КАКО СЕ БРИШЕ ИСТОРИЈА

КАКО СЕ БРИШЕ ИСТОРИЈА

 АУТОРИ: БОГДАН НИКОЛИЋ и PITER KRAUC

Богдан Николић:
Чисто да се зна... А ЗАШТО, па размислите дал је случајно што су Душко Михаиловић и његова банда решили својевремено да ПОТОПЕ један СРЕДЊОВЕКОВНИ манастир због... "стварања акумулационог језера ради рекреативних спортова на води"!? Значи није у питању ни снабдевање Ваљева водом (јербо је Ваљево један од српских градова с НАЈКВАЛИТЕТНИЈОМ водом и то у ИЗОБИЉУ!), већ НАМЕРА да се затре ИСТОРИЈСКО СЕЋАЊЕ! Како сећање на наш Средњи Век, тако и на наше НАЈВЕЋЕ НОВОВЕКОВНЕ УСПЕХЕ у Балканским и Првом Светском Рату!? Ето, због тога се ПОТАПА Ваљевска Грачаница, због тога се СЕКУ ВИШЕВЕКОВНИ "записи", због тога се ПРЕАСФАЛТИРАЈУ касноантичке базилике, због тога се сада РУШИ војни комплекс, који је у WW1 био чувена Ваљевска болница. Да се УНИШТЕ МАТЕРИЈАЛНИ ТРАГОВИ СЕЋАЊА! Јуче у некадањим југословенским републикама, а данас И У СРБИЈИ!? И то од кога!? Од НАШИХ ... ОДРОДА! Ма ЈЕБАО их тај "напредак" где САМО ОНИ ПРОФИТИРАЈУ! Да Бог да им све то "ИЗАШЛО НА НОС"! Свима њима БЕЗ РАЗЛИКЕ!
Чисто да се зна... А ЗАШТО, па размислите дал је случајно што су Душко Михаиловић и његова банда решили својевремено да ПОТОПЕ један СРЕДЊОВЕКОВНИ манастир због... "стварања акумулационог језера ради рекреативних спортова на води"!? Значи није у питању ни снабдевање Ваљева водом (јербо је Ваљево један од српских градова са НАЈКВАЛИТЕТНИЈОМ водом и то у ИЗОБИЉУ!), већ НАМЕРА да се затре ИСТОРИЈСКО СЕЋАЊЕ! Како сећање на наш Средњи Век, тако и на наше НАЈВЕЋЕ НОВОВЕКОВНЕ УСПЕХЕ у Балканским и Првом Светском Рату!? Ето, због тога се ПОТАПА Ваљевска Грачаница, због тога се СЕКУ ВИШЕВЕКОВНИ "записи", због тога се ПРЕАСФАЛТИРАЈУ касноантичке базилике, због тога се сада РУШИ војни комплекс, који је у WW1 био чувена Ваљевска болница. Да се УНИШТЕ МАТЕРИЈАЛНИ ТРАГОВИ СЕЋАЊА! Јуче у некадањим југословенским републикама, а данас И У СРБИЈИ!? И то од кога!? Од НАШИХ ... ОДРОДА! Ма ЈЕБАО их тај "напредак" где САМО ОНИ ПРОФИТИРАЈУ! Да Бог да им све то "ИЗАШЛО НА НОС"! Свима њима БЕЗ РАЗЛИКЕ!
 

Piter Krauc


ЈУЧЕ ЈЕ У ВАЉЕВУ НАСТАВЉЕН СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН НАД СРПСКИМ ЖРТВАМА И ИСТОРИЈОМ! Почело је скрнављење највећег стратишта после Колубарске битке! Почело се са рушењем живог и једног од највећег споменика културе и историје у Србији, касарне Кадињаче, најстаријег војног комплекса у Србији, основаног 1885.г. Ово место било је део велике "Ваљевске болнице" у Првом светском рату. А Ваљево је било највећа болница пегавог тифуса 1915.године. Касарна је била седиште чувеног херојског "17.пука Дринске дивизије" и место где се упокојила позната наша сликарка и болничарка Надежда Петровић.Државни врх није прихватио да се касарна стави под заштиту него је продата "приватницима". Одбијени су предлози "Града Ваљева" да се сачува као целина са парком Пећина.

Уместо да буде МЕМОРИЈАЛНИ ЦЕНТАР СВИМ ПОСТРАДАЛИМ ХЕРОЈИМА И СВИМ ЖРТВАМА ОТАЏБИНСКИХ РАТОВА 1912-1918.г. МИНИСТАРСТВО ВОЈСКЕ И ВЛАДА СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ ПО НАЛОГУ ОКУПАТОРА САТИРУ ИСТОРИЈУ НАШЕГ НАРОДА,КОЈИ ЈЕ ПОДНЕО НАЈВЕЋЕ ЖРТВЕ У ВЕЛИКОМ РАТУ 1914-1918, И ТАКО СПРОВОДЕ КУЛТУРНИ И ДУХОВНИ ГЕНОЦИД НАД СРПСКИМ НАРОДОМ!!!
***
Каснија напомена: Фотографије које су постављене уз текст као илустрација у међувремену су надлежни уклонили са Интернета "због узнемирујуће садржине".

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА