ОДБРАНА ФАШИСТИЧКОГ ЕГОМАНИЈАКА ВУЧИЋА

ОДБРАНА ФАШИСТИЧКОГ ЕГОМАНИЈАКА ВУЧИЋА


Средином марта 2019. Србији су се догодили грађани.

Егоманијак Вучић се свим снагама успротивио критици своје аутократске власти.

По сваку цену, по државу, спреман је да брани себе.

Сумњичав је да су и најближи сарадници спремни да га издају па их нервозно стеже око себе.

Догођени грађани су се показали очекивано - нешто би хтели, али да то уради неко други уместо њих. Усахао је њихов зов дивљине.

Овом приликом леђа је за њих подметнуо Бошко Обрадовић, власник "Двери". Не кажемо, добро се потрудио. Мушки. Колико може један човек, урадио је. Многи други су више правили штете него што су били од помоћи.

Анасоновићкиним антологијским селфијем на степеништу у згради РТС овековечена је глупача као парадигма НВО. На жалост, тим селфијем једне просечне српске глупаче, обилато се помаже Вучићева пропагандна машинерија.

Неки билмези су били веома креативни, те су се са навученим "фантомкама" сликали иза Бошка држећи високо уздигнуту моторну тестеру. Хтели нешто да поруче. За њих су демонстрације перформанс. Стендап комика. Џаба објашњавати да је тестера на струју и да то не може без кабла да ради, а у ходницима РТС нигде штекера. Слика у свет је послата, и сад ти Бошко објашњавај оно што и није твоје, нико ти не брани нити ћеш допрети до фреквенција.

За аустрофашисту Вучића, Бошко Обрадовић је фашиста. И то се емитује сваких пет минута са Вучићевих ТВ-станица, а све ТВ-станице су Вучићеве. Без права на одговор.

Исто поручује Брнабићка, од деде усташе, у сред Србије.

За ултра-усташке антифашисте са зорног "Пешчаника", који иначе подржавају протесте "1 од 5.000.000", Бошко Обрадовић је такође фашиста. Зато га спроводе кроз карактеристичног "топлог зеца". Кажу, Бошко је "луди шеширџија". Добри би протести били само да нема Фашисте Обрадовића, сви треба да буду аутошовинисти.


На крају, Вучићеви полицаји су га стручно вукли кроз београдску калдрмску прашину, али то никога није брига.

Нешто агресивнији наступ београдских демонстраната ипак је сасвим оголео Вучићеву страховладу.

Више није у питању да ли Вучић има неки "тајни план" који глупи Срби не разумеју, већ се показало да је Вучићев план Вучић на власти.


Треба склопити неколико "пузли" у реакцијама на ове протесте да би се стекла јаснија слика.

Спремност на грађански рат

Тај грађански рат би у иностранству био виђен као братоубилачки рат, али он не би био такав из јасног разлога јер су СНС-овци, бар они екстремни, дефинитивно одрођени Срби. Исто као и потурице. Не треба очекивати да ће примери полицијског насиља утицати на савест Вучићевих присталица и да ће их поколебати. На против, они траже још више што болнијег насиља над номинално својим сународницима.

Оно што се ових дана догађа на српским телевизијама то је типично за ратна стања.

Најпре се на "независним телевизијама" појавио Ђука. Ђука-Бизон или Ђука-Арапин, како га зову. Наравно, "кад је мука, 'ајде Ђука". Видели смо га увече обријаног, до сутра послеподне израсла му брада. Видно мамуран, згужван, деконцентрисан, још је прозукло бранио Вучића истим фразетинама. И наравно, рекао је оно што му је наређено, али недовољно суптилно. "Ми не можемо да спречимо наше чланство које је кренуло, нарочито са Косова и Метохије, да бране Вучића". Питање је колико су баш јадни људи са Косова и Метохије баш да крену, али заиста могу да покрену плаћенике и старе мрзитеље Срба, оне који још не могу да преболе пораз од Петог октобра, па су жељни уличног реванша уз помоћ жандара. Вучић и његови "јастребови" (не заборавите ту Шешеља), би радо изазвали грађански рат у Србији, само да сачувају власт у Београду и Новом Саду, остало их се буквално не тиче.


На Митровићевом "Пинку", за гостовања Вучића, јавио се извесни "Здравко из околине Новог Сада". Присно, земљачки, "пер ту", обрати се јадноме Вучићу: "Чувај ти здравље и небр'ни ништа. Ако треба, доћ'емо ми у Београд".

Шта ако "Здравко" дође у Београд? Морали би пратити још једног човека за њим да га врати кући, сам би залутао. Међутим тај је спреман на свако зло. Не сам већ ако је у у руљи сличних себи. Не би му било првина.


"Здравко из околине Новог Сада" има главу као да је седам пута падао на бетон из бешике. И шта тај "Здравко", који се 1914. борио на Мачковом Камену у плавој униформи а 1944. убијао по Србији. 2019. хоће у Београду? Па исто што је хтео и 1914.-те. Хоће да се реваншира онима који су га тада разлупали на Колубари. Мало му разлупавања. Хоће грађански рат са онима који су му фамилију од усташа сачували.

Да. Тај и такав "Здравко из околине Новог Сада" потенцијално заиста може да изазове грађански рат у Србији.


Само најнаивнији српски идеалисти не разумеју Здравка.

Ескобаов фашизам


На истој ТВ ПИНК, која је званична режимска телевизија, неки "аналитичар" је похвалио "ТВ ПИНК". Рече - пошто се знало да се за тај дан нешто спрема, ТВ ПИНК се опремила као тврђава. Била је пуна обезбеђења. Затворена је чак и улица у којој је зграда ТВ Пинк.

Нема потребе понављати ко је Жељко Митровић. Био и остао слуга сваког режима, сам изнад закона. Београд је пао на ниво Медељина. Српски престони град је у шакама хуља са дна каце.

Митровић, који се довукао у Београд боктепита одакле, сада шаље поруке "сељачинама":
Још од времена Џоа Багеристе,ови и други чачански ђилкоши стално би да газе Београђане!Више не праве питање да ли је у питању багер,булдожер или камион.Марш бре сељачине из нашег града!СРБИЈА ФАШИСТИМА НИKАДА УЛТИМАТУМЕ НИЈЕ ПРИХВАТАЛА!П.С.Ми Београд почистисмо,Чачани а ви?
Који "МИ" (што почистише Београд)? Вучић, Стефановић, Митровић, Бујошевић... све Београђанин до Београђанина. Сад би они, тако господствени, и "остатак" Србије да очисте од "сељачина".

Митровић брани Србију од Срба.

Парламент не ради већ спроводи Вођине директиве, судство се не држи закона већ поштује вољу силника, економија у рукама криминалаца, вођена анти-економском памећу; политичка пропаганда на сваком кораку и свуда сила, сила, сила...

Ратно стање у држави зато што је група демонстраната ушла у зграду телевизије. Па шта ако су ушли? Може бити да ће Вучићу због тога пасти круна са главе?

Болесно стање друштва. Државна параноја.

Није тешко повезати ствари и разумети да су над нама фашисти. Фашисти који мрзе Србију.

Са друге стране неки збуњени људи

Јесмо ми против Вучића. ДА, АЛИ... И почиње изврдавање.

- Никада државна телевизија неће бити објективна... Јесте, само сада, нако обраћања "председника" Вучића "тачно у подне", јавља се репортерка "са лица места" испред Новог двора. Кад оно мркла ноћ, нема протеста. Несретница стоји испред зелене крпаре, електронски се иза поставља ноћашњи снимак и она објашњава како "нема никога", док напољу кува. То је ратна пропаганда. И то врло глупа и простачка ратна пропаганда. То је професионално дно "оних који само раде свој посао" на гласилу које треба да буде елитно. Нема ту оправдања и праштања. Мора да се чисти гвозденом метлом.

- Насиље се ипак не може допустити... Седам година мастодонт звани РТС који ми издржавамо малтретира нас Вучићевом бљутавом идеолошком пропагандом, убија народа у појам, и сад је зло и наопако што се неко само мало бурније побунио против тога.

Вучићев режим је апсолутно насилан, па је апсолутан и захтев за обарањем таквог режима.

- Протестанти су плаћени и инструирани са Запада... Исто као и Вучић. Што је маса пре десетак година пошла за њим, кад су сви знали о чему се ради? Да би срушили "жуте". Вишекратно су доказали да нису ништа бољи ни по ком питању. Дакле?

- Опозиција нема програм. Шта после?... Да ли је Вучић имао јасан програм када је долазио на власт? Ако за план не рачунамо рушење Томе Николића преко чијих леђа се успентрао на врх?

Да се разумемо и не изврдавамо.

Имамо краља од кога главу окрећемо.

Имамо Војислава Коштуницу који је све радио у интересу народа не гледајући на себе. Био је успешан као државник колико су прилике дозвољавале, али свакако неупоредиво успешнији од свих савремених наших политичара. Ма, ни до колена му нису ни један. Западу је био кост у грлу. Зашто смо га онда одбацили? Нема рационалног објашњења. За десет година нисам наишао ни на једно разумно објашњење. Једни вичу "исти Милошевић", други се деру "слуга Запада". Лажу и једни и други.

И шта бисте онда? Хоћете "нова лица".

Па тражите их, побогу!

Над провалијом


Како год, Србија је у поодмаклој фази деконстукције под аустро-фашистима. Само смо на корак од потпуне државне дезинтеграције. Не заваравајте се да нисмо. Месеци нас деле од краха, ликвидације српске државности. Србија нам пред очима одумире.

Да му је стало иоле до Србије, Александар Вучић би формирао прелазну владу националног јединства, поднео оставку и отишао на Маурицијус.

Уместо тога, Вучић је спреман да изазове братоубилачки рат зато што је нека група демонстраната ушла у зграду телевизије.

Последњи полу-корак је тако учињен. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА