НЕО-ШЕЗДЕСЕТОСМАШИ ПОНОВО КОЗАРАЈУ

НЕО-ШЕЗДЕСЕТОСМАШИ ПОНОВО КОЗАРАЈУ

Некад бејах комуњара, а сада сам гном,
Каква дивна промена у животу мом!
По Јову Бакићу

Један добри ФБ пријатељ ми замера да по некад претерујем. Одговорио сам му да често оно што изгледа као претеривање, после се покаже као ублажено, скоро наивно виђење ситуације. Није прошло дуго од те приче кад Јово Бакић покрену "Самоодбрану". Јао, мајко мила! Ко покупи све те комуњаре у тако малом простору и тако временски згуснуто? Ма, таман сам написао чланак "Лево од патриотизма", као упозорење да са леве стране не могу доћи патриоти, кад ево ово. Још горе!

Није дрезденска пивара, мада личи

Јово Бакић оформио неформалну групу "Самоодбрана".  Покрет против мафије на власти. Неформалну групу чине глумац Никола Kојо, академик Душан Теодоровић, социолог Јово Бакић, карикатуристи Душан Петричић и Предраг Kораксић, архитекта Драгољуб Бакић, писац Филип Давид, историчарка Дубравка Стојановић, глумац Радослав Миленковић, професорка Љиљана Мијатовић, правница Вида Петровић Шкеро и редитељ Желимир Жилник.

БДВ. Погледајте добро фотографију. Замислите да је овај историјски тренутак успео забележити неко раван Леонарду да Винчију? Шта бисте тада "читали" из израза креатурних физиономија?

Бакић је за лист "Данас" навео да ту неформалну групу чине "прилично заузети појединци" који међусобно размењују мисли и идеје, и узајамно се поштују без обзира на "одређене разлике".

Оно што се одмах види је да против мафије на власти крећу прилично заузетим стомацима. Да не кажемо трбушинама. Ма, да! Мафији колена клецају пред трбушастим дртинама и гузатим бабама. Такви су чувени по разбуцавању државних мафија?! Једу говна.

Још веле да међусобно "размењују  мисли и идеје". Да среће наше што међу собом имамо културну елиту из које врцају мисли и креативне идеје! Кад се све то оваплоти, има да нам сване, куку нама! Није џабе Слободан Јовановић опомињао на полуинтелектуалце. Ови из "Самоодбране" су све то и још горе. Они су комуњарски дроњци, шмиранти у егзибицији, еуропејски испушеници, последња јагњећа бригада на барикадама, револуционарне издркотине. Речју, духом и телесом шездесетосмаши.

Немојмо заборавити:

- Београдски шездесетосмаши нису, за разлику од бунтовника широм Европе, тражили више демократије, већ више социјализма. Више истога.

- Они су се декларисали против "црвене буржоазије". Не против диктатора Тита. Мало затим сами су постали Титова буржоазија. Ко је озбиљно мислио, пропао је.

- На крају су заиграли Козарачко коло. То трупање уз простачко урлање је најсрамније морално срозавање "интелектуалне елите" у миленијумској размери. Интелектуална елита Србије се после тога више није опоравила. Управо су шездесетосмаши тукли даском по глави свакога ко се уздигао из њихове жабокречине.

Одакле некоме идеја да ће ови дебели карађози да направе интелектуални, етички и политички преврат? Не, они траже још више истога. "Црвену буржоазију" су преименовали у "мафију", као да има неке разлике.

Ко, психички стабилан, очекује да жидовски нациста, непристојно неталентовани писац на јаслама, Филип Давид, донесе добро Србији? Тај мрзи и Јова Бакића. То је фамозна "одређена разлика у мишљењу". Једина утеха или освета је у томе што и он сам зна да кад умре његово дело ће отићи на ђубре јер не вреди ништа.

Казало им да се скупе.

Колико ће та неформална група добити грантова са Запада не знамо. Мада, обзиром да су лично "врло заузети" те немају времена за беспослице, чини нам се да ће грантова= долара бити задовољавајуће. Не превише, али задовољавајуће за стоку ситнозубу.

Мало ће да ломе руку са овима на власти. На крају неће заиграти Козарачко коло, већ ће се показати мала промена у уређивачкој политици ТВ-Дневника.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА