ТАЈНА ДУБОКЕ ДРЖАВЕ

ТАЈНА ДУБОКЕ ДРЖАВЕ

О, како некад модерни и умни изрази "дискурс" и "парадигма" данас бледо звуче. Некоћ, знало се да си интелектуалац ако објасниш појаву дискурсом. После смо добили "наратив", реч коју ако не употребиш, ниси довољно интелектуалан. Али, о дивоте!, добисмо синтагму која је као мултипрактик, којом можете све да смуљате и изроните као моћни аналитик и политикус. Та чаробна и свеобјашњавајућа парадигма, дискурс и наратив је "ДУБОКА ДРЖАВА".

Данас, ко не обрати пажњу на "дубоку државу" је политички пацер и боље да се не ма'е с аналитиком.

Елем, имамо плитку државу, површинску државу, сутеренску државу. Али ова, дубака, је зајебала век.

Требало је 8.000 година постојања разних држава да би схватили се с нама влада из дубина.

Дубока држава је зајебала и масоне и темпларе и Билдерберг групу.

Дубока држава је суштина, невидљиви владајући монструм, свеопшта тајна ташта свих нас.

Да приближимо:


Дубока држава (турски: derin devlet) је израз који се користи првенествено у контексту турске политике како би описао чврсту спрегу врхова војске, безбедоносних агенција, судства и организираног криминала, односно својеврсну тајну владу која de facto управља земљом уместо демократских институција или служи као њен антидемократски "коректив". С обзиром на предоминантну улогу српских Јаничара у турској држави по свим поменутим правцима, ето доказа да су Срби народ најстарији. Какви масони, Србистанци су измислили "дубоку државу".
Нема приближнијег или адекватнијег појма у српском координатном систему који је означава наизглед супротно оно дубоко-Западном, интелигентном и потентном изразу "дубака држава", до нама јасне речи "јаничар".

Највећи међу синекурисаним политичким аналитицима Ђорђе Вукадиновић, који, кад се лати практичне политике, ако се за зелен бор ухвати и тај поцрвени, рече:  "Србију је окупирала криминална рођачко-кумовска екипа!" О просветљења! А ко не зна? Народ не за за:
Андреја, Горана Веселиновића (кум А), Николу (Раце) Петровића (кум Б), конобара Бебу Поповића, Ацу-Рошавог, или (да не буде досадно) Жељка Цвијановића и Сабахудина Грухоњића?...

Ето то је Србијанска "дубока држава". Неки ликови распети на распућу између родног стада и рибања чучаваца у Валхали.

Коментари

  1. Неће бити баш да су "дубока држава" горе побројани: "Андреј, Горан Веселиновић (кум А), Никола (Раце) Петровић (кум Б), конобар Беба Поповић, Аца-Рошави, или (да не буде досадно) Жељко Цвијановић и Сабахудин Грухоњић?..."

    "Дубока држава" је нешто много дубље од неколико хуља, белосветских пробисвета и хулиганчића који 'арче и хараче Србијицом последњих 5 (ПЕТ) година. Има их, за почетак, највише међу онима који деценијама уназад (а и данас) неометано хараче. Ето, ту за почетак треба тражити "дубоку државу".

    А то што се "аналитичари" тек сада сетише тога појма, то је вероватно по допуштењу саме "дубоке државе", или им је неко са стране дао просветљење да нам покажу и укажу да је и код нас то веома слично као свуда у свету...

    А да би било још лакше прокужити у суштину дубоке државе, ево Вам још један мало али сликовит пример. Тренутни главни опозиционар С. Јанковић, током деведесетих година је био у државном апарату еспеесовско-јуловском, и није био ни на једном протесту или демонстрацијама (све од 9. марта до 5. октобра).
    А опште узевши, и отац Јеремић Вука није био члан СПО или СРС, већ директно еспееса. и тако где год се човек окрене, скоро па свуда неки еспеесов (титоистички, антисрбијански) трулеж.
    И ту су негде почеци (или крајеви) "наше" дубоке државе.

    Свако добро

    ОдговориИзбриши
  2. Г. Војиславе, потпуно сте управу.
    Писао сам ја, а и други свакако стручнији људи од мене, доста о тим политичким династијама и/или "удбашким праунуцима". Можда је нека разлика у томе што ја инсистирам да у највећој мери те династије вуку порекло из Аустроугарске и да су контаминиране аустроугарштином.
    Овај пут нисам имамо већих претензија до да укажем на неку врсту помодарства у нашој политичкој аналитици, где се идејна оскудност и етички кукавичлук маскирају големим фразетинама и неким наизглед мистичним појмовима, које, узгред буди речено, преписују једни од других без преке потребе.
    Зато сам се ограничио на наш садашњи политички тренутак и покушао да додам мало сарказма. Наравно да постоје и озбиљније "крипто" структуре умрежене са озбиљним страним службама.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА