КУЋНИ ПРИТВОР

КУЋНИ ПРИТВОР


У мојој улици не продају се кифле
не тече саобраћај и дим
у мојој улици нема фукаре
јер ја сам гузоњин син
Око мене расту чемпрес и дрот
вечерас имам party, а ујутру трим
лијепе жене долазе код мене
јер ја сам гузоњин син
"Гузоњин син" -"Забрањено пушење"1989.

Коначно, после шест година судског натезања, велики син Вучићевог малог Гебелса је због "саобраћајне незгоде са смртним исходом" кажњен са годину дана кућног притвора. Мали Гебелс је "као рис" бесан на правосуђе које је неправедно осудило његовог великог сина "само зато што је његов".

Мама се не оглашава због заузетости.

Како се из штампе може сазнати, Гебелсово дете је својим џипом BMW несретну жртву са пешачког прелаза одбацио "око 20 метара", а по злим језицима 29 метара. Како год, математика која нема душе даје резултат да је Гебелсов син кажњен са 18 дана кућног притвора за сваки метар одбацивања жртве. Математички, за претпоставити је да би казна износила шест месеци да је жртва одлетела 10 метара.

Још се у пресуди дете криви што није стао и пружио помоћ жртви, већ је утекао. Адвокати одбране се чуде овоме, пошто још нико није преживео ударац са одлетањем 20 метара. Кај се дакле имао освртати за собом и непотребно излагати стресу своју младу душу?

Мало сам прегледао, такав полован џип беше BMW X5  кошта 69.990 евра. Та замислите да су синовљев џип којим је људско биће одбачено 29 метара, дали на аукцију, како се иначе ради у модерном свету? Могли су сина доживотно обезбедити. Али, не! Морал је чудо!

Надамо се да ће син, пошто је током Процеса из дечака израстао у зрелог мушкарца, моћи да се носи са неправдом која му је нанета, и да ће издржати тих десет дугих месеци (у казну урачунат притвор). Издржаће он, јак је на маму. Тата је ходајућа дубока емоција.

Но, да видимо шта подразумева сурова казна за сина:

Осуђени има право да у току дана напусти стан на највише два сата (у периоду између 13 и 17 сати), а у посебно одобреним случајевима и дуже. Ти случајеви су ради пружања медицинске помоћи, ради одласка на посао, ради одласка на факултет...

Да бисте издржавали казну код куће, морате да имате стално место пребивалишта, и фиксни телефон, који не сме бити "двојник" (да не дели линију са другим телефоном).

"Наногицу" можете носити и као подстанар, ако власник стана, тј. станодавац да сагласност. Његово пристајање, да му се опрема инсталира у стан, мора бити судски оверено.

Иако се поставља на ногу, прави назив уређаја који прати кретање је "електронска наруквица". Она је водоотпорна, и осуђеник је не скида ни током туширања.

Сазнајемо још да "наногице" коштају од 3.000 до 10.000 евра. И оне јевтине могу да послуже, али није то тај квалитет. Сигурни смо да тата за своје дете узима само најбоље.

Не знамо да ли дете има свој стан. Иако је одавно пунолетан, можда живи код родитеља. Подстанар код тате, љуби га мајка. Рачунамо да је ова подстанарска варијанта вероватнија јер већа комоција пружа веће шансе за преживљавање сурове казне. Може да му долази више другова и другарица да га теше. И он њих.

Остављамо као могућност, пошто је "наногица" отпорна на воду, да се као место пребивалишта пријави татина јахта.

Ипак, не верујемо. Ценимо да ће дете прионути на књигу и за десет месеци суровог кућног притвора завршити какав факултет. Због бројних факултетских обавеза мораће напуштати затворске просторије татине куће. "У школу ће га возити само ауто право" јер му је чак и возачка дозвола одузета.

Постоји још једна атрактивна могућност: Да, као место становања свога сина, тата пријави свој "имагинаријум" у Шишмановцима, место изоловано од спољашњег света, негде у недоступним забитима Срема. Ту би син у окружењу себи сличних учесника ријалитија, могао да исприча најширој публици тужну причу свог живота и докаже да је невин. Затим би проблем невиности, у лимитираном схватању пробраних учесника ријалитија, могла решити Станија "у лајфу", што би екстремно дигло гледаност и онако најгледаније Вучићеве телевизије са националном фрекфенцијом.

БДВ, један хронични и навучени учесник ријалитија у "имагинаријуму" је у моментима очитог кризирања шакетао неко женскиње. Исто је добио  годину дана "наногице" као и дете, још је благодарио суду на увиђавности.

Још би дете учествовало у пратећим ток-шоу емисијама, где водитељка започиње разговор фразом "ја просто морам да вас питам". Оно "просто" не значи ништа, а "морам да вас питам" је поштапалица лоших новинара. Не мора да пита, зато што је "изморано питање" редовно везано за секс. Не постоје, међутим, друга питања која се смеју поставити. Доведу дете од 9 година у емисију и прво питају да ли има девојку/дечка. Ако каже "да" - вауу баш је сладак/слатка, ако каже "не", еее баш штета, јаададан/на...Никада није постављано морајуће питање, иако "гледаоци просто имају право да знају", зашто се тата, мали Гебелс, дрогиран бацао и копрцао на гробљу у Сиригу преко ковчега своје љубанице и држао "говор" жваћући жваку. Истоме су присуствовале многе ВИП личности, Ненад господин Чанак и други потомци. Уз њих гробари, тако да се зна. Али за време укопа овердозиране под чудним околностима конкубине, прилаз гробљу је био забрањен сељани, макар у питању био и обилазак гробова најрођенијих.

Тако би и сина питали о сексу, не о убиству. То се просто не пита.

Они, којима је забрањен прилаз гробовима својих рођених док је мали Вучићев Гебелс изводио перформанс над ковчегом своје конкубине, најверније је Вучићево гласачко тело.

Дете ће издржати казну. Затим ће, вероватно и како је прилично, отићи у иностранство, далеко од ове земље где правде нема. Питајте сина Марка који је носио гајбице.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА