СЕКС VS. КОРОНА

СЕКС VS. КОРОНА

(Шеснаести дан самоизолације)

Није била намера да толико често пишем о Корони или како се све чешће пише Цорони, али узнемирујуће или иритирајуће вести се изливају таквом брзином, да није могуће избећи их.

Данас је на жалост преминуло седам особа, укупно двадесет три, тако да по свој прилици крећемо најстрмијим делом кривуље смрти.

***

Оно, што бих одмах питао је шта хоћете с овим, генији? 
 
Пример из Раковице: Волонтерски сервис СНС Раковице је отворен за све старије суграђане и оне којима је наша помоћ неопходна, како би набавили основне животне намирнице и лекове, без излагања додатном ризику напуштања својих домова одлазећи у продавнице, пијацу или апотеку.
Хвала грађанима што су одговорни према себи и што нам верују!


Корона се раширила свуда по свету, али тешко да негде политикуси злоупотребљају тешку ситуацију, како се то чини у нас. Волео бих да видим као њихова деца зобљу то што шаљу народу у кесама са партијском рекламом? Како љуште ужегле паштете и макароне преостале од ЈНА? Да питамо децу наше треш-елите, шта ви ждерете и пошто? Погледајте их - више личе на свиње него на виолентне претке с план'на.

Баш су нашли згодну прилику за политичку промоцију. Ма, нема то пристојности, домаћег васпитања, људског осећаја.

***

Упокојио се Владика ваљевски Милутин, заражен Короном. Не брините, пропагандна машина ће и ту смрт повезати са црквеним обичајима. Нико неће повезати феномен да је Ваљево постало жариште епидемије након што је Вучић у Ваљеву одржао грандиозни митинг, када се епидемија већ ширила Србијом. Може ли се са сигурношћу тврдити да тако "збијени" скуп људи није допринео ширењу заразе?

Сад се Вучић дере на уистину недисциплиноване грађане, али никад нећемо заборавити да је све почело његовом изјавом да је најефикаснија превентива једна ракија ујутру, а његов дежурни епидемиолог је додао да је Корона најсмешнији вирус, да су жене природно отпорно на њега и да могу слободно у шопинг у Милано. Паника је дигнута тек када је прошао период инкубације.

Прегојени до пуцања Ненад Чанак тражи да се хапсе попови јер шире заразу причешћујући из једне кашичице. Ових двадесет троје што су до сада помрли, јесу ли се заразили кашичицом на причешћу? Што не тражи да се хапсе Вучић и Брнабићка јер нису били кадри ни заштитне маске да обезбеде за надолазећу епидемију? Сме ли се, успут, питати обучавају ли неки глумци поменуте за њихове мелодрамске наступе гледе Короне, у стилу Мир-Јам? Та, моја стара (текстилна) фирма, са стотинак радница била би кадра да сву Војводину преплави таквим потрепштима. Толики степен неодговорности и бахатости Вучићевог режима је уникум. Ту је чвор, а не у кашичици.

Има хрпа ствари о којима би Чанак могао диванити. Али неће. Не бави се човек гласинама већ само крупним државним питањима и кашичицама.

Узнемирујуће дезинформације се упорно шире и томе се мора стати украј.

Зато је ухапшен Никола Сандуловић? Ваљда је он крив за данашњи црни салдо?

Шта даље?

Па, можда, угасићемо Интернет и Јутјуб. Повремено се чују таква заговарања, плус превентивно хапшење хиљаду сто људи. Или ћемо увести 24-часовни полицијски час, чије ће поштовање контролисати полиција војска и, могуће, "помоћне полицијске јединице састављене од жестоких чланова СНС". Није лоше као идеја. Таква мера са "помоћним одредима" је ономад дала добре резултате против Јевреја, што не би сада против недисциплинованих Срба.

Ви, грађани Србије, нећете да разумете да смо заражени и слаби на губу зато што нас непрестано причешћују из исте зарђале и загађене кашике. Али, та кашика није у руци свештеника.

***
Поделиће, вели, како његови сарадници јављају, преморени Вучић, по сто евра сваком пунолетном становнику Србије. 

Има, каже Вучић, Србија злата. У полугама. Зато што је он паметан, па набављао злато у потаји. Да живи сто година, неће имати злата колико је Краљевина имала, само што је злато Краљевине било чисто, а не куповано кредитима.

Имао је и Тито злато у наткасни, тридесет кила плус накит и скупоцена одликовања Карађорђевића. Украо у револуционарном заносу и за недајбоже.

Сада се Вучић трси да ће да подели сваком пунолетном становнику Србије по сто наших евра, од злата скривеног у пећини. Мени то личи на пандемију мита. Иначе, та подршка становништву у реалном животу има вредност као да кантом воде гасите пожар на кући. Можете да се припомогнете месец-два, шта после, нико не зна. Али, народ задовољан, те се и поред личне неподмитљивости и ја радујем са народом. 

***
Чух коначно савет да Срби не треба да "раде на стварању новог живота" јер ће се и будуће дете заразити.

Власт тражи да се Срби и Српкиње не воле! Штетно је за здравље!

Чекајте бре, Вучићу и Јутко, бесте ли ви са својим драганама у кревету од кад је савет дат народу? Би ли пристали на "парограф" из Парова по том питању? Треба да разумем да се ни један политичар и политичарка, медицински, војни, полицијски радници, не сексају?

Замислите питање на конференцији за штампу: Господине Прецедниче, јесте ли чукнули синоћ нешто? Он би требао уверљиво одговорити: Нееее! Онда исто незгодно питање Премијерки. Онда питамо Вулина. Тја.

Питање је међутим биолошког рачуна: Хоће ли се више беба родити са неким малим ризиком, или ће више старих умрети? Шта ти вреде све мере ако се створи мање новог живота, него што болест угаси живота?

Ето, и ја да се супротставим инструкцијама са ТВ. Волите се људи! Само љубављу живот побеђује смрт! 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА