"ВАР" - СИСТЕМ ЗА ВАРАЊЕ ДИВЉИХ ПЛЕМЕНА

"ВАР" - СИСТЕМ ЗА ВАРАЊЕ ДИВЉИХ ПЛЕМЕНА

Фото: Anderson Silva; Pinterest 
 
Грешке су људске, па и судијске грешке у фудбалу. Јесам се као млад бунио против тих неправди, али сам временом схватио да људи једноставно греше. Нису проблем људске грешке, већ намере тешке. И то се релативно лако препозна, чак и кад су врхунски професионалци у питању. Неки коњ легне, судија дуне у звижду, ако се побуниш, дивљак си и следи ти заслужена казна.


Врти ли пара где бургија неће? Врти. Зашто би ВАР био изузетак? И, није изузетак.

Поновићемо закључак до кога смо дошли гледајући Светско првенству у фудбалу у Русији: ВАР систем је елиминисао ненамерне грешке судија, а оставио суви дестилат људске покварености. ВАР-ом ни једна намерна погрешка није исправљена. На против.

Чудом је неки богати Немац, није важно али зове се Феликс Брих, додељен да суди у Русији меч Швајцарска : Србија. Да је лик нациста није требао ВАР, да нас увери. У једном дуелу Шака направи четири фаула над Матићем, онај нациста се цинично смешка као да је у публици и зобље кокице, а није судија. После је послат кући. Јако су га оштетили. Човек је толико богат да му паре од суђења не значе баш ништа. Што не значи да по негде није нешто кануло заузврат. Зашто нису послати кући они који су тог нацисту делегирали, сами ћете се сетити.

https://www.dailymotion.com/video/x6mmosj


Дакле, ово није пенал, све уз ВАР и пет судија који у боксу блену у екране. ОК. Можемо закључити да је скупа судила и допуњавала суђење гомила кретена који не разликују фудбал од кеч-ез-кеч-кена. Или је ВАР превара за будале?

Но, синоћ Ред Стар играо против "Младих дечака" у Швајцарској. И, опет ВАР. Е, пазите сад 3'40''):



Елем, Црнац у црвеном дресу је избио лопту црнцу у жутом дресу. Жути није био на лопти кад је избијена, већ је била пола метра напред, нити је ударен пре избијања лопте, нити је нападнут после избијања лопте. Крај приче. Кад оно, "дошло до накнадног контакта" и те теореме. Ако је то критеријум, на свакој утакмици имате триста фаулова и сто пенала.

Ја сам играо у одбрани. Како неко мисли да избијем лопту непријатељу који ми је набио лакат у јетру (погледати положај фудбалера у жутом дресу на снимку), а да баш ни не дотакнем његово цењено тело? Дајте, како то може? Гледајте утакмице па бројте такве пенале. Слободно.

И шта се дешава? Стручњак за суђење у студију потврђује сваку одлуку судија са ТВ екрана. Очито, стигао абер из ФИФА да се имамо прилагодити новој технологији.

Можда "Млади дечаци" и не прођу даље. Но, ВАР је за западну цивилизацију учинио колико је био у могућности. А Бушмани нека се диве четвртастом чуду.  

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА