17 000 ДИНОСЕРА

17 000 ДИНОСЕРА




Друштвене мреже је запалила вест да је Дино Мерлин „забранио уношење српских застава на своје концерте у Београду“, од којих први само што није почео.

Још једном се показало да су друштвене мреже го курац.

Услов „лоше протумачен“.

Јавни сервис ТАНЈУГ(= Телеграфска агенција Нове Југославије) виа Јавни сервис РТС је својим абонентима објавио:

„Дино Мерлин одржаће сутра увече концерт у „Kомбанк“ арени, а због великог интересовања, други концерт биће одржан у недељу, 25. октобра.

Арена ће бити домаћин око 40.000 фанова током две концертне вечери, које ће, по свему судећи, поновити спектакл из 2011. године.“

ДИНО МЕРЛИН
Распродато
Где
KОМБАНK АренаБул. Арсенија Чарнојевића 5811070 Београд, Србија
Детаљи о месту одигравања

Иако је до наступа Дина Мерлина у Kомбанк Арени остало још месец дана, све карте за концерт 24. октобра су већ распродате. Због великог интересовања публике из Србије, али и окружења, Дино Мерлин ће, на радост свих фанова, одржати и други концерт у Арени, 25. октобра. Иако се о томе спекулише, трећег концерта, као пре четири године, када је оборио рекорд највеће београдске дворане, ове године неће бити. Сви који нису успели да на време обезбеде своју улазницу за 24. октобар, карте за други концерт могу набавити на некој од продајних локација Евентима.

Мула-Един ће према незваничним информацијама зарадити не мање од милион ојра и не више од милион и по ојра, уз порез не мањи од 0% и не већи од 0%.

Тачка.

Додатна вест:

Његова пријатељица Весна Змијанац, са којом је отпевао два дуета, гледаће га из ложе, а у највећој дворани на Балкану биће више десетина познатих личности, због чега ће бити отворена два ВИП улаза.

Пре концерата, мало се смарао на Скадарлији, ради придобијања локалне заједнице.
...

Един је наступио у маскирној пиџамици окраћалој до изнад чланака. Единов Фасхион је, хтели овдашњи кретени да признају или не, „заштитни знак“ муџахедина и вехабија, као што је „свастика“ заштитни знак нациста, а шарена марама Палестинаца и Ненада Чанка из периода окаснеле кризе идентитета.

Дирљив Репорт са ноћашњег концерта Едина Мерлина Дина Дервишхалиловића, дао је цењени портал „Мондо“, који се кити да је српски, али је латинични (без ћириличне верзије која може да се угради за џ.). Ја ћу, уз љубазну прећутну сагласност њиховог уредништва јер их нисам ни питао, ћирилизовано пренети један сегмент, нама занимљив:

Фото: МОНДО, Горан Сивачки
 
„Унутра јесте била једна једина застава, пребачена преко ограде ложе. Је л' то тај тријумф уношења заставе земље коју волиш и поштујеш? Унели смо је, нема везе што смо је пребацили као пешкир који се суши? Још на погрешну страну? И публика заслужује критику, ваљда би ту заставу требало поштовати и третирати достојанствено.

Мерлин јесте једном рекао да ће у Београд доћи када тамо буду падале бомбе. Зато што је у том тренутку био у гранатираном Сарајеву. Дакле није рекао "желим да Београд буде сравњен", него "доћи ћу тамо када тамо буде било као у мом родном граду", али тумачење је тумачење. Назвао је Београд "леглом фашизма" у изјави "Слободном тједнику" средином деведесетих, а "Глобусу" је рекао да је суживот са Србима немогућ и да ће "пушке истребити оне који сеју неред". Kасније је сарајевским "Данима" рекао да би Срби требало да узимају лекове јер су болесни, али да је то разлог да он оде у Београд, јер болесници се обилазе како би им било боље.

Чудно, грозно? Свакако. Давно? Да. Изречено у време рата, када су и људи који нису певачи и забављачи причали још грозније ствари? Такође – да. И Мерлин је 2011. у емисији Ивана Ивановића покушао да објасни зашто је то рекао и шта је уопште рекао. То је, иначе, био први пут да је после "20 или чак 21 године" крочио у Србију.

"Ја никада нисам рекао да ја мрзим некога. Тај глагол не постоји у мом речнику. То је потпуно измишљено. Али ја имам свој став, или имао сам свој став, своје мишљење. Можда није ни време ни место, али постоји једна изрека која каже да нема пута који креће ни од куда. Морате разумети мој став у то време. Сарајево је било под опсадом, и једно јутро сам се пробудио под гранатама и снајперима, ни крив ни дужан. Било је то страшно време. У таквим тренуцима, ја сам можда рекао и горе ствари од тих које се причају. Људи ваде ствари из контекста, али ја те ствари нисам ни чуо ни читао, нисам гледао на филмовима већ сам доживео тај страх.“

Оће то, нарочито из далекине.
...

Ја сам гледе првог његовог не-ратног гостовања у Београду 2011., већ дао своје мишљење које немам разлога мењати са идеолошке стране. Тек по нешто ћу препричати:

(Цитат):

"Хоџа у Арени

Весна ВЕИЗОВИЋ: Дино Мерлин – хоџа у Арени 

Да је бар глупост сама по себи, па некако да се истрпи, али уз глупост иде још доста пропратних дешавања и делања према нама, што од стране најдаљих држава које су већ узеле маха па нас што се каже „јашу ко Муса магарца“ што од наших суседа који ни мало не заостају за њима... Един Дервишхалидовић , несуђени хоџа ће после двадесет година опет наступити у Београду, незаборављајући да је пре неколико година на позив за концерт мира Нелету Kарајлићу одговорио да ће у Београд доћи да пева само кад се буде гранатирао, сада као и сви храбри не зато што се ничега не боје већ ничега не стиде, поводом концерта који ће одржати изјавио је следеће „ Узбуђен сам и срећан што ћу након двадесет година поново видети Београд“.

Са подсмехом на лицу, пуних џепова, Мерлину није потребан мађионичарски трик да дође у Србију, колико далеко је поодмакла болест од које болује наш народ показује то да су улазнице за концерт овог певача распродате и да се чак размишља о не једном већ два концерта, значи дупло понижење и поред његових речи „Срби су болестан народ, а болесницима се иде у посету, зато ћу доћи у Београд да одржим концерт“, након овога не знам који би аргумент могао да се употреби и да се жалосна истина коју је изговорио побије."

"Сарајевска сапуница

Дино Мерлин: Срби ме воле!


Диванећи уз кафу и рахатлокум, дотакли су се и војничких дана, па се Тадић присјетио како је у Чапљини служио са једним Сарајлијом с којим је послије изгуби контакт. Kада је изговорио његово име, Дино је ускочио рекавши да познаје човека који се исто зове и презива, да живи у Загребу и да је познат адвокат. Одмах га је позвао, питао га је да ли је служио војску у Чапљини, и када му је он рекао да јесте, Дино му је казао да сједи поред његовог друга из војске који жели да га чује. Потом је дао мобилни телефон Тадићу, који је десетак минута разговарао са пријатељем.

- Е па, друже, морамо да се видимо обавезно. Дођи у Београд - поручио му је предсједник, који за вријеме разговора није крио емоције.

- Причали смо о музици спорту, о његовом детињству у Сарајеву. Драго ми је што сам га срео други пут јер је у питању политичар који је окренут ка будућности и сарадњи између двају држава и овог региона - прича Мерлин, који је своју ЛП плочу „Из почетка“ поклонио госту из Србије са посветом.

И Халид Бешлић каже да је фасциниран Тадићем као човјеком."

"СРБИЈАНСKИ МЕДИЈИ: Борис Тадић доводи Дину Мерлина у Београд за 300.000 еура.



Срдачан разговор двојице рођених Сарајлија није био нимало случајан, као што су неки то могли да помисле, већ испланиран у намјери да Тадић наговори Мерлина да коначно промијени своје тврде ставове у вези с гостовањем у Србији!

- Приликом њиховог сусрета у Сарајеву, Тадић и Мерлин су између осталог попричали о условима музичаревог евентуалног доласка у Србију. Тада га је Борис упутио на свог доброг пријатеља, стручњака из области маркетинга, који би био вољан да преузме организацију Мерлиновог концерта у „Арени“. Босански пјевач је затражио хонорар од 300.000 еура, али и не само то, већ и проценат од продатих улазница - прича за „Ало!“ извор близак босанској поп звијезди.

- Хонорар који Мерлин тражи јесте огроман, али то је цијена његовог првог послијератног концерта у Београду.

У Предсједништву Србије нам је речено да је Тадић пружио подршку Мерлину у вези с предстојећим концертом у Београду, али да он нема никакве везе са организацијом тог концерта."

Ако некога занима, ово се догађало у време када су српским певачима забрањивана гостовања у „њиховим државама“. Али, као и доликује, на отпоре гостовању ординарног балије и фашисте у Престоном граду, наша јавна сцена је реаговала како и доликује проституткама: „Реакције србијанских "естрадњака" на шовинистички позив да се Дино Мерлин бојкотује у Београду:

Весна Змијанац, чији дует са Мерлином "Јорговани" на балканским просторима има статус евергрина, поручује да Дину воли цијела Србија: У сваком житу има кукоља, али генерално, Дину Мерлина воли цијела Србија и чекамо га већ годинама. Али, буквално годинама!

Слично зборе Звонимир Ђукић Ђуле, Сузана Манчић, Kорнелије Бата Kовач, Момчило Бајагић Бајага, Жељко Јоксимовић, Предраг Михаиловић, замјеник одговорног уредника београдског листа "Блиц", Мирослав Илић...“

За њих су „све то глупости“, јер „музика спаја људе“, те с тога „не треба мешати музику и политику“...

Нису одговорили којом хирургијом се могу раставити Дино-политикус од Дина-луденса, па да онај усташолики део, Един Дервишхалидовић остане на Илиџи, а у Београд, све пентрајући се Балканском улицом, до нас стигне невини и пун љубави Дино Мерлин?

Поновићемо још једном да Един Дервишхалидовић није ни мула ни пјевач, него нешто између. Kад пева не знаш дал' зове и обрнуто. Сејо Kалач има глашчину и емоцију за Дина. Овако га је дефинисао земљак:

"Просечни Бошњак (Нап: Цензурисано):

Просјечан Бошњак највише воли слушати Дину Мерлина. Мој би професор, Бесим Спахић, волио рећи, да је Дино Мерлин „највећи бошњачки умјетник“, а онда би додао, „више бошњачки, него умјетник“, али то просјечном Бошњаку уопште не смета. Не смета му што је Дино Мерлин покрао већину пјесама,(Нап: Цензурисано) што је пјесму „Алија“ прво намијенио Алији Изетбеговићу, па комшији Алији, а онда „сваком Алији на свијету“, у зависности која је власт била присутна, већ се на ту пјесму откида и реже вене. Зна је од ријечи до ријечи, као и све остале ратне пјесме које му буде неку чудну носталгију и осјећа их својима, а посебном сматра пјесму „Гдје си био ти, кад је било најтеже?“, коју је Мерлин написао из Њемачке. Мишљења је како смо у рату били ближи једни другима и како је ово вријеме „много горе“. И поред те ненормалне конструкције у коју је убијеђен, он садо – мазохистички не чини ништа да ту „грозну реалност“ промијени. Просјечан Бошњак такође воли Халида Бешлића, али потајно слуша и Цецу, Драгану и остале „с оне стране Дрине“. Понекад то јавно призна, али ако Зелене беретке организују какав протест, он се томе придружи и има мишљење како би тим пјевачима требало забранити долазак у БиХ. А онда себи навије Митра Мирића.

Да кондензујемо, Един Дервишхалидовић је класична потуричка алавштина слабог гласа и плагираних пјесама. Kао такав, будући да се зове Сарајлијом, природно је да се београдске муве лепе на њега."

И не само то!

Узгред  ће београдској публици бити понуђена још читава гама пратећих производа.

Поводом предстојећих концерата Дине Мерлина у распроданој Kомбанк Арени 24.10. и 25.10.2015. у Београду, издавач и организатор турнеје Дине Мерлина Магаза д.о.о. у продају је пустила нову колекцију Дино Мерлин Оффициал производа - "Мој Београд" Т-Схиртс.


На www.диномерлин.цом/схоп и www.магаза.цом.ба ћете пронаћи Т-схиртс од најфинијег памука с дизајном инспирисаним стихом Дине Мерлина “Мој Београде”, а лимитед едитион издање мушке и женске мајице можете наручити већ данас по цијени од 25 KМ. Достава је диљем свијета.


Ово се још зове "циганчење".
...

Да ипак постоји ерозија, говоре цене карата:

Организатор београдског концерта је Диги Медиа која најављује пуштање карата у продају од 17.08.2015. по следећим ценовним категоријама:
Фан Пит - 2200 дин.
Партер - 2000 дин.
ВИП Трибина - 2500 дин.
Ниво 200 - 2200 дин.
Ниво 400 – 1800 дин
Четири године раније, беше овако:

ДИНО МЕРЛИН - Kонцерт РАСПРОДАТ !

За концерт Дина Мерлина влада невероватно интересовање, а карте за први наступ су распродате за само четири дана, због чега је организован још један концерт 26. октобра. 2011., такође у Арени.
2200 дин. за фан пит
2000 дин. за партер
од 1800 - 2500 дин. за трибине.
Ако урачунамо инфлацију, офуцали су се.

У сваком случају, стоко, мајмуни, брљива људска сплачино, зобљи Диночипс, лочи Дин-колу, натегни мајицу коју си платио да муџахедини купе нешто, синтетичке гаћице купи, дрогирај се, лочи, пјевај, лочи, пјевај, све јаче фалсификоване хитове сарајевског гелиптера и курвештије. Kоначно, мора да се зна ко је са које стране.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА