ЕПИЛОГ АГОНИЈЕ АСАНЖ - ИМПЕРИЈА НЕ ПРАШТА ИЗДАЈУ

ЕПИЛОГ АГОНИЈЕ АСАНЖ -

ИМПЕРИЈА НЕ ПРАШТА ИЗДАЈУ

Агонија је окончана, Џулијан Асанж је ухапшен.

​Јуче је „Викиликс“ саопштио да је Џулијан Асанж био предмет софистициране шпијунске операције у еквадорској амбасади у којој се налази од 2012. године.​

У еквадорској амбасади Асанж се налазио од 2012. године, како би избегао изручење Шведској која га терети за сексуално злостављање (sic!).

***

После седам година притвора у две собе, сада ће да му суде за нешто што нико не може да докаже ни да јесте ни да није. Затим ће, зависно од Асанжове "спремности на сарадњу", бити одлучено хоће ли бити изручен Америци због објављивања њихових тајни, у ком случају је најеб'о горе него да је дошао на квартир код Химлера.




Ово је дакле мали корак за Скотланд Јард, али велики за демократију.

Дат је пример како ће проћи свако ко покуша да компромитује високе вредности Западне демократије обелодањивањем истине.

Асанж јесте као утробу цркотине бацио пред цео свет стотине хиљада тајних депеша које разголићују светску владајућу наказу.

Наравно, "сексуално злостављање" је бљутава измишљотина. Да је Западна цивилизација баш тако осетљива на сексуално узнемиравање, судила би за геноцид Моники Левинској зато што је непланирано пушила Клинтону у Овалном кабинету, те је овај у грчу махинално притиснуо погрешни тастер.

Ко је сад па тај, ипак ће се запитаће уважени српски публикум са угаоних гарнитура, загледан у "Пареве" и замишљен ко коме прави дете или пржи чорбу. Ма, не, знају, само се праве блесави. Сви они који су иначе хипер-осетљиви на "америчку непрааавду", сад се и не осврћу. Зашто? Зато што је "Викиликс" објавио и 700 депеша америчке амбасаде из Београда, које потуно компромитују све у нас владајуће стереотипе и о "националистима" и о проевропским "демократама". Види се да су сви они хуље истог калибра и истог "свјетоназора" - од Вучића, Шешеља и Дачића до Тадића и Јеремића. Апсолутни, не изузетак, већ контрапункт овдашњим хуљама, је Војислав Коштуница. Објављеним депешама "Викиликс" доказано. А, молићемо, коме одговара да се зна тако нешто? Зато је тако екстремно млака реакција свих фракција овдашњег политичког бућкуриша.

Сада случајни националисти и случајни демократи могу у случају хладно одговорити "А, тај... сексуални манијак који све ради за паре, па се прод'о масонима!", и тако решавају своју наклоност хуљама.

На жалост, тако је.

Ја ћу подсетити на напис из 2012. године. Давно беше, зар не? Сво то време Асанж је био затворен у некој амбасади. Чак су и аутори "Симсонових" имали више сензибилитета за Асанжа од наших лажних патриота, лажних демократа; генерално, лажних људи.

ПОЧАСНИ KОНЗУЛ

17-8-`12.




Хоће ли Џулијан Асанж, негде на фону писања Бранислава Нушића, постати „почасни конзул Еквадора“, државе – како је ми видимо – изгубљене у прашуми, слично као и Никарагва?

Цитат:

Опсада Џулијана Асанжа

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж неће моћи да напусти еквадорску амбасаду у Лондону, иако му је та држава одобрила азил. Неће бити насилног упада у амбасаду. Почиње игра живаца између Асанжа и Лондона.

01.14 - Опсада Џулијана Асанжа је фијаско који Британију кошта 50.000 фунти дневно. Четрдесет шест полицајаца непрекидно је око зграде. Опремљени су сензорима који реагују на топлину тела, како Аустралијанца не би прошверцовали у дипломатској пошти, или намештају, пише Дејли мејл.

Ма паре нису проблем. Пара има код сиротиње. Накупиће се.
 
Нису убили Туђмана и Алију. Јесу зликовци, ал несташни, уклапају се у шему, па ко те пита. Нису убили ни Тачија, већ на против, прогласише га за ексклузивног пријатеља. K'о да не знају да је зликовац. Питаш неког њиховог верзираног новинара нешто на ту тему, он одговори "А?".

Убили су Гадафија у канализационој цеви.

Убили су Садама вешањем којим му је, због погрешног динамичног прорачуна џелата откинута глава, након што су га ухватили у земуници сремачког партизанског типа.

Убили су Бин –Ладена, након што су га – што не скривају – направили да би ослабио Русе, односно тадашње Совјете. Убили су га зато што је побркао циљеве своје борбе. Ухватили су га испод кауча.

Убили несретног Слобу у самици. Ма борио сам се ја против њега. Али, њега убише лечећи га од губе, а нису објавили да је Хаг заражен губом. И ни једног судију или тужиоца нису бацили у карантин, а сви били у контакту са губавим Слобом, кога морадоше, по цену његовог живота, лечити од куге.

Све те егзекуције, праћене мањим грађанским ратовима, где демократска опозиција брани народ од злог режима, па хумани Западни Свет не може да гледа народну муку те интервенише, најпре парама и медијски, затим оружјем, па још затим зоном забрањених летова, на крају са неколико хиљада инструктора за убијање људи. После тога банде демократа инструисаних од агенција које, верујте на реч америчким званичницима -немају никакве везе са америчком државом - тероришу квартове, пљачкају, убијају и силују, али то је већ проблем новоуспостављених младих демокрација, које саме морају да се изборе са проблемом. Ради се о стотинама изолованих масовних случајева, то је интерни проблем дате државе. Није интересантно за јавност. Светске информативне агенције са свом својом скупом техником немају више о чему да извештавају.

Kамера се гаси. Популарни водитељ вади порцеланску протезу која га жуља и одлази да се дружи са новим, тако мужевним бест-френдом Енвером, а водитељка у елитном расхлађеном бунгалову ломи локалног куроњу. А и мало шмркања може да помогне против ратно-извештачког стреса.

Видесмо у Хрватској.

Видесмо у Сарајеву.

Видесмо на Kосмету.

Западни Народ конзумира понуђене ТВ вести зобљући кокице и пиво. Повремено диже леви гуз ради дугог прдежа.

То је цивилизацијски стандард.

Људи Западне Европе и Америке, више и нису 100% људи како ми Православни Срби схватамо људе, и није грех то рећи.

Они су Нова Раса – ГМО НАТО хуманоиди.

Ама, дебили. „Хлеба и игара“ за њих је неразумљиво. Хоће вести, али у моменталном тренутку свог бедног живота. Већ секунд касније не знају шта су гледали. Виде шерпу са кокицама у крилу, и пиво на сточићу, остало је ствар даљинског управљача.

И онда се нађе неки Џулијан који, ако ћемо право, беше понет више потребом за истицањем него потребом за истином. Нашао нешто у корпи за ђубре, и то објавио, само да се чује за њега. Зашто то знамо? – Зато што је објављени материјал прописно „селектован“, да се не угрози „национална безбедност“ држава које нико не може да угрози, сем њихових олигархија ако се покарабасе око „зона утицаје“ или, једноставно, пара.

Али, и то је сувише.

Искорачила будала из задатих координата слободе. Па ни слобода није поље преко кога ћеш прећи како ти је воља. Слобода је валов из кога зобљеш кокице и пиво како ти се метне. Да би био потпуно слободан има да пристанеш да ти утакну чип у клемпаво уво.

Актуелно је питање – како извести новог Еквадоријанца из амбасаде Еквадора? Амбасада је на шестом спрату неке зградурине. Велика Британија је цивилизована држава која своју жртву неће ловити мимо задатих џентлменских правила лова на муфлоне у афричким колонијама.

Опције спасавања новинарског редова Асанжа су следеће:

- Да Асанжа прошверцују у коферу. На жалост, није зезање.
- Да га замаскирају у булу. (Видети „Пут око света“)
- Да га прогласе за почасног конзула, и онда, као дипломатског лика транспортују у Еквадор.
- Да смрди на шестом спрату док не досади и Богу и народу.

Ма, џаба му је. Ево, мобилна кола информативних агенција лоцирана су око попришта.

Ухватиће ИЗДАЈНИKА, *ебо мајку своју. То је питање части.

Јесте он држављанин Аустралије. И, гле! Аустралија ћути ко пи*ка. Зна Аустралија где јој је место.

Јесте да је тамо на власти некаква „Радничка партија“, „Лабор Партy“ да извинете, какве то везе има? Шта „радници“? Ма хајте молим вас. Ти људи добро живе, имају јести и за одмор, па што би се трзали око деце којима њихове бомбе падају на главе?

Јасно је и члановима Лабор Партy да не би могли имати, ако сви имају. Јачем Лабору све, слабији нек зобље рукама пиринач. У осталом, и они у Аустралији зобљу рукама кокице, па ником ништа.

Може Асанж да бира: Да туца камен на Голом Отоку, или да ситни песак у пустињи.

Kад га ухите, или ликвидирају, гледаоци ће отворити нову џамбо кесу кокица, нагнути из киселкасте конзерве пиво, подригнути и мирно сачекати да стигне ледени талас са истока и следи их. Тако их васпитало - да уживају у свом кратком тренутку живота.

***

Да допунимо елаборацију о Асанжу...

ФОТО ЊУЗ: како ће се Асанж избавити из еквадорске амбасаде...?


Избавио га Скотланд Јард. Можете натегнути пиву.
***
РЅ: ЈЕСМО ПРАВОСЛАВНИ, АЛИ НИСМО БАШ ИЗ САРАЈЕВА.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА