Претражи овај блог

среда, 12. април 2017.

ТАЈНА ДУБОКЕ ДРЖАВЕ

О, како некад модерни и умни изрази "дискурс" и "парадигма" данас бледо звуче. Некоћ, знало се да си интелектуалац ако објасниш појаву дискурсом. После смо добили "наратив", реч коју ако не употребиш, ниси довољно интелектуалан. Али, о дивоте!, добисмо синтагму која је као мултипрактик, којом можете све да смуљате и изроните као моћни аналитик и политикус. Та чаробна и свеобјашњавајућа парадигма, дискурс и наратив је "ДУБОКА ДРЖАВА".

Данас, ко не обрати пажњу на "дубоку државу" је политички пацер и боље да се не ма'е с аналитиком.
Елем, имамо плитку државу, површинску државу, сутеренску државу. Али ова, дубака, је зајебала век.
Требало је 8.000 година постојања разних држава да би схватили се с нама влада из дубина.
Дубока држава је зајебала и масоне и темпларе и Билдерберг групу.
Дубока држава је суштина, невидљиви владајући монструм, свеопшта тајна ташта свих нас.
Да приближимо:

Дубока држава (турски: derin devlet) је израз који се користи првенествено у контексту турске политике како би описао чврсту спрегу врхова војске, безбедоносних агенција, судства и организираног криминала, односно својеврсну тајну владу која de facto управља земљом уместо демократских институција или служи као њен антидемократски "коректив". С обзиром на предоминантну улогу српских Јаничара у турској држави по свим поменутим правцима, ето доказа да су Срби народ најстарији. Какви масони, Србистанци су измислили "дубоку државу".
Нема приближнијег или адекватнијег појма у српском координатном систему који је означава наизглед супротно оно дубоко-Западном, интелигентном и потентном изразу "дубака држава", до нама јасне речи "јаничар".
Највећи међу синекурисаним политичким аналитицима Ђорђе Вукадиновић, који, кад се лати практичне политике, ако се за зелен бор ухвати и тај поцрвени, рече:  "Србију је окупирала криминална рођачко-кумовска екипа!" О просветљења! А ко не зна? Народ не за за:
Андреја, Горана Веселиновића (кум А), Николу (Раце) Петровића (кум Б), конобара Бебу Поповића, Ацу-Рошавог, или (да не буде досадно) Жељка Цвијановића и Сабахудина Грухоњића?...

Ето то је Србијанска "дубока држава". Неки ликови распети на распућу између родног стада и рибања чучаваца у Валхали.


2 коментара:

 1. Неће бити баш да су "дубока држава" горе побројани: "Андреј, Горан Веселиновић (кум А), Никола (Раце) Петровић (кум Б), конобар Беба Поповић, Аца-Рошави, или (да не буде досадно) Жељко Цвијановић и Сабахудин Грухоњић?..."

  "Дубока држава" је нешто много дубље од неколико хуља, белосветских пробисвета и хулиганчића који 'арче и хараче Србијицом последњих 5 (ПЕТ) година. Има их, за почетак, највише међу онима који деценијама уназад (а и данас) неометано хараче. Ето, ту за почетак треба тражити "дубоку државу".

  А то што се "аналитичари" тек сада сетише тога појма, то је вероватно по допуштењу саме "дубоке државе", или им је неко са стране дао просветљење да нам покажу и укажу да је и код нас то веома слично као свуда у свету...

  А да би било још лакше прокужити у суштину дубоке државе, ево Вам још један мало али сликовит пример. Тренутни главни опозиционар С. Јанковић, током деведесетих година је био у државном апарату еспеесовско-јуловском, и није био ни на једном протесту или демонстрацијама (све од 9. марта до 5. октобра).
  А опште узевши, и отац Јеремић Вука није био члан СПО или СРС, већ директно еспееса. и тако где год се човек окрене, скоро па свуда неки еспеесов (титоистички, антисрбијански) трулеж.
  И ту су негде почеци (или крајеви) "наше" дубоке државе.

  Свако добро

  ОдговориИзбриши
 2. Г. Војиславе, потпуно сте управу.
  Писао сам ја, а и други свакако стручнији људи од мене, доста о тим политичким династијама и/или "удбашким праунуцима". Можда је нека разлика у томе што ја инсистирам да у највећој мери те династије вуку порекло из Аустроугарске и да су контаминиране аустроугарштином.
  Овај пут нисам имамо већих претензија до да укажем на неку врсту помодарства у нашој политичкој аналитици, где се идејна оскудност и етички кукавичлук маскирају големим фразетинама и неким наизглед мистичним појмовима, које, узгред буди речено, преписују једни од других без преке потребе.
  Зато сам се ограничио на наш садашњи политички тренутак и покушао да додам мало сарказма. Наравно да постоје и озбиљније "крипто" структуре умрежене са озбиљним страним службама.

  ОдговориИзбриши

ЗАСТАВЕ НАШИХ СИНОВА Најновије што смо сазнали је да застава наше државе није наша застава. Држава има своју заставу, народ своју. ...