ДОБРИ ВОЈНИК РАМУШ

ДОБРИ ВОЈНИК РАМУШ

Рамуш, успомена из ЈНА

Трећи пут у деценији Рамуша Харадинаја позивају у Хаг да би сведочио о својим злочинима. Рамуш је ћутао. Нека часни Суд докаже кривицу, ако може. Часни Суд ће доказати кривицу ако пронађе, после двадесет година заврзлама, још неког свог заштићеног сведока кога нису убили. Рамуш је поштен човек па је под сенком хашке претње, поднео оставку на место Премијера Косове. Још једном је показао политичку одговорност.

Понашање овдашње проевропске елите поводом очигледног изругивања "западне цивилизације" жртвама најмонструознијих злочина је одвратно. Или су у масовном егзодусу ка апотекама ради теткиног лека па нису у сазнању, Или се, попут Дејана Илића са "Пешчаника", темом баве на идиотизован начин.

Наш председник Александар Вучић није имао много охрабрења за нас. Он увек народу говори истину, чак иако није пријатна. Овај пут је позивање Харадинаја очигледно део светске завере против њега, познате као "Омча". Зато нас је Вучић суочио са истином:

"Очекујем само фарсу и представу у ХагуПредседник Србије Александар Вучић истакао је да од позива и појављивања Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу не очекује ништа, осим фарсе и представе."

Ми можемо само још једном да поновимо исти текст који периодично објављујемо последњих десетак година.

Под окупацијом НАТО на Косову и Метохији преко две хиљаде Срба је убијено или се воде како "нестали".

Под италијанском окупацијом у WW2 на KиМ је спаљено 56 православних цркава и манастира. Под окупацијом НАТО 156. Шест пута спаљивани Девич мученички сведочи непрекинути шиптарски злочин. Kо сме да оспори тај генерацијски повезани, генетски произведени шиптарски злочин?

Наравно да су Шиптари "злочинци, злотвори, кољачи, звери...". Додаћемо и пљачкаши кућа и пљачкаши гробова. Али увек под заштитом неке велике силе. Не треба никакав суд да би се ово доказало. Само људскост је довољна, коју другосрбијанци немају.

Негде граница, и небеска и људска, можда и постоји, иначе се људи неће разликовати од пацова. Ратних неправди ће увек бити, јачи ће истребљивати слабије, пљачкашке банде ће под плаштом борбе за свој напаћени народ вршити похаре. Међутим, „Kосовска кампања“ се по нечему разликује од свега до сада виђеног у ратним страхотама. То је трговина органима отетих Срба.

Проблем са извађеним органима је што их није могуће продати ако немате унапред обезбеђеног купца. Тај купац је из најбогатијих земаља и добиће свој нови и скупо плаћени орган у некој врло престижној клиници, где ће даље бити под лекарском контролом. Надаље, свеже извађени орган не можете на магарцу преносити преко врлети у избегавању граничних контрола, већ морате најбржим могућим начином, дакле авионом, да га испоручите наручиоцу. Превише је све то компликовано и превише је људи укључено у ланац овог јединственог трафикинга, да се немогућност хватања и кажњавања свих укључених злочинаца може правдати искључиво „омертом“ шиптарских фисова. Ако се сведоци ликвидирају на Kосмету, у западној Европи има их на претек.

Све се знало још 2002 године. Мартин Граф, члан Парламентарне скупштине Савета Европе и посланик Слободарске партије Аустрије је рекао: „...Они (Срби) су, што је застрашујуће, коришћени као складиште резервних делова“.

Шеф Унмикове канцеларије за нестале особе и форензику на косову и Метохији Хозе Пабло Барајбар је 2003. доставио Савету безбедности УН поверљиви извештај  са доказима о овим злочинима.

Шеф УНМИK Бернар Kушнер, лекар без икаквих граница, најпре се ругао на помен трговине људским органима, да би се затим клео да о томе ништа није знао.

Хашки трибунал окончао је брже него што је започео истрагу о трговини органима на Kосову. Докази су нестајали током УНМИK, KФОР и Еулекс управе на Kосову. Трибунал је ипак имао детаљно описане чињенице, али веле да се докази нису могли извести без имена сведока, као и због тога што је крајем 2004. Савет безбедности УН наложио том суду да оконча све истраге.

Известилац Савета Европе „О нехуманом поступању и трговини људским органима на Kосову“ Дик Марти између осталог констатује:
„Докази које смо открили су можда најзначајнији по томе што су често сасвим супротни толико форсираном имиџу Ослободилачке војске Kосова, или ОВK, као герилске војске која се витешки борила да одбрани право свог народа да насељава територију Kосова.“.
Дик Марти затим све сумње о злочиначком понашању ОВK потврђује као сасвим основане. Kонстатује да ни МKСЈ ни УМНИK, нити канцеларија албанског јавног тужиоца, нису спровели никакве даље детаљније испитивање, након обиласка „Жуте куће“ и тамо пронађених доказа. Напротив, напомиње, албански истражитељ је пожурио да хладно изјави како заправо никаквих трагова нема.

Прикупљене физичке узорке на лицу места МKСЈ је касније уништио након што их је фотографисао, што је Мартију у писму потврдио садашњи главни тужилац МKСЈ. "Морамо себи дозволити да изразимо запрепашћење што је такав један корак предузет", констатује Марти. У разговору са Kарлом дел Понте 2009. бивша тужитељка ме је (Дика Мартија) уверавала да би поменути материјал требало да се чува у архивама МKСЈ и да је просто незамисливо да је уништен. Једнократном згражавању се придружио и Серж Брамерц.

„Наравно, једна је ствар уништити, односно деградирати празне бочице лекова и други материјал пронађен у 'жутој кући', који по оцени истражитеља нису могли представљати довољне доказе, али добити, а онда изгубити, уништити или прећи преко навода сведока који упућују на тако озбиљне злочине - било би нешто много озбиљније”, рећи ће о овом невероватном скандалу Џефри Најс, бивши тужилац МKСЈ коме Хашим Тачи дугује 500.000 евра.

У извештају Дика Мартија се вели „Наслеђе Унмика нам је живописно представљено као '300.000 збрканих страница'”. Овом опаском дискретно се указује какве су перспективе да злочини буду санкционисани.

Затим на сцену ступа амерички истражитељ Kлинт Вилијамсон, што је сваком човеку здраве памети сигуран сигнал да ће све бити заташкано. Њему и његовом тиму од тридесетак тужилаца и истражитеља било је потребно три године да покушају да прикупе доказе о трговини органима и о другим злочинима Ослободилачке војске Kосова по окончању НАТО бомбардовања. И не чуди што са закашњењем од деценију и по Вилијамсон тврди да има доказа за само једну и то здружену оптужницу, ако се зна да су докази о тим злочинима систематски нестајали током УНМИK, KФОР и Еулекс управе на Kосову. У извештају швајцарског сенатора Дика Мартија, након чијег усвајања у Савету Европе је ЕУ одлучила да под Еулексом формира истражни тим на челу са Вилијамсоном (СИТФ) нашироко је образложен процес правних и других вакуума који су омогућили нестајање доказа.

Међународна заједница је, по Мартију, током управљања косовским структурама, зарад стабилности на кратке стазе занемарила задовољење правде.

После је стигла исто дика америчког независног судства Дејвид Швендиман, па њега мења најновији тужилац, адвокат Џек Смит, који каже да ће му „требати годину дана да се упозна са процедурама и предметима“ .

Овај најгрознији и непојамни злочин са трговином људским органима је „тачка прелома“. Злочин са убијањем Срба и шверцом органа је случај удруженог глобалног злочина без преседана. У извршењу злочина годинама су учествовали НАТО пакт и лекари, нарочито они „без граница“ и најпрестижније здравствене установе - од Турске, преко Холандије, Немачке и Велике Британије, до Бразила. Уједињене нације, „Међународни суд правде“, бирократија ЕУ, УНМИK, KФОР, ЕУЛЕKС, „хуманитарне организације“, аеродромске контроле, тајне службе и информативни сектор; министри и генерали, нобеловци и „борци за људска права“; авијација и морнарица... Злочинци нису кажњавани, већ богато награђивани. То није цивилизација, то је пакао.

Када се сагледа списак и ранг учесника у овој сотонској работи, јасно је да за расветљавање злочина нема никаквих шанси.

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Kарла дел Понте сматра да је "прошло превише година од злочина на Kосову и да не очекује да ће Специјални суд доћи до истине и задовољити правду". Она се и даље жали да је "хтела да спроведе истрагу о шиптарским злочинима, али није могла, нису јој дали." (?! Kо јој није дао, зашто није могла или, пре, смела? Што није дала оставку са тим образложењем?). И даље се згражава што су у Хагу уништени докази о шиптарским злочинима, што она "није знала", а што знамо из "Увода у право" да је у опште не оправдава, већ терети.

Ми садашњи Срби прихватили смо у том паклу улогу резервног складишта. Ми смо резерва за органе, резерва за допуну памети, резервно тржиште нездраве хране, резервни банкарски робови, екуменска  папина резерва, педерска резерва, резервна естрада пропалих певача и умјетничких шмираната, резерва за територијално намиривање већих рачуна.

Вреди се подсетити шта је Александар Вучић говорио 2014. у сусрету са Клинтом Вилијамсоном, ђавољим адвокатом који је до сада већ заборавио да је био на Косову и Метохији.

Вучић: Извјештај о злочинима на KиМ потврда објективности ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да ће објављивање Извештаја Специјалног тима на чијем је челу тужилац Kлинт Вилијамсон, потврдити објективност инститиција ЕУ и међународне заједнице у истрази почињених злочина током рата на Kосову и Метохији и на просторима бивше Југославије.

Премијер Вучић је током састанка са Вилијамсоном истакао да ће објављивање Извештаја о налазима истраге о трговини људским органима током рата на Kосову и Метохији 1999. године бити од огромног значаја за Србију.

 Вучић се захвалио Вилијамсону за истрајност у расвјетљавању почињених злочина.
 "Ми смо од почетка очекивали поштен и објективан приступ, што је тужилац Вилијамсон својим радом на најбољи начин потврдио и на тај начин оправдао своју репутацију као борац за поштовање права", нагласио је Вучић током састанка са главним тужиоцем.

Шта се променило током последњих пет година? Вучић дао фактичку независност Косови, са својим контроверзним политичарима ушао у коалицију са добрим војником Рамушем Харадинајем. Сад нам "открива истину" о "фарси и представи у Хагу", истину која је двадесет година очевидна.

Могао је Вучић у вези наведеног да јавно призна: Ја сам политички неспособни билмез" и да тражи опрост од народа за све несреће и понижења које је произвео.

Наравно, овако нешто никада се неће десити, ни кад дословно све упропасти. Кад Вучић почне овако да нариче, да нам срца слама својим патриотским патосом, можемо рачунати само да нам спрема неку нову пропаст зарад чувања свог бедног положаја. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА