НА СТОПУ ОД КРАХА ИСТОРИЈЕ МАЛЕ ВЕРОВАТНОЋЕ

НА СТОПУ ОД КРАХА ИСТОРИЈЕ МАЛЕ ВЕРОВАТНОЋЕ


Вест је најпре цурила српским подземним Интернет каналима, затим су је преузели сајт -мастодонти, да би коначно испливала и на озрачени дан ТВ-кућа са националном фреквенцијом. Ту се вест, међутим, некако нагло угасила. Као кад лупиш штапом по води. Изостале су политичке анализе буцмастих аналитичара у тесним панталоницама. Чак и опозициони бунтовни урбани пачићи, познати по дрхтавим гласовима када се Њему обраћају, сензитивно тихују. Изостала је Његова конференција за штампу са падањем у амок и визијама. Значи, небитно. Имали смо важнијих брига око цене наших "бронзаних, сребрних и златних" момака и девојака, како нам објаснише оловни политичари и тучани новинари.

Вест је директна и за грађанство усмеравајућа:

"Грађанима Немачке су њихове власти сугерисале да себи обезбеде залихе хране за првих десет дана за случај рата или природних катастрофа.

Ова препорука-обавеза садржана је у новој концепцији немачке „цивилне одбране“ коју ће влада Ангеле Меркел коначно усвојити средином наредне недеље.

Препорука садржи и указивање породицама да су дужне да обезбеде резерве питке воде за пет дана. И то: за сваког свог члана по два литра дневно.

Меркелова своје поданике такође обавештава да треба да имају и резерве енергије и новца довољне за „прве дане“, односно – до момента када ће држава бити у стању да све преузме на себе.

Немачки медији указују да се овакве мере препоручују први пут од времена окончања Хладног рата.

У истом документу се вероватноћа спољњег напада на Немачку процењује као „мала“."
---

Немачка је велика и врло моћна држава. Као таква, веома је сложен и скуп систем. Превођење грађанства Немачке у полу-ратно ишчекивање "мале вероватноће" је "хладноратовска нервна играрија" само за плиткоумне политичке мамлазе. Између осталог, хладни рат се сасвим охладио јер је мртав. Зато што је СССР убијен. Сад имамо, као најниже средство, осиромашени уранијум који врло греје.

Никада у историји није на границама Русије била нагомилана таква војно-убилачка сила, као што је управо случај.

Ако гледате неки позоришни комад, па у првом чину видите нехајно окачену пушку на кулиси зида, будите сигурни да ће та пушка убити некога у четвртом чину. Руси међутим нису Совјети. Па видите.

Када ће се и како десити, на ком простору и са каквим исходом, то нико не зна. Но, у једној песми нашег човека (коју ето не могу поново да нађем) јуче умрли деда пита унуке "знате ли где су вам пушке закопане"?

Ангела Меркел упозорава своје и за провијант, а ми заборавили где су нам основна средства у случају мале вероватноће који се увек деси.

Коментари

  1. Наш премијер и Меркелушин Немац сад фино, без гриже савести може да ратује за своје Немце, не српском крвљу - него немачком : својом! Александру Вучићу као следбенику Вебера шаљем цитат из ,,Интелектуална историја Европе" - Марвин Пери: ,,Октобра 1914, Макс Вебер, највећи социолог предратне генерације, писао је 'Рат је са свом својом ружноћом велик и диван, исплати се доживети га.' Изразио је и жаљење што је престар да иде на фронт" - дакле Вучићу, марш својима сад си им најпотребнији!

    ОдговориИзбриши
  2. Неће курва да ОН ратује, као што није ратовао ономад док је био букаџија овдашњи. Он би да шаље туђу децу, да се не врате...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА