000 евра.

СТАНИСЛАВ ТОМИШИЋ - актуелни члан Општинског већа задужен за ресор развојних пројеката.

Дејан Михаљица - Изабран је за посланика Скупштине Аутономне покрајине Војводине на изборима одржаним 24. априла 2016. године, по пропорционалном изборном систему, са изборне листе „АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ -СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ“.


Рођен је 1973. Живи у Темерину и дипломирао је менаџмент у маркетингу.
  • Посланичка група "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ" - члан
  • Одбор за националну равноправност - члан
  • Одбор за омладину и спорт - члан
  • Одбор за културу и јавно информисање - председник

У Београду је (ЈУН 2017.) одржана Оснивачка скупштина, на којој је изабран Организациони одбор и донета је Одлука о оснивању Покрета обнове Kраљевине Србије (ПОKС), за чијег заступника је изабран народни посланик господин Жика Гојковић.

Усвојен је Оснивачки акт, Програм и Статут странке, а Организациони одбор у ком је 12 чланова, чине представници неколико најјачих општинских и градских одбора ПОKС у Србији. Осим Жике Гојковића, који је уједно и председник Организационог одбора, његови чланови су и Мирко Чикириз, мр Владимир Јелић, Зоран Миленковић, мр Ненад Томашевић, др Горан Иванчевић, Саша Ивковић, Марко Петрашиновић, Дејан Михаљица, Владислав Живановић, Бранислав Јовановић и Драган Нинковић.

МИХАЉИЦА ПОДНЕО НЕОПОЗИВУ ОСТАВKУ НА МЕСТО ПРЕДСЕДНИKА ПОKРАЈИНСKОГ ОДБОРА

Дејан Михаљица: у настојању да разрешим дилеме, оглашавам се ... ЖИВ САМ, а што се из саопштења ПОKС-а не може закључити.

У четвртак 19. 04. 2018. године поднео сам оставку на место председника Покрајинског одбора Покрета обнове Kраљевине Србије.

Разлоге из пристојности нећу наводити нити образлагати, Фројд је то описао у једној реченици:
" Први знак људске глупости је потпуно одсуство стида ".

Дејан Михаљица је ипак, насупрот људске глупости и одсуства стида, у коалицији са ПОКС ушао у Скупштину Општине Темерин, а видећемо шта ће бити на покрајинском нивоу.

ВЕСНА ЋУЛИБРК - О њој не знамо ништа, и боље да тако остане.

***

Дакле, брате Радомире, ја сам за поменуте на локалном нивоу преко непоменика на покрајинским и републичким изборима, требао да гласам зарад измишљене и преварне слоге? Да гласам за оперативца који нас је шпијунирао и обарао нам сајтове, а сада нас води, изгласан од својих људи?

Ма, нема ту брате компромиса. Не зато што је сваки компромис лош, већ зато што га они који о нашој деци рекоше што рекоше, неће, а ми ни у стању највеће слабости не смемо таквим подвалџијама попуштати. Кад год смо попустили, деца су нам страдала.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА