ЧУВАЈТЕ СЕ АНАЛИТИЧАРА БЕЗ УШИЈУ

ЧУВАЈТЕ СЕ АНАЛИТИЧАРА БЕЗ УШИЈУ

(И ШИРЕ)

Сведоци смо да политички аналитичари много лажу, муте и петљају. Неки за паре, неки за мало више пара. Поставља се питање како препознати све те аламуње? Мој предлог за брзу тријажу би се састојао у оштрој анализи редовног портрета тзв. "аналитичара", које редакције намећу на почетку текста као некакав бренд, доказ квалитета памети којој доказа не треба. Кад проанализирате са ким имате посла, можете читати што је у понуди као лако викенд-штиво.

Давно написах: "Чувајте се политичких аналитичара који руком придржавају доњу вилицу!" Јер, портрет даје утисак умности, а заправо је у питању брљиви створ коме би бале процуриле да не придржава затворену чељуст.

Затим сам, једнако пажљиво читајући умна сочињенија, опоменуо: "Чувајте се политичких стручњака који носе ешарпе око смежураних вратова". Изгледају модерно па се чини да мисле у напред, а заправо су их жене оденуле за сликање, јер су усахли папучићи, који су неизбежно дефетисти и режимски фикуси илити евет-ефендије. Понекад се у ТВ-студијима у политичким дебатама могло видети и по четири-пет средовечних политикуса којима са вратова висе турске завесе и мараме с мора '68, јер су жене свих мислиле да ће тиме освежити мужа за сликање, па сви испали смешни у једнообразности. Уместо да је бар једноме драга за калпак невен заденула.

И, даље, видех: "Чувајте се подбулих политичких аналитичара!" такви живе у својим световима.

А, не, није ту крај селф-имиџу. Поново опоменух: "Чувајте се политичких аналитичара са наочарама". Наочере сугеришу да је носилац истих много читао. У правилу, колико је стварно читао не знамо, али је свакако функционално неписмен, јер ништа не разуме, и све наопако приказује и објашњава. Што би чича-Милутин рекао о комунистима: "Сачувај ме Боже људи који виде иза брда, а не виде шта им је пред носем!"

Изгледа коначно: "Сачувај нас Боже политичких аналитичара без ушију!" Погледајте селфи Алексеја Кишјухаса - човек нема уши! Ко да верује човеку без ушију? Још вас гледа као змија жабу, тако безух. Ма иди бестрага.

И таман помислиш да су коначно сви подлаци, смутљивци и тровачи на броју, наиђете на једнога који придржава доњу вилицу, благо подбуо, носи ђозлуке и ешарпу а уши му се не виде.

Е такав само нацисте може да велича, јер му се чине великима, јакима и паметнима, јер имају што он нема, и могу све што он од жене или комшије не сме.

Овај не сме да каже која му је слава била, не зна да су Пазарци били нацисти, да постоји само српски језик, и да нема никаквог Санџака већ он живи у Рашкој, својој постојбини, од старог времена кад његови бејаху православни Срби. Конкретни се зове Мехмед Слезовић, а то што пише типично је нацистичко штиво потиштеног одрода. Нема лажи ни преваре, ево ту је текст па цените својом главом.
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/nacionalna-manjina-i-njen-savet/#comment-852207

Питаћете се, па како би требао изгледати прави политички аналитичар? Нормално, све супротно од поменутога - оштар поглед, високо чело, виде се уши и није умотан у мараме и шалове. Не одело већ кошуља, скоро византијско плаво. И то је то, сами ћете се сетити!

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА