КОРОНУ ЋЕМО ПРЕЖИВЕТИ АЛИ ЕРЕКТИВНУ ДЕСПОТИЈУ НЕЋЕМО СИГУРНО

КОРОНУ ЋЕМО ПРЕЖИВЕТИ АЛИ ЕРЕКТИВНУ ДЕСПОТИЈУ НЕЋЕМО СИГУРНО

(Десети дан самоизолације)


Све је приметније да се наша власт, како се Корона-вирус шири, понаша као ерективна деспотија, или монократија, како се модерним речником каже. Он и његови везири заиста тешко скривају сладострашће са сваком новом, строжијом, мером коју обзнањују народу. Репресија се постепено појачава.

Понекад, деловање "органа" на терену делује бизарно. Јуче је једна пицерија која је давала бесплатне сендвиче грађанима који су због епидемије остали без прихода кажњена са две недеље забране рада због дуга од 680 динара.

Јесте, делује смешно, али такве наизглед ситне ствари указују да се зулум појачава.

Наша деспотија испољава чудно супротна осећања истовремено: неумерену емпатију према исламским мигрантима и, супротно, нескривену нетрпељивост према нашим људима који се враћају са Запада због епидемије. Наши доносе заразу како се тврди, док су мигранти који куљају са југа здрави "на часну реч".

Биће да Деспот са ерекцијом не жели никога у својој држави ко му није слепо одан. Са мигрантима је дуго: то су му наредили његови сениори који га држе на власти.

Народ се буни, али се слабо пита. Зато у зло доба долази до сукоба народа са полицијом, па чак и војском.

"ПРОТЕСТ Стотине грађана блокирало пут: Депортовани мигранти из Делиблата!
26.03.2020.

Нико не зна кад су дошли, колико их је било, ни кад су тачно отишли, али је битно да више нису ту! Овако су екипу портала ковинац.рс дочекали мештани Делиблата (и остатка ковинске општине), њих неколико стотина, који су данас у 10 сати опет блокирали пут ка ШРЦ Чардаку."

Да додамо, јуче поподне Вучићеви дебеловрати гоничи су растерали демонстранте, а војска је чувала мигранте.

Ма шта народ мислио о мигрантима, Вучић своју мигрантску политику у потпуности мора да спроведе.

Данас све новине објавише информацију да је у породилиштима све под најбољом контролом.

"СВЕ ЈЕ ИСТО KАО И ПРЕ ЕПИДЕМИЈЕ" У ГАK-у у Вишеградској за дан рођене 24 бебе, директор каже да нема промене у порођајима." - гласи једна таква вест. Таман сам се начитао сличних обавештења на Интернету, седох да ручам, кад ето на ТВ директора ГАК Стефановића са истим информацијама из прве руке. Ето, хвала небесима да је бар негде још све под пуном контролом. И зато ни случајно немојте веровати комшиници или некој изашлој из ГАК-а породиљи да се вирус тамо пробио и да су три лекара и двадесетседам медицинских сестара у изолацији. То су злонамерне приче усмерене на ширење панике.

Где ли су само деца богатуна у ова времена модерне куге? Ма, смемо се кладити, у неком удаљеном и добро осигураном замку, прорађују "Декамерон". Такав је ред. Кад све прође, ето њих да заузму припадајућа места у дворској хијерархији.

За крај, пренећемо (уз нашу делимичну цензуру) једно саопштење странке "Доста је било".

- Да ли знате да све скупштине у свету заседају? Да ниједна није прекршила свој Устав?

- Да ли знате да нигде на свету немате свакодневно пренемагање једног човека преко ТВ-а који плаши нацију десетинама хиљада мртвих?

- Да ли знате да ниједна земља није забранила својим држављанима да се врате кући?

- Да ли знате да ће овим сулудим мерама домаћа привреда бити потпуно уништена? /Нап.: Или ће Чадеж да нам спасе привреду?/

- Да ли знате да ниједан медиј не преноси саопштења ДЈБ и не долази на наше конференције за медије?

- Да ли знате да Србија више нема медије? Имамо само пропагандне канале. И Пинк и Н1 су пропаганди канали и са новинарском професијом немају ништа заједничко.


Да, највећи реални страх је да ће остати пустош до задње поште Србије када прође опасност од коронавируса, и имаћемо сасвим различиту ситуацију него за "срећну Нову Годину". Деспотија са ерекцијом од политичке силине спремна је ствари да доведе до краја, до отвореног терора, до институционализоване диктатуре, а да ће пасти нема разлога да се боји, ма шта да су чинили.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА