ИЗБОРИ У СРБИЈИ: ЦИГАНСКА СВАДБА У ЈАСЕНОВЦУ

ИЗБОРИ У СРБИЈИ: ЦИГАНСКА СВАДБА У ЈАСЕНОВЦУ


Пред парламентарне изборе у Србији 2020. АД. Нико није био залуђен. Да парафразирамо аутошовинисте свих боја, информације су у довољној количини и снази стигле и до Белановице. Дакле, нема необавештених. Знамо зашто смо пуштени из колективног притвора пред изборе, разумемо потајни мотив дељења 100 евра гласачима али не и малолетнима, као да они нису гладни, видели смо набилдоване СА одреде, државну силу где јој није место, звало нас је све телефонима, митило и притискало. Ма, видели смо и адолесценте како под заштитом народне милиције групно улазе у зграду РИК са дигнутим средњим прстом, како доликује, и пуним торбацима. Понели књиге да уче.

Трпели смо политичко терорисање са свих телевизија, без народног права на одбрану. Грађани су нешто и долазили до речи, народ никако.

Јасно је да је Вучић из политичке потребе спустио цензус на 3%, да не би остао сам у Парламенту. Заправо, ни то није суштински разлог, јер је и тако крајњим напором једна формација увучена у Парламент. Симболично, та група приглупог Шапића се зове СПАС. Вучићев спас, наравно. Да није спустио цензус, десило би се да сам учествује на својим изборима. Показало би се белодано да је у Србији фашизам, што је истина али није лепо за видети. Неке учеснике Избора је вероватно и купио, само да трче и тако да изгледа да се трка дешава.

Коначно, видели смо и како краду на изборним местима, и како на разне начине терају рају да изађу и гласају. И то своје простачење зову "пристојном Србијом". Видели смо, мада није објављено ни на једној телевизији. На телевизијама је владало општенародно мултимедијално весеље. Ред политичке пропаганде, па ред сиротињске забаве ин лајв.

Дакле, све се догађало како смо сажели у наслову: Симулакрум демократије у дефинитивно ауто-фашистичкој држави, уз то нео-колонији. Циганско весеље у логору без излаза, само кроз оџак или Савом, низводно. Ту су и логорски капо-и, и "страни посматрачи", који су задовољни весељем.

Тај логор ће назвати "младом демокрацијом" са ЕУ агендом.

Они слаби за шаку макарона трупају у колу. Друга половина повучено ћути и гледа. Не може и против оних који би за макароне убили брата и около постављене тупе силе домаћег издајника.

***
Ево, трећи дан чекамо кључни изборни резултат: колика је укупна излазност на гласање? Оно што би требало да се прво објави, јер се најлакше утврди, цедимо као суву дреновину. Уочљиво, и тзв. "слободни медији" заобилазе да јасно изнесу овај податак, мада су којекакве исто независне организације пратиле ток гласања. Те, овамо изашло оволико, те онамо онолико. Те на основу пребројаних 65, 35% бирачких места, односно толико и толико изашли бирача... ми сада знамо тачно колико ко има посланика у Скупштини, али не и колика је стварна излазност на биралишта, не "званично", на основу уобичајено из Слобиног времена у току ноћ накариканог резултата.

Све што се из тога може закључити је да владајући фашисти и њихови грађанистички противници, пувају у исту тикву.

***

Оно што се стидљиво протура да је коначан збир 50.35% изашлих бирача. Можемо замишљати колико је натезања било између домаћих владајућих фашиста, грађаниста и помоћника заменика Западних амбасада, да се нађу на овом проценту.

Признајем, у предизборним нагађањима, овде сам омануо - ја сам ценио да неће дозволити да излазност буде испод 53%, пре сам типовао 55%, ради валидности велеиздаје. Међутим, очито је да су западни пријатељи наших окупатора много паметнији, па Вучићу држе нос тик изнад набујалих река и потока.

***

Како год, сад имамо тих аветињских 50,35%. Или, како Вучић вели, од 3,3 милиона изашлих бирача, за СНС је гласало 2 милиона.

У опште не сумњам. Нарочито да је на КиМ за СНС гласало 85% бирача од бирачког тела које је флуидно, не зна се тачно колико је. ИТД.

Али, није то питање.

Јасно је да на овакве изборе нико озбиљан и пристојан није требао да изађе. Али, постоје и тзв. "антибојкоташи" који нас јако грде што се нисмо хватали у циганско коло јасеновачко.

У вези тога објаснићемо једну ствар.

Политика није Олимпијске игре где није важно победити него учествовати, а победиће западњаци. Државна политика је особито озбиљна ствар.

У конкретној констелацији, излазак на Изборе имао би смисла само ако се после њих у Скупштини делатно спрече издајници да раскрчме Србију. С обзиром на резултате који су записани, то значи да је требало покренути поред изашлих опозиционара, масу од 1,200.000 (милион и двеста хиљада) опозиционих гласача који би у једној или највише две колоне изборили да у Скупштини буде више од 1/3 опозиције, тј + 80 посланика, који би блокирали по државу погибељне поступке који су у припреми. Ово је већ врло близу максимума излазности. Нећемо се бавити питањем да и режим има неку групу врло лењих бирача који би се још дали пробудити, што би цело предузеће довело до тачке пуцања.

На жалост, није то једини услов. Ових 80 и нешто опозиционих посланика морају бити од челика. Непоткупљиви и отпорни на сваку претњу. Ја позивам "антибојкоташе" да са понуђених свих листа наведу именом и презименом осамдесет таквих људи? Где се неће десити да се десет или двадесет "бунтовника" "остајући верни изворним принципима" издвоје у посебан посланички клуб и даље ћуте и једу шампите доле у ресторану? А колико смо таквих примера имали?

Не уопштене фразе, добри моји пријатељи, већ тачна имена и начин како да покренете преко милион људи који безрезервно верују у ваш избор, до неизбежног места када ваља гинути за уверење, јер фашизам се без безусловног антифашизма не може срушити.

Да су опозиционари били при здравој памети или нису лако сломљени митом, или нису сељачке СНС ботине типа ПОКС, па да су бојкотовали и они зборе, нема начина и преваре да СНС&партнери накарикају лажну излазност преко 50%. Не би могли ни приближно томе. Ни 40%. Ко би им остао? Левијатан и наркомани, антивакцинаши, сепаратисти и потурице, Мађари и Шиптари.

Треба памети колико зрно соли да се ово разуме.

На крају Тачи позове Шиптаре да масовно изађу на српске изборе, е да би бранили своја права у пријатељској земљи, а не зато да би повећали кредибилитет Вучићу, који ће Косови сигурно омогућити независност.

И опет ником ништа. Отворена сурадња фашиста, и биће криви они који неће са фашистима.

***

Коначно, долазимо до питања који профил људи се тако лако претвара у окупаторске слуге, у квислинге?

Па, у опште није тешко питање, али треба бити јак карактер па признати да је тако.

Пре три године сам написао чланак "КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?" У том чланку дао сам провизорне критеријуме помоћу којих лако можемо доћи до тачне прогнозе резултата избора. Ништа научно, већ искуствено.

  • Да си са брда. Мајка Динара. Опћенито из Аустругарске.
  • Да си комуњара. Што одвратнија, то боље.
  • Да си лопина. Фукара, ништак.

    Као реметилачки фактор поставио сам одртавелост, политичку офуцаност, тип испушене муштикле. Ко у томе види Шешеља, у праву је.

  • Због тога сам од Босанаца нападнут као од чопора бесних паса. Нарочито од прелџија са, бива, "Српског културног клуба".

    У реалном животу, не много касније, беху избори за Скупштину Београда. Резултат:

    Градска изборна комисија Избори за одборнике Скупштине града Београда 4. март 2018.
    Број одборника у Скупштини града Београда - по изборним листама:

    64   1. Александар Вучић – Зато што волимо Београд!
      6 11. Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују!
    12   5. Александар Шапић – градоначелник
      8   3. Ивица Дачић – (СПС), Драган Марковић Палма – (ЈС)

    Ради се о Београду, српској престоници, већим делом на територији Шумадије. Видите ли ви међу успешнима једног јединог Шумадинца из тог краја који је најгушће насељени српски регион, или су доминантни ликови паметни попут Шапића, поштени попут Ђиласа, аустрофашисти попут Вучића или потуљени Хрвати попут Дачића, уз типичног Београђанина Палму? Где видите некога да му је деда рођен пре рата у Београду и да је часно служио српској, а не комуњарској заклетви?

    Сад добисмо ове, атипичне изборе за целу Србију. Па, погледајте резултате. Нигде Србијанца, па чак ни српског Војвођанина. Све то Босанци и Ликоте, пореклом од оних који су се по Мачви прославили набадањем деце на бајонете и партизански унуци.

    Ту је, у Скупштини, и Јошка Броз, понављач и ученик шумарске школе на даљину, коме је једини "квалитет" што му је србождер Тито деда.  Насупрот, Скупштина је забрањена зона за потомке српских  јунака. Као да живимо у 1946. години.

    Извините, ово није нормално. У власти Србије да нема преовладавајуће четничких потомака! Ово је Србија, ко није знао. Истина, окупирана је од Босанаца, усташа и комуниста, уз подршку НАТО.

    Коментари

    Популарни постови са овог блога

    ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

    ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

    АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА