И САЈТОВИ УМИРУ, ЗАР НЕ?

И САЈТОВИ УМИРУ, ЗАР НЕ?

БЛОГ Бр 250.

 

Не сматрам да су "округли бројеви" од неког нарочитог значаја. Не видим зашто би се боље сећали предака на стогодишњицу неке битке него на сто прву годишњицу.

Тако је и са овим мојим "јубиларним" блогом. Само се поклопило да је тема иста као и у најчитанијим чланком "Идиоти су снага Србије". Иначе, не разумем зашто је тај чланак изазва највећу позорност публике. Супротно, знам да овај нови чланак, који суштински показује колико сам у праву био претходно, неће ни изблиза постићи исто интересовање.

Тако је како је, па да пређемо у вугла, или, што би задрти казали, in medias res.

Само у једном дану стигла су три обавештења:

1.

"Српска Акција је престала са радом!
Поздрав свим читаоцима и надамо се да ћете уштеђено време паметно искористити. Сву одговорност за престанак рада преузима власник домена www.srpskaakcija.com- Побеснели Аца. Дулету, Сими, Јелени, Чеди, Драшку, Микши, Туљанину, Дуњи, Ардију, Преји и осталима које смо пропустили, захваљујемо на томе што су одржавали сајт у животу током година и током свих његових успона и падова. Артефакти Српске Акције су стављени на располагање последњој групи добровољаца, који су држали сајт у животу, како би се њихов допринос сачувао, или можда искористио у будућности на неком другом месту."

То је онај сајт чији су креатори хтели курвињски да цинцулирају са комуњарама, особито са титоидном хуљом Миланом Миленковићем. Управо код њих је дошло до сукоба два апсолутно супротстављена етичка концепта у Срба о којима беше реч у "Идиотима". Поплашене пичке су се погружено приклонили комуњарама.

Истина је да су јадници преносили одличне чланке и да је било изванредних коментара испод чланака. Али, нико од тих безмудих мислилаца није имао куражи да сам, оним што се назива "ауторски чланак" иступи у јавност. Шта је то до интелектулани кукавичлук?

Зато данас комуњарски портал "Zoon politikon" лагодно бивствује, а "редакција" СА се удави у сопственим говнима.

За наук Србима.

2.


"Аутошовинисти угасили профил Аутошовинизам професора Ћирјаковића"

Па да. Поцепало се срце босанчеросима са "Видовдана", па брину о Ћирјаковићу кога су загушили јелте "аутошовинисти" а не "маснокопитари" (по С. Антонићу) или "Вућићеви бауштелци" (по Ђ. Ивковићу).

Загушили су га сложно, какав год Ћирјаковић био "анти-аутошовиниста".

Треба продати Косово и Метохију за мало лоја, и то је оно што спаја босанчеросе и аутошовинисте.

3.

Један честити сајт који не измиче из академског промишљања нашега бивства тзв. "CARSA", односно "Центар академске речи Шабац" је под нападом хакера.

"The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later."

Није ли довољно да се разуме да живимо у статусу цензурисаног народа?

Моги би додати да су у међувремену отерани у мајчину или напуштени добри сајтови који су давали снагу патриотском дискурсу, попут "Србијански глас", "Васељенске", "Фонд стратешке културе".

"Видовдан" се међутим продао у курвештију, а "Српски културни клуб" предао у доњу курвештију, тако да је и једне и друге одвратно гледати. Цркотине.

Посебан случај је "НСПМ". Овај сајт, са закашњењем смо схватили, мутни је подухват пицопевачких комуњара Ђорђа Вукадиновића и Слободана Антонића. Јебло их Санда Рашковић-Ивић и Вук Поздерац. Елем, у време Војислава Коштунице имали су просторије у згради Владе Србије. Беху моћни. Заиста моћни. Ниси знао да ли су бољи аутори или коментатори. Онда дођоше "жути" на власт. Истераше НСПМ из канцеларија. И? Ђорђе се сагнуо Тадићу. Нема од тада горег жутог ботовског гласила од НСПМ. Знали су да ће их већина читалаца напустити због очигледног сагињања. Али, нису се они сагињали баш зато што морају, него зато што воле.

Оно што данас видимо на НСПМ је бедна сенка НСПМ од пре само десет година.

Али, кога брига.




Ђорђе Вукадиновић је сав комуњарска фуњара. Вели исти:

"Заиста сам узбуђен што у овом тренутку стојим пред вама. Иза мене је Никола Пашић, а испред мене Че Гевара. "

Како не: Испред Че иза Пашић, па треба да поверујемо да је у средини највећи садржалац поменутих? Величина. Нешто мањи од Влаха. Ето какав бљутави дериват претендује да нас води.

Постоји и "Стање ствари", чудна мешавина комуњарког српства и комуњарског православља, које полако јењава.

Са друге стране, цвета хиљаду цветова, и ни један не бива хакован. Комотно, чак из Маркс 21 иду да бију Србе. Имају паре, подршку, нико их не дира, унуци лумпен-паризана.

... "Пешчаник", "Данас"...

И ето, Србине ... 

Коментари

  1. На жалост, ево још једне потврде дате оцене...
    ***

    ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРЕСТАНКУ РАДА ЦЕНТРА АКАДЕМСКЕ РЕЧИ

    07.03.2019.

    Са жаљењем морамо да саопштимо да Центар академске речи, Шабац престаје са радом.

    Наравно људи који су дали препознатљивост Центру (и сајту Центра www.carsa.rs) настављају да раде, овај пут на индивидаулном нивоу. Уколико желите да наставите да пратите рад неких од аутора који су сарађивали са Центром посетите Блог www.balkanskageopolitika.com

    Захваљујемо се свима који су нас подржавали, читали и пратили

    Центар академске речи, Шабац

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА