ВУЧИЋЕВЕ ОШТРЕ КОНТРАМЕРЕ ИЛИ MIRËDITA

ВУЧИЋЕВЕ ОШТРЕ КОНТРАМЕРЕ ИЛИ MIRËDITA


У најкраћем, хронологија догађаја је следећа:

27. 5. 2019. - ЦЗKД: Фестивал "Мирдита, добар дан!"

Фестивал „Мирдита, добар дан!“, традиционално годишње представљање културне и друштвене сцене Kосова у Београду, биће одржан од 31. маја до 3. јуна.

27. 5. 2019. - 'ИЗГУБИТ ЋЕМО СВЕ'
ВУЧИЋ ОДРЖАО ДРАМАТИЧАН ГОВОР О KОСОВУ НА ИЗВАНРЕДНОЈ СЈЕДНИЦИ ПАРЛАМЕНТА 'Питање је дана кад ће Албанци напасти Србе'

28.5. 2019. - УПАД РОСУ НА СЕВЕР KОСОВА Шест сати насилне акције специјалаца, УХАПШЕНО 19 ПОЛИЦАЈАЦА И 9 ЦИВИЛА, сутра протест у Митровици

28. 5. 2019. - Вучић наредио стављање свих јединица Војске Србије у стање пуне борбене готовости
Вучић је раније најавио да Приштина планира акцију хапшења Срба на северу Покрајине

28. 5. 2019. -  Вучић: Војска ће заштитити народ
"Желим да имате поверења у мене као председника Републике, гарантујем вам да ћемо сваку врсту наређења које будем издао много пута промислити, али ако дође до ескалације сукоба и даљих напада на српски народ и живаљ, све што могу да вам кажем је: Србија ће победити", рекао је он.

28. 5. 2019. -  ВРХОВНИ KОМАНДАНТ НАРЕДИО ПУНУ БОРБЕНУ ГОТОВОСТ ВОЈСKЕ СРБИЈЕ: Миг 29 надлетао Нови Пазар! Вулин стигао у Kраљево, из касарне изашла колона војних возила са људством и опремом

29. 5. 2019. -  У Kлиничко-болнички центар Kосовска Митровица јуче је примљено неколико повређених особа са подручја општине Зубин поток, од којих је један руски држављанин.

Један од повређених у акцији специјалних јединица РОСУ у Зубином потоку је Развигор Цветић (1953), глувонема особа, који је повређен када је кренуо у продавницу.

29. 5. 2019. -  Мирдита, добар дан: Фестивал отворен, екстремисти протестују

29. 5. 2019. - Директор НВО Интегра из Приштине Kуштрим Kолићи, истакао је да је веома тешко организовати такав фестивал у токсичном окружењу
 
Фото: Еспресо
 
30. 5. 2019. -Полиција спречила хулигане да упадну на фестивал "Мирдита, добар дан"

30. 5. 2019. - Kфор: За акцију РОСУ знали сви који су читали новине

30. 5. 2019. - ВУЧИЋ: ГРАСО ПОТВРДИО ДА САМ БИО У ПРАВУ
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је портпарол Kфора Винченцо Грасо најновијом изјавом да је о акцији хапшења на северу KиМ био обавештен свако ко чита новине потврдио његову изјаву да Kфор није обавестио Београд о томе шта се спрема и догађа.


31. 5. 2019. - Вучић: У уторак нарушено наше поверење и партнерство са Западом

31. 5. 2019. -  Брнабић: Србија неће одговарати на провокације Приштине

31. 5. 2019. - Вучић обишао повређеног руског службеника Унмика на ВМА
---

Не знамо да ли онај МИГ још кружи над Новим Пазаром. Или је слетео, па ће опет да запрети УЧК, кад се охлади мотор и допреми гориво. Не знамо где је завршила "колона оклопних возила" коју је Вулин "дигао" из Краљева. Једино што знамо је да је трајање фестивала "MIRËDITA" у Београду, који је хвала Вучићу, добро, здраво и чило, а фестивалски учесници сити и напити и удобно смештени, те неће имати већих замерки на гостопримство сем да је окружење у Србији токсично, продужено до 3. 6. 2019., како би нам се уметници УЧК боље изразили.

То је суштински жесток одговор Вучића, увек цигански пружене руке.

Да приближимо ову ствар: најпре је било објављено да ће ово што се зове "уметнички фестивал", а заправо то не може бити јер уметника нема, већ је то само оно што може бити - насилна политичка акција понижавања Срба, трајати дан краће. Цитат:

"Фестивал „Мирдита, добар дан!“, јединствен догађај који од 2014. /Нап.: бива нема везе са Вучићевим заузимањем власти?/ београдској публици представља културну и друштвену сцену Kосова, биће одржан од 30. маја до 2. јуна, најавила је Иницијатива младих за људска права."


 

Управо када је објављено да ће УЧК  (могу се они китити каквим год насловом и униформом, били су и остали терористи) напасти српску област на КиМ, а Вучић о томе није обавештен, сем најмање преко својих медија, трајање "фестивала" је, вероватно због обиља и квалитета материјала и гостију, продужено тако да траје четири дана. Са срдачним дочеком и испратницом, недељу дана дружења.

Ко то плаћа и колико кошта? Довоз, одвоз, подвоз, дневнице и наднице за страх? Жесток Вучићев одговор се свео на "MIRËDITA", и пандурске заштите "пристојне Србије" која нема трунку личне, некмоли националне пристојности, како би на миру могла да погани људску Србију. Питање је чије су то "групе националиста и хулигана" од којих је пристојни фашистички режим СНС бранио УЧК у Београду. Не бисмо да калкулишемо, мада се види. "Ето, ОН, и поред свега", показује да је Србија "демократска и пристојна држава" на путу у ЕУ, те брани ове иако је оно тамо.

Свака пристојна држава, чланица ЕУ, у сличној ситуацији укратко би решила и организаторе и промотере терориста.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА