ГОДИНА ЦРВЕНОГ БАНАПо кинеском хороскопу 2017. година је година Црвеног петла.

Наша традиција је била друкчија, али о гле!, Црвени петао нам над кућом лети. И ми славимо!

Који жив народ паликућу, пиромана, слави? Ех, какав смо ми диван, изузетан, народ!

Али ево, на овај дан када по нашим предањима мечка излази из јазбине да прорекне временске прилике, ми мењамо своје памћење, будући да нисмо задрти к'о Кинези већ своју памет ласно премећемо. Од данас временске прилике имају се одређивати према јутарњем изразу расположења надувеног Црвеног Бана, који се на дне ано домини објавио граду и отроцима, да ће нас благосиљати својом вољом да буде Бан над Бановима в земљи Сораба.

Неће се данашњи дан памтити по Српском Уставу који је био толико напредан да се читава ондашња Европа стресла од нелагоде, већ ће се у следећим вековима бројати године од дана када је Црвени Бан прнуо у небо.

Није Црвени петао још над сваким здањем у Србији завитлао у небо. Нисмо још довољно Небески народ, није Црвен Бан још задовољан с нама.

Данас је још важан дан, јер је ево син је убио оца, а међедина појео кума.

Данас је Гробар доживео лапот, тако што је жив закопан, а сваки његов штићеник баци по лопату блата на њега живога.

Мене је и за њима срамота шта гробарчићи урадише од Гробара. Па што га хуље, не убисте к'о човека и како приличи, него га навијасте као псето, када вас је из дроњака у свилена руха оденуо? Е само да газдама покажете колико сте им покорни.

Ој Србијо, муко међу пашчадима и Црвеним Бановима.

Коментари

Популарни постови са овог блога