ОБРАЧУН КОД ОК ГУБЕРЕВЦА

ОБРАЧУН КОД ОК ГУБЕРЕВЦА


(белешка сат пре почетка одлучујућег грађанског опозиционог скупа;
у Београду, 13. априла Anno Domini 2019.)

Шта ће се данас десити?

Неће ништа.

Коме је до гледања лудака, боље да иде у Губеревац.

Сећам се "Видовданског сабора 1992." против Милошевића. Једна група којој сам и сам припадао, знојава и мусава дањивала је и ноћивала пред тада Савезном скупштином (како ствари стоје, вратиће јој назив). Друга, далеко бројнија протестантска група је дањивала на Ади Циганлији у купаћим костима, а када увече освежи, истуширани и намирисани ето их на попришту. Озонски слој над Београдом је пуцао од непроцењиве количине испарења њихових дезодоранса. Онда те намирисане кретене Весна Пешић позове да звецкају кључевима "у знак отпора диктатури" Слободана Милошевића. И, заста, звецкају, по 10-15 минута као ма'нити. Можда је допирало до Дедиња. Можда је Слобу и пробудило, на Мирину радост. Након таквог мирног грађанског протеста, они намирисани још мало зобљу кокице и лижу сладолед, шетају керове, па хајде у ноћ, у живот.

Е, то ће нам "нормална и европска Србија" данас приуштити. Бар се они тако надају.

Улог је међутим претежак - сва српска историја, идентитет, част и понос (ма како ове речи данас празно звуче), коначно и народно постојање.

Отуда, и позиција и опозиција пазе да државни хаос држе у стегама политичке коректности. Управљају кризом у техничкој коалицији.

(Колико се разликују указује тајац на намеру компрадорског режима да уклони споменик стварном хероју, Војину Поповићу, Војводи Вуку, јер споменик узбуђује национално осећање у праскозорје коначне издаје Косова и Метохије).

Али, "клизаво је" и за једне и за друге.

Прво: Строго се од бунта на безбедној удаљености држи непредвидиви Народ. Вучић на своје митинге доводи безрепу стоку, опозиција грађане. Могло би и обрнуто, ништа се променило не би на суштини.

Друго: Свесно се прави лудница. Ово, сложићемо се, и једнима и другима лако пада. Курајбери су као у сукобу, ми као не видимо, а Европа је као трпељива.

Вулин штрајкује глађу са захтевом да опозиција поднесе оставку.

Један коментар на министра војног.

Митар:
""Слушам министра одбране како нешто прича.
ја мислим да је он добијо вијетнамски синдром сад кад је бијо на обуку."

Весић не може да одговара на питања грађана на Студију Б јер се припрема за штрајк глађу.

Оливер Мандић на коленима љуби Вучића у руку.

Господо и госпође, браћо и сестре, лудаци су на власти.

Депутати бране општинске зграде. Да сада проверимо, тамо, у тим замандаљеним зградама које би требале бити народно власништво, је све наједено и напијено, церекају се, гузе по буџацима, добро им је, док их милиција и ћелава обезбеђења чувају од ничега.

На ТВ Пинк, наш прецедник Вучић, најшколованији Пепо Бандић свих времена, у разговору са сивоњом Сарапом, најглаватијим новинаром у окупитратој Србији, главатијим чак и од Ђуке-Бизона, саопштио нам је податак да је на величанственом скупу у Новом Саду у његову част било 38.077 безрепих говеда, довучених са хиљаду аутобуса са свију страна о нашем, народном трошку.

Усхићено је још изјавио да ће на опозициони митинг (који управо следи) доћи око 11-12 хиљада фашиста, криминалаца и страних плаћеника. За недељу дана, он ће у своју част организовати још већи скуп него у Новом Саду, на коме ће присуствовати 120.000 безрепих говеда. Јесте скоро неостварљиво јер је, цитирамо га, ""Петог октобра било 80.000 насилних демонстраната", али он себи поставља само највише циљеве.

На том његовом накнадном митингу љубави биће сва "пристојна Србија" (ово је несумњиво кључна синтагма). Биће шарено, брадатих жена и Ана Брнабић, во на ражњу, хркљуша, пале и пириза, блишке, пошла мајка с колим' двору, запљувице, натезање штапа, куке, јелечкиње, пловкање, скакање у врећи, шушкалице...

Врхунац хепенинга ће бити шоу светог духа СНС, ДЈ Жекса, кога прецедник најволије.

Ди-џеј Жекс је дух "пристојне Србије".

Разлика је у томе што ће милиција данас играти Иде маца око тебе и, у законским оквирима, Нека бије, нека бије...

Са друге стране друштвене мреже горе. Са свих страна јављају да не само да се аутопревозницима забрањује да "слободним вожњама" возе опозиционе демонстранте у Београд, већ је заустављен и редовни саобраћај. Нема у томе ни лажи ни претеривања.

А, шта сте, грађани, очекивали?

На ТВ Пинк друг прецедник није објашњавао зашто у напредној Србији нема горива и извршиоца, код толиког развоја и запошљавања?

Јасно је да је Србија под фашизмом.

Нема око тога дискусије.

Шта сматрате, како су се Србијанци одупирали окупаторима и фашистима?

Као Бранислав Лечић који урличе да надјача ди-џај Жекса? Тако што Сарапи и Ђуки супротстављају Сергеја Трифуновића и Милојка Пантића, а Вучићу директно жутоњу Ђиласа?

Једина ствар која би ефикасно изменила стање ствари је да опозициони посланици у Скупштини Србије врате мандате уз образложење да не желе да буду икебана која би фашистичком режиму давала привид демократске регуларности. Али, тај филм нећемо гледати.

Па то је једнако лудило, за изолацију у Губеревцу.

Ето како се компромитује и декомпресује оправдано народно незадовољство и здрави нагон за опстанком.

Против фашизма се бори како је то урадио Веља Илић са Шумадијском колоном Петог октобра.

Важан је израз "пристојна Србија". Ово што сада имамо, са свим имагинаријумима је партизанска пристојна Србија. Да је на власти традиционална, патријархална, краљевска Србија, не би га мајци ДЈ Жекс дивљао по Београду, а Сивоња и Мркоња никако не би могли бити новинари. У Краљевини, сви ти празилуковићи и јадни погорелци што по Србији у лудилу глуматају државнике и Наполеоне, би могли бити само хусински рудари.

У овом нашем отвореном и масовном Губеревцу, од власти острвљени Карађози, спремни су да убију српско дете у утроби, само да остану у милости Господара.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА