МАМАЉУГА ОД ФУДБАЛА

МАМАЉУГА ОД ФУДБАЛА

Нису Енглези изгубили утакмицу од Хрвата у семи-финалу СП у Русији зато што су Хрвати играли спектакуларан фудбал, већ зато што су се усрали к'о кумрије.

Дали гол, па им се ноге одсекле. Не могу лопту да погоде, некмоли човека, за разлику. Дају лопту свом полу-блесавом голману, па нек' се он дрибла са дивљацима са Балкана. Онај њихов центарфор Кејн, кад види Виду, смањи се за 10 цм, ради опстанка. Тај качамак није кус'о. Што су добро акција замислили, не може се лопта добро додати, ако ти колена клецају.

Ловрен кад шутне лопту, чекају је иза Футошке цркве. Из поменутог Виде избија да је основну школу завршио на пенале, после продужетака. И треба да се разуме, ова два бравца су добила утакмицу. Остало електрични зечеви и тркаће кокоши.

Ја глупљу и беднију игру игру него што су је пружили Енглези нисам видео у семи-финалним утакмицама.

Све што је на утакмици ваљало може се свести на: Затрк. Натрк. Набодак. Погодак.

Онда џентлмени мрсе, пошто не могу.

" "Индепендент" истиче да је "Енглеска ударила на Хрватску свим снагама, одиграла најбоље полувреме на турниру, али да је на крају изгубила од боље екипе", док је коментатор ББЦ чувени енглески голгетер Алан Ширер истако да је национални тим превазишао очекивања и честитао Хрватској, која је, како је навео, заслужено у финалу." 

Хрватима се све сложило, али ту замерке не може бити, јер спада у рок службе, не пита се ко је коме крив. Да се кроз иглене уши нису пласирали на СП, нико их не би, с правом, зарезив'о. Који Хрвати, сви би се питали. Може се овде отворити тема манипулације ФИФА целокупним такмичењем, али није битно. Манипулатори су добили што су тражили - трећеразредне нацисте који ће носити транспарент о фер-плеју и толеранцији пред почетак другоразредног светског финала.

Ако ништа, бар су Русији напакостили. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА