КРЕДИБИЛНА ЛАКОЋА ЛАЖИ И ПАЉЕВИНЕ ПОСВЕЋЕНО "ДАНУ НЕЗАВИСНОСТИ" USA

КРЕДИБИЛНА ЛАКОЋА ЛАЖИ И ПАЉЕВИНЕ

ПОСВЕЋЕНО "ДАНУ НЕЗАВИСНОСТИ" USA

[Ово је радна верзија написа објављеног пре неколико
година на "Форуму српских патриота". У моменту
када га је прогутао хакерски мрак Интернета, имао је
преко 32,500 прегледа, и још је био врло читан.
Извињавам се због неправилности у фонту и сл.
једноставно , није се могло све ускладити.
Неких линкова више нема.
Такође, недостају тачно моји коментари,
јер, поновићемо, ово је била радна верзија.]
 

У Хагу је просута утроба Западној цивилизацији. Весели мародери се добро осећају.

...Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron smatra da je taj sud "stekao zasluženu reputaciju nezavisne, pravične i nepristrasne institucije", čiju pravičnost potvrđuju i oslobađajuće presude.
Утом се јавио и први амерички амбасадор у другој Ендехазији, Питер Галбрајт, откривши коначну истину да „Олуја“ беше освета за „Сребреницу“. Ништа више од тога, али ни мање. Вели Галбрајт:
"Да Ратко Младић, тај брутални кољач, тај безобзирни, луди убица, да он није наредио Сребреницу, ми не бисмо дозволили пад Крајине...“

Због Младића, „бруталног кољача, безобзирног и лудог убице“, Америка је дозволила Хрватима да буду нежни кољачи, обзирне и нормалне убице.


Питер Галбрајт на усташком тенку

Вратићемо се на Галбрајтову коначну истину, након што се присетимо свих ранијих његових коначних истина.

Овако је говорио Галбрајт:

2001:
GALBRAJT: SAD SE NISU JAKO USPROTIVILE "OLUJI" I "BLJESKU"

Americki ambasador u Hrvatskoj u vreme akcija Hrvatske vojske "Oluja" i "Bljesak" 1995. godine Piter Galbrajt izjavio je da SAD nisu odobrile te akcije, ali im se nisu ni "jako usprotivile"...

2004:
Galbrajt: "Oluja" ogromna tragedija
"I ja i SAD pokušavali smo da postignemo mirno rešenje do poslednjeg trenutka. ..“

2007:
Galbrajt: Hrvatski zločini u Oluji

Bivši ambasador SAD u Hrvatskoj Piter Galbrajt kaže da su hrvatske snage odgovorne za zločine posle akcije Oluja 1995. 

On je odbio da odgovori na pitanje da li se radilo o zajedničkom zločinačkom poduhvatu u cilju progona čitavog srpskog stanovništva, kako je to okarakterisano u haškoj optužnici protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka, i ocenio da odgovor na to pitanje treba prepustiti Haškom sudu, koji će presudu doneti na temelju dokaza. 

"U slučaju Oluje, hrvatske su snage bile te koje su pljačkale, palile i ubijale...“

2008:
Galbrajt: Planirano uklanjanje Srba 

Bivši ambasador SAD u Hrvatskoj Piter Galbrajt izjavio je pred sudom u Hagu da je uklanjanje Srba iz Kninske krajine bila namera hrvatskih vlasti u akciji "Oluja".

"Kada su Srbi jednom otišli, Tuđman više nije želeo da se vrate", naveo je svedok, ukazujući da je Hrvatska donela zakonske mere koje su povratak onemogućavale. 

"Sistematsko uništavanje Krajine bilo je naređeno ili dozvoljeno – a u svakom slučaju, to je bila namera hrvatskih vlasti. Verujem da je to bila namerna politika vlasti u Zagrebu", naveo je Galbrajt. 

Ambasador Galbrajt izjavio je, kao svedok optužbe, da predsednik Tuđman, tokom njihovih brojnih susreta pre Oluje, nije skrivao da krajiške Srbe smatra "strateškom pretnjom" za Hrvatsku. 

Njegov savetnik Hrvoje Šarinić jednom je Srbe nazvao "rakom na trbuhu Hrvatske", napomenuo je američki diplomata. 

Svedok je potvrdio i da je Tuđman govorio da u Hrvatskoj može ostati do 10 odsto Srba i da u Kninsku krajinu valja naseliti Hrvate iz dijaspore.

Galbrajt je, tokom iskaza, izrazio žaljenje zbog toga što je na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Tribunalom izjavio da tokom Oluje nije bilo etničkog čišćenja. 

Tvrdio je da je to bilo "tehničko objašnjenje" zato što su Srbi napustili Knin pre nego što su u grad ušle hrvatske snage. 

"Tehnički gledano, ne možete etnički očistiti nekoga ko nije tu, što ne znači da se to ne bi i desilo", rekao je Galbrajt, uz napomenu da nije nameravao da opravdava delovanje hrvatske vojske.

2011:Galbrajt: SAD nisu odobrile "Oluju"

Zagreb -- Prvi američki ambasador u Hrvatskoj Piter Galbrajt izjavio je da SAD nisu dale odobrenje za akciju Oluja.

2012:
"Oluju smo im dali zbog Srebrenice"

Prvi ambasador SAD u Zagrebu Piter Galbrajt kaže da Amerika ne bi dozvolila Hrvatima da izvedu "Oluju" da Ratko Mladić nije prethodno naredio Srebrenicu. 

Galbrajt kaže da nije iznenađen oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. 

"Da Ratko Mladić, taj brutalni koljač, taj bezobzirni, ludi ubica, da on nije naredio Srebrenicu, mi ne bismo dozvolili pad Krajine. Ne bismo dali zeleno svetlo Hrvatima za operaciju 'Oluja'"  

"Da se Hrvati nisu ponašali u Krajini onako kako su se ponašali, da nisu činili zločine, ubijali
civile i palili njihove kuće, možda bi pala i Banjaluka. Verovatno bi imali našu prećutnu dozvolu da nastave sa vojnom akcijom", kazao je on.

"Pravda bi stigla i Tuđmana, da je bio živ. Ubeđen sam da bi ga Tribunal osudio"

2015 /Нап: Накнадно додато/:

 „Упркос ембаргу УН, председник Клинтон ми је рекао да поручим Туђману да ми нећемо приговарати буду ли друге земље босанским властима слале оружје преко Хрватске. То допремање оружја почело је мењати односе снага на терену, а као резултат тога генерал босанских Срба Ратко Младић је хтео што пре да ’почисти’ енклаве укључујући Сребреницу и Бихаћ“, наводи Галбрајт.

Галбрајт након тога истиче да се консултовао са Вашингтоном и упозорио их да би војна акција могла да значи проширивање рата.

 „Иако ми је Шушак рекао да планира да Хрватска отвори пролаз према Бихаћу преко Слуња, знао сам да Хрватска планира вратити целу Крајину. У мојим порукама Вашингтону објаснио сам да ће ово довести до одласка већине Срба, али да би у ’хијерархији од лошег ка горем“ било горе да Младић заузме Бихаћ. Он је сам поубијао осам хиљада мушкараца и младића у Сребреници. Ако буде клао људе једнаким интензитетом у Бихаћу, можемо очекивати 40.000 мртвих и бежање свих осталих. Осим тога, Срби су били ти који су испровоцирали хрватски одговор нападом на Бихаћ“, пише бивши амбасадор САД у Хрватској.

***
„Бога се не боји, људи се не стиди“. Као што се види, и Америка и Галбрајт су све знали, све видели.

Шта је геноцид ако није хрватски (поновљени) геноцид у Крајини, о коме је и сам Галбрајт сведочио? 

После вишекратног ускакања самом себи у стомак у погледу америчког „ангажмана“ на страни усташа, те „задовољења правде“, у својој последњој изјави Питер Галбрајт се успентрао на Монт Еверест лажи. Нема даље и нема ништа вишље што се у лагању може освојити.
 

Без обзира што су знали за дуго спремање Туђмана и нове НДХ за коначно решење српског питања, САД су их наоружале, обучиле, припремиле, направиле планове. На крају су и авијацијом припомогли, да случајно усташе не оману у „предузећу“. 

Изгледа да су Американци били видовити у погледу „Сребренице“. Но, само изгледа. Увек има неко али које лажовима срећу квари. Пре Сребренице „догодио“ се „Бљесак“ – истребљење Срба из Западне Славоније. И? Изгледа да у случају „Бљеска“ није било довољно клања и паљевине, да би информације прескочиле амерички праг толеранције?

Што су усташе ушле у Босну, Галбрајт се није ни почешао по титанијумској глави да се запита да није у питању агресија на другу земљу, по стандардима које је сам поставио.
 

Галбрајт је „убеђен“ да би и Туђман одговарао у Хагу, да ми је Бог дозволио да поживи још мало. Пошто је на време умро, не може се сумњати у Галбрајтово „искрено убеђење“. Али (опет то досадно „али!), Хашки циркус је формиран 1993. У то време Туђман је издејствовао код „западних савезника“ одобрење за геноцид. „Бљесак“ и „Олуја“ су „одрађени“ 1995., а Туђман је је свом ватиканском Богу отишао на истину четири и по године касније, у децембру 1999. Шта? Карли дел Понте фалило времена да размрси тако компликован случај какав је „Олуја“? На крају Галбрајт „није изненађен“ ослобађајућом пресудом усташким генералима. Како није изненађен, с обзиром на сопствена сведочења? Није изненађен с обзиром на сопствени учинак током „Олује“, а и раније.

Лаже Галбрајт, као што лажу и сви остали из тог друштва. Лажу пресно и цивилизовано, по сопственим стандардима.


Ево, скоро четврт века смо изложени том перманентном бестидном лагању, гурању злочина над Србима под тепих, „заменама теза“ које на терену резултирају погромима.

/Додато:/
Педи Ешдаун: "Зло спава у овим брдима"

Овдашњи квислиншки медији и НВО на једној страни врше ритуално велико прање руку „осудом ослобађајуће пресуде“, којој је, ето кумовао недостатак „топничких дневника“, на другој страни тихо сеире, и све шире покрећу нови талас осуде „српских злочина“.Ево их са нарамком свежих прича о Вуковару. У тим најновијим сити-ком причама нема речи о злочинима од стране Хрвата. У војвођанским проусташким медијима никада нису ни помињали прогон 12.000 Срба из Вуковара, пре почетка рата. Али, на „е-новинама“ не могу да се сете шта су сами писали.

Zašto Tomislav Merčep nikada nije procesuiran?
http://www.e-novine.com/region/region-licnosti/34142-Zato-Tomislav-Merep-nikada-nije-procesuiran.html

Zašto je Tomislav Merčep na slobodi? Zašto je Tomislav Merčep na slobodi nakon Vukovara? Zašto je Tomislav Merčep na slobodi nakon ubojstva obitelji Zec? Zašto je Tomislav Merčep na slobodi nakon Gospića? Zašto je Tomislav Merčep na slobodi nakon Pakračke poljane?

„Вуковарски Наполеон“ (??? Аман!) Мерчеп се збиља бавио наполеонским пословима:
“Pošalji mi 50 kg salame i što više kapisli”, napisao je Tomica jednom prigodom prijatelju Branimiru jer je u Vukovaru, eto, počesto bilo više srpskih kuća i lokala koje je trebalo minirati nego vitezita. U ta “herojska” doba, koja službena nacionalna historiografija preskače kao da se nikada nisu dogodila, pobijeno je nekoliko desetaka građana srpske nacionalnosti. Prema nekim izvorima, broj ubijenih bio je troznamenkast. Bilo je to vrijeme u kojem vođe SDS-a i HDZ-a ništa nisu prepuštali slučaju, jer rata je moralo biti…

/Додато: “Не кажем да у Вуковару није запливао ниједан леш, али их је било мање него што је могло бити”, изјавио је касније Мерчеп, ваљда очекујући захвалу родбине преживјелих Срба./

/Додато: Бошко и Адмира. Злочин за који су лажно потужени Срби/

Тако је, тим хрватским методама прогона, почео рат.
Иста матрица је поновљена у Сарајеву, само је метод подразумевао прогон сто хиљада душа.
Исто се поновило у Дубровнику, исто у Сребреници, исто у Призрену.
Данашњи вуковаролози и бесни шибачи мрачних деведесетих, задојени светоназорима Западне цивилизације, лажу као Галбрајт...

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА