СРПСКА ОТИМАЧИНА ЗА ПРАЊЕ НЕМАЧКИХ УСРАНИХ ГУЗИЦА

СРПСКА ОТИМАЧИНА ЗА ПРАЊЕ НЕМАЧКИХ УСРАНИХ ГУЗИЦА


Медицински послови су најтежи послови, понекад тежи и ризичнији од рударских послова или ливаца. Што се у нашим филмовима медицинске сестре стереотипно приказују као курвице, сем ако нису партизанке, није тема.

Тема је што у Србији недостаје медицинског особља. Нема ко да лечи људе и брине о пацијентима. Чим је недостатно, пада квалитет. У овом слућају квалитет се мери животима и патњом. Не може се лекар-специјалиста произвести на убрзаном курсу. Не може ни медицинска сестра. То је занат који се дуго учи. Како пада квалитет и ауторитет особља, расте фушерај и корупција.
 
Дефицит стручног медицинског особља настаје због њихове миграције на Запад.
 
Овај тренд посебно је изражен када је реч о медицинским сестрама и техничарима, којима се до недавно у огласима регрутних кућа нудио посао само са дипломом, положеним стручним испитом и познавањем језика.
 
Одлазак медицинских радника из Србије и региона у земље Европе, посебно Немачку, могао би да се додатно повећа, јер су послодавци из те земље почели да траже и раднике без искуства, па чак и без нострификоване дипломе.

* Плата медицинских сестара у Немачкој се креће до 3.300 евра

* Без нострификоване дипломе могу зарадити 2.400 евра месечно

* Немачкој недостаје 17.000 медицинских техничара, сестара и неговатеља

Нови немачки закон о усељавању олакшаће запошљавање грађана других држава у тој земљи, чак и оних који долазе из држава које нису чланице ЕУ, а мали број незапослених у најјачој економији Европе и све старија популација разлог су да немачка привреда радна места попуњава увозном радном снагом.

У закону који је данас усвојен чак пише да Немачка убудуће мора да буде успешнија у довођењу квалификоване радне снаге из трећих земаља.

Такође, немачки министар здравства Јенс Шпан најавио је појачано усељавање људи који се баве неговатељстом и то, прецизира, са Западног Балкана.

И, ето тако, око 6.000 медицинских сестара учи стране језике.

Једно је питање како је могуће да у држави од преко осамдесет милиона становника може да недостаје толико хумане радне снаге? Немају женскиња топлог срца? Ако рачунамо да просечна медицинска сестра може да опере двадесет усраних остарелих немачких гузица, долазимо до рачуна да 340.000 нацистичких гована смрди дневно Немачком.

Али, ипак, не! Немци не дозвољавају да изданци њихове више расе перу њихова говна. Платиће своје чељаде да седи кући и блеји, имаће сваку социјалну скрб, само то да не ради!

Да би овакав систем могао да функционише, мора бити вампирски. Не можете створити такве услове у својој земљи а да не пијете крв неком дугом.

То је ситуација у Србији. Немачка, шире ЕУ, извлачи финансијску корист из нашег народа. Народ због тога сиромаши. И, затим, иде тамо да радимо ниске и прљаве послове које ће платити парама које су од нас исцедили.

Ако укажеш на овај "феномен", рачунај да ћеш бити обележен као лудак од људи који раде у иностранству исте послове за мање паре од домаћих, али "шире гледају".

У питању је синдром кућног црнца! Шта је то? На југу Америке црнци су брали памук. Неке паметније белци су изабрали, мало нешто едуковали, обукли у ливреје, и то су постали кућни црнци. Нема већег презира од презира кућних црнаца према рођацима, берачима памука.

Такви заиста мисле да су постигли нешто у животу.

Имао сам својевремено неког фудбалера у подмлатку. Заиста, имао је све физичке предиспозиције да достигне професионални ниво. Али, не. Остварио се на крузеру. Са презиром гледа на оне који су остали. Он је "видео свет". У опште не види да то што он ради нико други из "виђеног света" неће.

Дошло до тога да у Србији фали и бауштелаца, те их Вучић доводи из Румуније. Или су отишли у Њемачку, или су се уградили у државну управу, или су извршитељи. Нађите једног држаног службеника, извршитеља или НВО чимбеника, да се исељава?

У државним структурама свака фуњара има плату већу од доктора. Па није луд да се исељава и хвата мешалице.

Не, него медицинске сестре.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА