НА СЕВЕРУ НИШТА НОВО

НА СЕВЕРУ НИШТА НОВО

Иберијско полуострво се опасно накривило, тако да му прети потонуће. У току је каталонски референдум о независности. Али, не би се због тога тло повијало - њихова ствар па ће овако или онако сами решити. Међутим, незван, али убеђен да је личном појавом снажна подршка каталонским сепаратистима, на најбољим традицијама Шпанских бораца, у Бацелону се нагло спустио, превише  нагло, г. Ненад Чанак, удбашки лидер сестринских војвођанских сепаратиста. Могуће сестринских по томе што се неколико каталонских сепаратистичких керова рата борило на страни усташа против Срба. То је једина могућа веза. Сам враг зна шта ће он тамо у једном болном тренутку за Шпанију? Уздржаност је, између осталог, питање пристојности. Но, Ликота је с пристојношћу у вези к'о пијан с гаћама. Како год, тамо је са својим фасцинантним габаритима стечених синергијом личке алавости и неограничених количина добрих војвођанских свњарија - сланине, чварака, кулена и вискија. Гадна је то комбинација. Под Чанковима, Балкан се у глибиште изметнуо. Само помислите, колико тај човек утовљен онолико ништа не радећи и ждерући незадрживо, сере? Какве су то смрадне гомилетине од којих и пацови беже?

У генеалогији Чанака нема никога који није убијао Србе. И нема никога коме Хрвати нису чупали корен. Тако је настао типичан робовски менталитет - што их Хрвати више кољу, они више мрзе Србе. Отуда, по Чанку: 

- Хрватска има право да се отцепи од СФРЈ, без обзира на став Срба као КОНСТИТУТИВНОГ народа.

- Истра нема право на отцепљење од Хрватске, мада никада није пре Тита била у саставу Хрватске.

- Лика и Крајине немају право на отцепљење од Хрватске, мада су Хрвати вишекратно спроводили геноцид на тим српским просторима, и суштински немају чврсте везе са тим територијама.

- Косово и Метохија имају право на отцепљење.

- Дубровачка Република нема право на отцепљење.

- Република Српска нема право на отцепљење.

- Војводина има право на отцепљење.

- Барања - саставни део Војводине - нема право на отцепљење од Хрватске.

Јасно је да је основни критеријум усташки. Не усташки као можда фашистичка идеологија (у осталом, усташе немају неки формални проблем да докажу да њихова идеологија није фашистичка), или етичко-логички став. Чанкова идеологија је усташко-фашистичка по два јасна критеријума: шовинизам према Србији и воља за злочин. И, како видимо, по томе се савршено уклапа, ако хоћемо и генетски, у усташе.

Колико год је сепарација Војводине концепција коју Личанин Чанак (који не помишља да се врати у Лику, па да тамо спроведе свој фиктивни антифашизам) била малоумна, она, неометана од државних органа, истрајава. Зато, у скраћеној верзији, преносим исту исту тему од пре пет година.


ПОВОДОМ ФОРМИРАЊА "АУТОНОМИСТИЧКОГ" ФРОНТА
15-8-`12.

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcRUDtRb4vaOgu718NUMcb1...mXIU2ChSQQ][Слика: images?q=tbn:ANd9GcSmSZJPw0-9pGu8McL3SXT...QbUeclJH_L]

Зомби волонтеризам


Да изокренемо једну изреку: "Није битно за какве се циљеве бориш, већ која те сила подржава".

Сва штампа је пренела вест о формирању "новог" "аутономистичког" фронта у Војводини.

Наводни повод су познате одлуке УСС, које су "неправедне", "исполитизоване". У питању је, тврде сепаратисти, "Јакобински централизам који у Војводини неће проћи", такође и "Терање кера са Војводином", што такође није упутно.

У основи новог војвођанерског "аутономизма" је кристално чиста расистичка идеја да су "геџовани подли опанчари са којима нема живота, већ Војводина треба да нађе место где је увек припадала, у цивилизованој Средњој европи."

У сврху "научног" утемељења оваквог расизма, сепаратисти често потежу реченицу Арчибалда Рајса "Срби, чувате се себе".

У једној таквој полемици, на упорно "потезање" Арчибалда Рајса и његових добронамерних критика онога што у српском друштву није добро (мада, сличне примедбе, и много озбиљније, би се лако могле ставити и другим срединама), одговорио сам једном аматерском сепаратистичком идеологу са псеудонимом "tata", (иначе Војвођанском Мађару, дођошу из Буковине) за кога је генетска инфериорност геџована аксиом, а отцепљење Војводине свршена ствар:

И тако, све држећи се аксиома, tata не одговори на постављено питање: Који од "аксиомских критеријума" које је САМ поставио овде не испуњавају војвођанерски сепаратистички лидери -политички, новинарски, или "интелектуалци"?

Да му помогнемо, можда је погубио своје аксиоме тумарајући Пустаром:

1 Нерад
2 Бекство са села у град
3 Разлози за нерад
4 Клањање богатству
5 Незахвалност
7 Ксенофобија владајуће класе
8 Политички кадар – безвредан
9 Љубомора интелигенције
10 Површност
11 Подмитљивост
12 Деформисаност „интелигенције"
13 Погрешне школe
14 Морални пад интелегенцијe
15 „Интелегенција“ у рату
16 Бесрамни грабеж
17 Фобија и самољубље
18 Клечање пред новцем
19 Жариште трулежи и покваренocти
20 Везивање за вође
21 Склоност за страначку политику
22 Парламент забушаната
23 Страначке свађe
24 Грабљење за власт
25 Корупција
26 Страначкe вeзe
27 Страначка полиција
28 Пропаст парламентaризмa
29 Злоупотреба избора
30 Охолост политичара

Кад господу која орцају Северном Србијом мало проанализирамо на основу критеријума које је tata несмотрено поставио, видим само гомилу исподпросечних битанги, спрам којих крадљивци гробова и мафија бакарних каблова дође као високо софистицирана организациона структура, калофонски "труст мозгова".

Питали бисмо, пошто tata тако радо цитира Арчибалда Рајса - а што је Арчибалд Рајс долазио у Србију? Да описује како геџовани не ваљају?

Е, на ово питање од tate нећете добити одговор, или ћете добити немушто брбљање, уз обавезно: "А Балкански рат" (???).

Зашто избегава одговор? Једноставно зато што би морао да призна да је Арчибалд Рајс доказао и свету приказао праву суштину Аусртроугарске "цивилизације". Па кад би кренуо даље тим путем, његова аксиомска кула од карата би се срушила у хрпицу ђубрета.

tatino фарисејско, лажљиво, величање "тамнице народа" Аустроугарске, уз потпуно игнорисање њеног злочиначког карактера, и, уз то, поспрдан однос према (милионским) жртвама црно-жуте монархије, такође је аксиом. То је скоро па "природно", будући да потиче из фамилије извршилаца тих злочина. Кад кажемо "природно", мислимо на то да је природно да на свету има убица, хуља и нељуди сваке врсте.

Заправо, једини аксиом је историјска чињеница постојања Србског Војводства. Али, нађите ми једног сепаратисту који се позива на традицију Србског Војводства? Ни случајно! Јер, они су управо супротност, смртни непријатељи Војводине.

Супротно, подручје садашње "Војводине" (а то, знамо, није цела Војводина, али за сепаратисте јесте, јер њих не интересује Војводина већ цепање Србије и "нова" Аустроугарска, "Дунавска федерација" како су је крстили), приказују као еденски врт толеранције и економског процвата, са посебним идеализовањем титоистичке САПВ. Аксиоми су међутим сасвим другачији. У Војводини никада међунационални и међукофесионални односи нису били идеални, и обележени су вишевековном борбом Срба за опстанак, против немчарења и мађаризације.
Данас смо у потпуности у таквој ситуацији. Про-Аустроугарска струја у Војводини све агресивније се формира у прави фронт како би сломила дифузни отпор Срба у свом пројекту расрбљавања српске Војводине.

Пошто је и Титова САПВ била по карактеру аустроугарски "ентитет", сепаратисти величају "складне међунационалне односе", до потпуног идиотизма игноришући чињеницу да су највећи етнички злочини и чишћења у Војводини извршени по директиви КПЈ односно Тита, Кардеља и Кидрича за време "Војне управе". Е ту ће вам се појавити неки "Милош Подбарчанин" или тако неко надничарско пискарало (које данас зову "ботовима"), кога није брига шта пише, јер пише под псеудонимом, са тезом да је Тито заправо спроводио "великосрпски пројекат". Иначе је Тито (по истим ботовима) донео складне међунационалне односе, којих у Краљевини Југославији није било јер је тада спровођен великосрпски пројекат?!!!

Е ово ја зовем расном шизофренијом!

Упорно ће вам причати како је "Војводина економски била одмах иза Словеније", и можете им хиљаду пута поновити да је у Краљевини Југославији Војводина била не "одмах иза Словеније", већ изнад ње, развијенија, да су непосредно после рата Словенци долазили овамо као "гастарбајтери", а не обрнуто, и да је економско заостајање Војводине почело са Титовим пројектом "премештања индустријских погона" из "безбедоносних разлога", а да су коначни ударац извршили тзв "аутономаши" (питати Жику Б.), који су Војводину претворили у Хрватску и Словеначку колонију.

НЕ. Сепаратисти ће вам одговорити да то није истина, нису Војвођани баш толико добри, Словенци су ипак - рећи ће вам расни "Војвођани" - виша раса за Војвођане. А што је моја ташта из Горњег Славеча стигла у Челарево, па после у Сириг, нема везе. Не рачуна се. Тачка. Војводина никад није била развијенија од Словеније. Таман посла. Јер, ако би констатовали другачије, онда би се опет сва њихова прича о Србији као највећем злу, срушила у парампарчад. А овде је у питању сецесија, а не економски статус.

У осталом, и сада, овог часа, Војводину експлоатишу Хрвати и Словенци, па ником ништа. Сепаратисти пљују по Шумадији, геџованима, опанчарима...

Истина је, међутим, да живимо у држави у којој се прогоне и тамниче патриоти, а сепаратисти и србомрсци сваке врсте су заштићени као бели медведи. Што би се рекло: " Пси пуштени, а камење везано". Па ни то није доста, већ на "Slobodnoj Vojvodini", покрећу "иницијативу" да се направи алманах са српским претњама сепаратистима, па да се ова "црна књига" достави међународним "факторима" у склопу интернационализације "војвођанског питања", како би поменути фактори још једном приступили дисциплиновању Срба, који ето, овом приликом мисле да враћање у Аустроугарску не би било добро за њих.

Не треба имати трунке сумње да фактори, који нису до сада санкционисали ни један од више десетина хиљада злочина над Србима, неће са коначном озбиљношћу узети у разматрање смртну угроженост војвођанерских србомрзаца и узети их у потпуну заштиту.

И није ни та претерана брижност фактора највећа опасност. Јер, види се да су војвођанерски сепаратистички лидери млохаве хуље, неспособни да сами изврше било какав преврат, те им ни стална гурка и подршка фактора није довољна да створе критичну масу зомбија који би кренули за њима.

Највећа опасност лежи у поруци Арчибалда Рајса: "Срби, чувајте се себе!".

Јер, шта ми радимо? Ништа. Ако у "рад" не рачунамо међусобну пизму и писање по порталима треба њима ово, с њима треба овако, доста је њиховог било, ничија није до зоре...и задовољно цокнемо језиком уверени "е, ал сам им рек`о!"

Уместо да се окупимо и изађемо пре њих на улице са једноставном поруком "Сепаратизам неће проћи". Ако прете "врућом војвођанском јесени", да осете пре јесени ту врућину коју подјарују мехом из Брисела.

***

Из Брисела је осуђен референдум у Каталонији као "нелегалан". У Бриселу чувају посебан телефонски број за Војводину. Владавина права је чудо.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА