ХОРВАТ vs. ЈАНКОВИЋ ИЛИ: ИСТИНА СА ФАБРИЧКОМ ГРЕШКОМ

ХОРВАТ vs. ЈАНКОВИЋ

ИЛИ: ИСТИНА СА ФАБРИЧКОМ ГРЕШКОМ


Сцена из филма "Фајт клаб"

Сајт "Антицензура" објавио је чланак "Текст Мислава Хорвата који је уклонио Фејсбук – Глас за Сашу Јанковића – карта за Јасеновац!"

Да Мислав Хотват није погодио у очињи живац владаре фаљене "дубоке државе", ваистину не би био уклоњен са Фејсбука, јасно је као дан. Сва поређења које "људскоправаше" туку као тешким батом директно у главу тако да им и гаће спадају, те се уместо хумане лепоте појављује наци-сифилистичарска наказа, ноторне су истине и не могу се порећи. Шта онда остаје тешко оболелим људскоправашима него да употребе своју "меку моћ" и  забране мишљење.

***

Тај "људскоправашки" сифилис једнако разара тело и мозак, ум, душу. Али, слаба је фајда ако се тим постмодерним сифилисом не заразе деца, по могућству и нерођене бебе. Зато не склањајте поглед, будући да овакве наказе управо данас, у нашој Србији праве курикулуме у пакету за децу,  "Како у неколико лаких корака добити СИДУ", "Научи да волиш психопату" и, обавезно, "Како да се заштитиш од православних попова и велико-српског клеро-фашистичког национализма". Супротно, људскоправаши ће крештаво и хистерично тврдити да уранијумска бомбардовања Србије нису штетна, мада су заслужена. Ти омекшали мозгови верују да су, самим тим што су на страни злочинаца, они и њихова деца имуни на канцерогене радијације и масовна отровна запрашивања.

Чини се да је неповезано са основном темом? Није, као што ни цигле у зиду нису неповезане. Могу ове приказе да намећу болесне програме којима ће заразити српску децу пошто је министар просвете трговац школством. Образовни подводач Млађо Шарчевић. Никада Млађо не би толико аванзовао без муљавине са земљацима Вучићима, а, богоми, и по који знаменити црногорски зеленаш је стека више но заслужену диплому у приватном школском систему Млађовом или Андрејином (та све једно је) "Руђер Бошковић". Ништа од тога не би могло, да Вучић није октроисан за окупационог Нестора, од истих оних који су цензурисали поменути чланак г. Хорвата. И, круг се затвори.

Колатерална штета је да цца 80% ђака не зна када је почео Први српски устанак, нити о чему се ту у опште ради, али су о свим варијантама секса  долично подучени.

***

Многи, који се декларишу као "патриоте", самокритично признају да су "другосрбијанци", "људскоправаши", "аутошовинисти"... (назовите тај курваријум по вољи), интелектуално супериорнији од патриотских, конзервативних аутора. Ако се разуме контекст, владање ресурсима, и доминација медијском халабуком, наравно да не може бити друкчије. Једна, врло важна ствар је да већина иде за парама. Кога паре, тога и музика. Међутим, то хрљење пацова за доларском фрулом има за последицу профанизацију. Тако да се опет, у мноштву, оголе. Можеш једну курву приказати као Мајку Терезу, не можеш све своје курве и бузеранте приказати као интелектуалну елиту. Оним ретким националистима који неће да се продају, једноставно се не дозвољава једнак третман у истим медијима где те људскоправашке громаде шире промисао "дубоке државе".

(Има и једна посебно гадна врста цинцуланата, која истовремено пише за обоје. Риба-девојка, Богу свећа и ђаволу жарач, истовремено. Бар на први поглед. Нпр, Ђорђе Вукадиновић је пристајао да му цензорски на "Политици" обесмисле написе, с образложењем да је "добро да се бар трачак истине сазна". 50.000 динџи по кастрираној колумни није помињао.)

Без обзира како буде тумачено, потписник ових редова је на своје подземне антисистемске писаније у октобру 2015.-те имао око 10.000 шерова, и тако постао најшерованији "политички аналитичар" у Србији, после становитог Драже Петровића, који је писао баљезгане за испоставу СНН - ТВН1,  која је сила по себи. Па на то су његове објаве још и спонзорисне. И, шта се десило? Дража Петровић је постао глодур септичке јаме "Данас" - што ја не бих прихватио макар глођао корење - а већина оних "патриотских" сајтова који су преносили моје текстове су, и уназад, побрисали све од мене и за њих више не постојим. Није потписнику ових редова потребна реклама, нити јадикује. Хоћу да укажем:

а) Ако је мени, као типичном андерграунд "аналитичару" цензурисано и/или хаковано 70% већ објављених текстова, што у волумену читања око 500.000 прегледа, и нисам једини такав, колико драматику диже поменути један жучни чланак? Вечито кашњење.

б) Шта мислите, како би људскоправаши реаговали, да неко њино пискарало дође под исти третман меке диктатуре дубоке државе? Та моментално би му под грађанским притиском био додељен статус "заштићеног узбуњивача".

в) Шта мислите, да се преврну прилике, како би та људскопавашка интелектуална елита реаговала да им укину апанаже, па да пишу за Џ, као ја, и на то им Сила цензурише две трећине њихових самиздата? Гарантујем да би се манули политичког активизма и отворили пекаре, фризераје и медијационе радионице.

г) За мене је лако, јер је ово мој добровољни избор. Битно питање је колико је људи од титула, без сумње мудрих и патриота, ипак спремно на сличну цензорску шикану? Велика већина ће се повући и писати књиге. Рукописи не горе, и не сметају никоме, нарочито ако су у магацинима. Штампање таквих књига ће подупрети држава, па ће бити и вук сит и књиге на броју и будућност намирена.

Овде ћу се сложити са г. Гораном Давидовићем који сматра да ко не омирише затвора или не пропљује крв на улици, не може штитити националне интересе.

***

Али, ако лаже Нимбус, не лаже сепаратистички и србијанскофобни сајт Сабахудина Грухоњића "Аутономија". Нема чистијег примера какви су приучени полуинтелигенти сепаратисти. Све су то укишељени самоуправни култур-трегери у траприцама, јер се гаде "американ" панталона од диолена.

Елем, најинтелектуалнија громада међу про-мађарским сепаратистма, који је, тако угледан, "писац у траперицама", удостојио собом Београдски сајам књига да га лично отвори, је Ласло Вегел. Наречени је на "Аутономији" објавио "дубокоумну" колумну у којој нешто бунтовно мрси. Затим се јави један коментатор, кога, га разлику од мрсиоца Вегела нико не познаје, али који, такође за разлику од Вегела, зна о чему пише, изложи критику, од које цитирамо само почетак:

Владимир Јокановић:

Кад озбиљан и угледан аутор пишући о књизи наведе као главног јунака име глумца који га глуми у екранизацији, нарочито ако тврди да је читао књигу, то више личи на измотавање неког од данашњих озлоглашених омладинаца који ни филм неће да погледају, ако није рађен по видео игрици. Наиме, главни јунак ”Фајт Клаба” није Едвард Нортон, као што ни Роберт Редфорд, није главни јунак романа ”Велики Гетзби” (а није мајци ни Леонардо ДиКаприо). Главни лик ”Фајт Клаба” зове се Корнелијус, пати од инсомније и нарколепсије што је вероватно модернија замена за грижњу савести која га негде стиже из подсвести (пошто му је савест крајње закржљала), а није никакав мастиљар већ ”теренски координатор опозива” који проводи пола живота у авиону, а другу половину у џет легу, јер по службеној дужности обилази места саобраћајних несрећа изазваних грешкама на аутомобилима компаније за коју ради, и у случајевима када вредност одштетних захтева превазиђе профит од производње одређеног модела аутомобила, он иницира обуставу производње, а ван посла га занима једино наручивање ИКЕА намештаја за његов самачки апартман од 200 квадрата. Он се не окреће ни против каквих врхунских вредности већ против система који га присиљава (или мами, сасвим свеједно) да ”троши новце које нема на глупости које му не требају”...
---

Кад неко понизи интелектуалну креатуру, извините на изразу али нема ништа тачније, могло би се очекивати извињење редакције. То би био акт пристојности. НЕ! Уместо тога, срамота војвођанског приученог полуинтелектуалца Ласла Вегела, који се правио да је читао књигу, а побркао је име јунака филма који је гледао са именом глумца који је ту улогу играо, је једноставно и брзо склоњено у чистом маниру титоистичког културбунта.

Ласло Вегел је у српском тлоцрту "интелектуална икона у траперицама", а Владимир Јокановић је непознати лик из дубина интелектуалне маргине.

Једноставно је питање каква може бити будућност друштва са оваквим изврнутим наглавачке системом културних вредности, где су рисари у траперицама некакви ауторитети.

***

Имамо и жестоке "Србе", који тако жустро и јако пишу, да се ја покуњено склоним. Али, ни већини таквих не треба баш веровати. Они су вешти са речима, али истовремено опасни. Чувате се таквих, док их добро не проверите.

Типичан представник таквих је Александар Ламброс.* (* Одмах након овог написа, поставићу мој старији напис о овом педеру).

***

Па шта то не ваља у напису Мислава Хорвата?

Фабричка грешка. Цитат:

"Немојте насједати на приче Јанковића да би од Србије направио уређену државу. Сјетите се 5. октобра кад су дошли на власт ови који би данас уређивали Србију, сјетите се отмица, криминалца у парламенту, земунског клана… јел дрогирање досоваца у Шилеровој уређење Србије?"

Јанковић је проверени кадар ЈУЛ, типичан прим(ј)ерак пред Петооктобарске револуције. Управо тако блазиран! Па побогу, због таквих наказних издајника, народ дигао револуцију. Зар не види Мислав Хорват да је комплетан Главни штаб данашњих квислинга на челу са Вучићем, управо Милошевићевићев кадар. Може један слабић да се тако лако преуми, никако гомила тзв "политичке елите".  Једини одговор је да је данашња окупациона елита одувек била таква, и да је одувек имала неко потуљено народно језгро за собом. Отуда, Пети октобар беше очајни напор Шумадије да спасе Србију.

Или:

"Какав је кандидат Саша Јанковић довољно говори да га подржавају сви српски непријатељи – усташе, балије, Шиптари, Трифуновић, Ђуричко, Бисерко, Павићевић… Сам Јанковић је овдје небитан, он је само гурнут у први план, нова свињарија друге Србије, иза њега стоје сви освједочени мрзитељи свега српског: Латинка Перовић, Србијанка Турајлић, Борка Павићевић, Соња Бисерко…"

Сви набројани су Титоисти, дакле, србомрсци, анти-демократе, већином још пре Милошевића, за Титова вакта.

Ако аутор не разуме да је данашња камарила тачно Слобина, србо-издајничка, не разуме ништа. Тек ништа не разуме да су и Слобо и његова опозиција  ваши из Титина шињела.

Вучић vs. Јанковић? Да тешке дилеме!

На крају ће руге постати друге. И, ето нас опет на цести Јасеновачкој.

***
Само помените шта је Србија и шта је српско, и коме је Записом намењено да буде домаћин, па их наивно позовите да стану на ту, несумњиво српску страну, сва горепоменута фукара, са којегод стране, обрушиће се на вас као бесни пси. Јер, све су то Аустроугари, усташе и педери.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА