ALEXANDER VON KATZENSTEIN

ALEXANDER VON KATZENSTEIN


 

Јуче (2.4.2017.) Александар Вучић је прегазио Србију. Постао је њен неприкосновени самодржац, како не беше од владавине аустроугарског каплара Јосипа Амброза. Заједничко им је што су обојица Аустроугари, и што своју моћ владања црпе из Германске подршке. Оно што прави прави збрку је што је Вучић номинални Србин. И, управо то, што је AV наводно Србин, уноси пометњу и руши националну одбрану.

Од поноћи се интензивно пишу анализе са домаћим задатком „зашто је Вучић победио“, као да се и пре три месеца није знао исход. У тим анализама има понешто истине и повише новинарског политичког курвања. Као пример, наводимо пар хиљаду пута поновљених флоскула из типичне медијске куће са црвеним фењером „Телепромтер“:

Вучићев рецепт за победу: допадљивост + харизма + конкретни резултати засновани на раду и труду.

Опозициони рецепт за пораз: мржња + недопадљивост + недостатак програма + кратко време проведено на политичкој сцени “

Заиста је у питању есенција лажи, лицемерја и безобразлука.

Сећа ли се неко Ђиласа? Па тај је свог земљака Вучића лупетао по глави само у борби за градоначелника Бјеограда, без обзира на „допадљивост + харизма + имуће програма + дуго време проведено на политичкој сцени“ иментованог самодршца.

Који су то „конкретни резултати“ који су драматично обрнули ситуацију, сем што је Вучић доказао да је највећи издајник? Да поменемо Коштуничиних јадних 8 милијарди дуга у односу на колосалних 24 милијарди дуга Вучићевих, које је из скромности смањио на 26 милијарди уз малу цену смањивања плата и пензија испод границе глади. Или хаоса поплава у Обреновцу, и незнани број подављених људи, за шта је директно и неизбежно одговоран, али се на телевизији појавио у шушкавцу како рукама доставља помоћ унесрећенима, док около сто људи гледа и крсти се.

Коме је допадљив и харизматичан такав лудак и фукара? Психопата који се, цитирам, „истовремено смеје, прети и плаче“? Хитлер је неспорно био способан, па ипак сад кад га гледамо, смешан је. А Вучић ће бити допадљивији и харизматичнији, иако је класични неспособни билмез из Бихаћке републике?

Дубље, много дубље задиру разлози наше Калварије. О тим дубинским разлозима нико не сме да говори.

Аустроугарски генерал Кевеш је зарио барјак Аустроугарске на врх Ловћена. И доби титулу фон Ловћенберг. Од тог оргазма стресла се сва Црна Гора. И роди се Мило Ђукановић.

На Мачковом Камену, 1914. бѝли су се Србијанци са Србима. Али, то не сме нико да каже. И Срби, уз обилату помоћ аустријске алтерелије, надвладаше. Но после, у контарнападу, Србијанци узвратише, и у срамни бег, са више од сто хиљада жртава, натераше браћу. Никад, али никад, западни Срби нису тај свој највећи пораз у историји заборавили. И били су спремни са сваким да се удруже, и са Хитлером и Павелићем и каплара Тита у папучу да љубе, само да се освете. И ништа то све није довољно вредело, до ноћас. Јесте помагало, јесте одроњавало српски идентитет, али је фалио потпуни тријумф. Недостајао је суштински пораз Србијанаца. Ноћас, 02.04.2017. осветили су се Босанци за пораз у Колубарској бици.

Добили смо ALEXANDERА VON KATZENSTEIN .

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА