НАЈБОЉИ СРПСКИ КАНДИДАТ ЗА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР

НАЈБОЉИ СРПСКИ КАНДИДАТ ЗА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР


Наташа Кандић се бије

Инспирисано америчким предлогом да уважена боркиња за људска права и мир у свету, наша дика Наташа Кандић добије Нобелову награду за мир, враћам се још једном старом предлогу за ову најпрестижнију светску награду, држећи да ми имамо и боље кандидаткиње.

Први пут објављено 05.10. 2012.

Нобелов централни комитет је ове године превазишао себе доделивши „награду за мир“ Европској унији. Након избора Мартија Ахтисарија, чије миротворне мисије не морамо истицати, те Барака Обаме, који је „Нобела“ добио на невиђено, на „дођем ти“, пре него што је стигао до свог првог милиона цивилних жртава, на ред је дошла ЕУ, која се природно деформисала у друштвену структуру која више личи на хијерархију каста у средњевековној Индији него на уређену Европу деветнаестог века. На шта заправо ЕУ личи и куда ће одвести својих пет стотина милиона становника и можда још толико колатерално повезаних жртава са овим акрепом, додуше још живих, тек ћемо да видимо.

Недвосмислено излази да у прошлој години међу шест или седам милијарди живих људи, нема ни једног који је нешто допринео визији занесењака Нобела о миру.

Овим је Нобелов комитет поставио нове стандарде у хипокризији, политичком полтронству, моралној мимикрији и надасве невероватном, апсолутном, цинизму. 

У саопштењу Нобеловог комитета, наглашено је да је одлука била заснована на „стабилизационој улози коју је ЕУ одиграла у процесу трансформације највећег дела Европе од континента рата до континента мира.“
Нобелов комитет сматра да је најважније достигнуће ЕУ била њена „успешна борба за мир и помирење и залагање за демократију и заштиту људских права“

Дакако ту су широке приче о „миру у свету“, „братској слози“, напретку и хармонији. Нашло се мало сећања и за земље Западног Балкана којима ЕУ уз помоћ доброг НАТО донесе мир, напредак и Нову Наду. И Србију са благошћу поменуше. Европски званичници у коментарима изјавише да су „дирнути“, „ганути“, „поносни“, „охрабрени“...

Има и оних Европљана који изјавише да их је срамота због ове лакрдије, али шта ћеш, колико људи, толико и ћуди. Никад свету угодити. Али, није „Нобелова награда“ Буриданово магаре. Коме је додељена, има да се беспоговорно радује и поноси њоме.

Интересантно је да је ова вест на „проеуропским“ „e-novinama“, међу читаоцима изазвала праву лавину негодовања и саркастичних коментара. Изгледа да се и у том делу лоботомираног пука почињају јављати неке синаптички функционалне везе на релацији дупе-глава...


награда за бирократију mjovanovic

Нобелов комитет не урусава само свој морални кредибилитет него и кредибилитет и знацење саме награде.

Јасно у опоруци стоји да се Нобелова награда за мир додјељује ономе ко је у протеклој години уцинио несто знацајно за свјетски мир. ЕУ као идеја је у вријеме настајања мозда и заслузила ову награду. Али данас када муку муци да ријеси унутарње проблеме, а вањске рјесава углавном употребом силе, сматрам ову награду као политицки цин, ницим поткријепљен. Провидно.

Та награда је одавно предмет спрдње.

Damir

Један коментар с хрватског сајта,с који потписујем:

Питајте Либијце, Грке, Шпањолце, Алжирце, остатак Африке, а и остале грађане ЕУ којима натурате своје болесне законе, ГМО, бесполност, болести, медицинско фармацеутску мафију, обрамбени штит, отровне жаруље, дугове, ционистичко банкарство итд - ви болесне ЕУ фашистичке наказе. Само је питање времена и штете коју ћете учинити прије него сто вас извуку из ваших рупа и обраде, како се већ обрађују тирани кроз повијест.

Мислио сам да послије Обаме(којег већ зову Obusha), не може горе, али тај Одбор за додјелу непрестано изненђује својом "инвентивношћу".

По*ерем се на ЕУ!

И то у времену кад је све више народа незадовољно њом. Није ли овај потез типична представа елита за још једно заглупљивање маса. Тако си увијек тирани отуђени од народа, дјеле титуле, почасне докторате, награде итд. Срећа је и нада да такве ствари по defaultu долазе пред крај њихове владавине. Буди наду да ће таква наказна конструкција корпорацијских и банкарских интереса отићи у прах и пепео и бити замјењена народном, оном по мјери човјека.

Смрт Еуропској Унији и barossovsko rompuyskim лажима.Barrosso је највећи демагог и издајник лијевице,као и сва она Бендитско Schulzovska багра у ЕУ парламенту.Scum of the earth!

Нажалост има још будала које то пуше.

kalevipoeg

Они сматрају да је капитализам својим одвратним медијима одрадио посао и да је већина свјетског пучанства умјерено ментално ретардирана. Отуд овакве одлуке. Ово можеш само ако сматраш људе дебилима. Само тако се можеш толико зајебават с њима.

Гадови капиталистички, матер им...

Damir

Хм. Како норвешки парламент који додјељује награду за мир објашњава да Норвешка НЕ ЖЕЛИ да уђе у ЕУ?

Норвешка, која је једна од најмирољубивијих земаља на свијету.
...

Наравно, после 40-50 коментара који су скоро унисоно критиковали ову накарадну одлуку, очигледно су се убацили тролери, па је полемика, која је стигла до три стотине коментара, скренута у приче о вештицама, обрезивању и свакаквим другим глупостима, само да се пучанство више не бави избламираним Нобеловим комитетом.

Ја сам, међутим, спреман да кренем корак напред. Да погледамо, ко би могао следеће године добити Нобелову награду за мир? Ко испуњава све задате строге критеријуме Нобеловог комитета.
 

И, мој закључак је недвосмислен: Једини који заслужује ово највеће светско признање је ....


БАБА СЕРА!


И то не једна Баба-сера, већ све Баба-сере овог света, као целовит и јединствени ентитет.

Истина, ни Баба-сере нису без мана, али их треба сагледати у свој њиховој хуманости.
- Оне шире мир, блаженство и спокој.
- То је „Кад загусти, једина особа која нам је дража од мајке.”

Не може свако да буде расна Баба-сера:

Senior toilette maintenance manager

 
Услови:


- ВШШ економског усмерења
- 3 три године радног искуства на пословима микроменаџмента
- Познавање механике флуида
- Оспособљеност за рад по ЈУС стандардима за хигијену из 1971. год.
- Способност за рад од притиском и у кратким роковима
- Комуникативна, аналитична и продорна особа

Истина, као што већ напоменусмо, има увек људи који негативно размишљају. Тако је и у овом случају:

Баба сера:


-Нехумана особа која уцењује људе и искоришћава их да узме паре у моментима слабости.
- Старица која, као и сваки капиталиста, користи туђу муку да би остварила профит.

У ствари, замера им се што су апсолутно некоруптивне.

Замерају им и на физичком изгледу:


Назив за професионалну радницу која ради испред јавног WC-а! То је обично наборана, увек надркана, климактерична, рашчупана, осушена жена, са пушачким, скоро мушким гласом. Са завршеном вишом школом за Сере Техничаре, пуна је знања о дефекацији, бројању листића тоалет папира, и правилног држања отпушивача за чучавац. То је тип радника која ти никада неће рећи: "Ајде сад кућа части!"

Али, треба знати: "Лепе жене су за људе без маште". Мада, свака је лепша и душевнија од Наташе Кандић.

У то име мој глас за Нобелову награду за мир идуће године иде Баба-сери!

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА