ЗАШТО ЈЕ МИСИЈА "ХАЛИЈАРД" ДОКАЗ ЧЕТНИЧКЕ КОЛАБОРАЦИЈЕ СА НЕМЦИМА?

ЗАШТО ЈЕ МИСИЈА "ХАЛИЈАРД" ДОКАЗ ЧЕТНИЧКЕ КОЛАБОРАЦИЈЕ СА НЕМЦИМА?

Тајни сарадник Немаца врши смотру Горске гарде негде "усред ничега" у Србији


Операција спасавања савезничких пилота са тајног аеродрома "Прањани" 1944. одједном је дошла у жижу јавности. Не треба бити много паметан па разумети да босански дилбер Вучић покушава да промовише "српско-америчко" савезништво, али да се не одрекне Тита, па да тако протури своју издају Косова и Метохије али, бар делом, одговорност свали на оне којима би могли обе руке отсећи, Косово не би издали. Нису на Прањанима били партизани, него четници! Велика је то разлика. У патриотизму, храбрости, војној оспособљености четници и партизани су суштински супротстављене стране.

Шта сад тај партизански испрдак тражи на Прањанима? Да је дошао неки стари четник из тог краја и рекао своје, некако би прошло. Овако, само вређа Босанац Србијанце.

Међутим, и међу нама су лудаци. Невероватно колико много има конвертитских лудака који свашта доказују. Продало се, и сад доказује да је морална њихова чистота у томе што се продало као раденица подно Плавог моста.

Елем, Милан Миленковић, познати је новинар некадашњег "Фокоса", ортак чудно дезорјентисаног Анђуса и фокусираног бизона Ђуке. Но, сада, као "слободни новинар", бацио се на објашњавање шта се то десило у Прањанима. Не би морао ништа објашњавати пошто цела Србија зна. И увек је знала. Што се на "Пинку" сада као велика тајна обзнањује опште позната ствар, рекли смо, ново-политичка ствар је, не изгубљено народно памћење.

Е, шта ће такав у датој ситуацији, који све несретнике који данас иду за Вучићем назива "телетабисима", а они који су ишли за Титом као овце наклане нису телетебиси него "паметни људи"? Ништа лакше! Речима се може све, и увек ће се наћи неколико хиљада људи сломљеног мозга који ће бити одушевљени Милановим тешким глупостима.

Изгледа да глупост нема ефекта на мождани сустав? Иначе, Милана Миленковића, не да би болео мозак од глупости, него би шлогирао.

Kаже Милан Миленковић у својој кућној радио-емисији:

"Нема већег доказа да је Дража Михаиловић био немачки највећи колаборант до спасавања пилота у Прањанима!"

Нисам могао да верујем ушима шта су ми пренеле. Следи објашњење, у које свако може поверовати сразмерно својој интелигенцији и менталном здрављу:

Велика је тајна - вели ММ - да је између Енглеза и Савезника постојао џентлменски споразум, по коме се пилоти пали на противничку територију не гоне, већ пусте да се спасу. Зато је Дража, који је "као што знамо", немачки колаборант, прикупљао пале авијатичаре и слао их у Италију.

И ММ заврши "Само, телетабиси то не разумеју!"

Ћутало се о Прањанима дакле због "џентлменског споразума" савезника и Немаца, а не што се није смело о томе јавно говорити зато што се четници показују у позитивном смислу.


Да се ишта разуме и цени у овој јадној земљи, Милан Миленковић би одмах био стациониран у Топоници.

На фотографијама видимо како покварени Србијанци савезничке пилоте заводе смештајем
и најопаснијим оружјем, - печеним прасетом.
 
Данашња "урбана елита" поникла од неписмених партизана, бар је мало паметнија. Они догађаје интерпретирају из свог дискурса: "Иначе, у операцији „Халијард“  је, уз помоћ српског становништва од августа 1944. до фебруара 1945. године, са импровизованих писта у руралним деловима Србије,  стотине ваздухопловаца спашено и пребачено у америчке базе у Италији."

Е, шта ћеш: Прањани су рурални предео Србије настањен српским домаћинима, а Круг Двојке је урбани део Србије, настањен гологузијом из каменитих предела..

Што српско становништво било листом за ЈВуО, није вредно помињати. Београд, дочим, није ослободило српско становништво него партизани. Што се тог ослобађања тиче, могли су комотно уБосни остати, Београд би истог дана у исти час био ослобођен.



Гинули су људи. И пилоти, и четници који су покушавали да их спасу пре него што падну у руке Немаца, и становништво. Остале су забележене фотографије када спасавање није успело:
 
Сахрана америчких пилота у околини Крагујевца
 
Kомунисти се хвале да су спасили много више савезничких пилота од ЈВуО: "НОВЈ-ЈА је спасила: 1.585 Американаца, 267 Енглеза и 1.222 савезничких авијатичара или укупно 3.074. И то није све. На Вишком аеродрому спашено је 215 авиона са њиховим посадама, око 1.935 авијатичара-ваздухопиловаца-пилота."

Ко се сећа, некада се у школама читала лектира у којој је Бранко Ћопић заузимао значајно место. Тако смо у његовим приповеткама могли сазнати како су партизани спасавали "печеног човека". Нема друге него да је печен, кад је толико црн.

И, шта ћемо сад? Ако прихватимо комунистичко хвалисање, исти су били много већи колаборанти са Немцима од ЈВуО. Ако не прихватимо, онда много лажу, на челу са Миланом Миленковићем.

Али, и поред енормне УДБА филмске продукције, фотографија сличних овој једноставно немају.


Нема горих теоретичара завере од наших комуњара. За њих су "равноземљаши" мала деца.

Председник САД Хари Труман, 29. марта 1948. године постхумно је одликовао генерала Драгољуба Михаиловића највишим орденом САД – Легијом за заслуге (Legion of merit).

Орден је, у мају 2005. уручен ћерки генерала Михаиловића Гордани на скромној церемонији одржаној у амбасади САД у Београду.

Американци су ђенералу Дражи орден тајно доделили. Титу нису дали никакав орден. Довољно је што је убио Дражу. Асасин се не одликује.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА