БИЧЕ СРЕЏЕНО

БИЧЕ СРЕЏЕНО



Дошла једна медицинска сестра на посао у полу-прединфарктном стању. Више посла имали доктори и колегинице да њу стабилизују, него око пацијената.

Шта се догодило?

Мучена медицинска сестра има сина у првом разреду средње школе. Елем, разредни старешина сазвао заједнички родитељски састанак са ђацима и њиховим родитељима да виде шта им је чинити. Депримирани просветни радник је саопштио уопштену оцену да су деца немогућа, са доласком пролећа хоће просто из коже да искоче, а иде крај школске године. Затим је у гробној тишини почео редом јавно да саопштава ученичка постигнућа. Дошао ред и на сина поменуте мед. сестре. Тако је сазнала читав низ новости о свом јединцу. Да јој дете има неких седам прилично стабилних кечева, да је по броју неоправданих изостанака одавно заслужио да оде на трансфер-листу, да професорима контрира ради истицања и још пуно занимљивих детаља. Жена је блокирала од шока. Вели, размишљала је да ли да "дебила кога је родила" рашчупа на лицу места, или да каже мужу па да овај одробија "дебила кога је родио" или да једноставно оде напоље и обеси се и тако на најлакши начин оконча своје муке. Тишина у учионици је постала још тежа. И тада син, који је већи део детињства провео у иностранству а и мало врска, па не говори перфектно чисто, са епском хладнокрвношћу, као да није о њему реч, и као да није већ виђен за изабацивање из школе или понављање разреда, даде изјаву:
- Биче среџено.

Ту је полако почео пригушени кикот. Али, како бива, уместо да се кикот сасвим пригуши он добија на снази. Онда се то пренело на професора који је тек био невешт у мимикрији. Тако је на крају дошло до општих овација, "лудоосмеха" како народ зове ту врсту смеха без повода. Само је мама остала без осмеха и речи, потпуно скрхана.

Премијер Вучић отишао у Вошингтон у радну посету. Шта мислите шта ће Вучић да одговори Бајдену кад почне да га пропитује о  о свим још неодрађеним задацима? Како напредује пријем Косове у УНЕСКО, колико је Србија урадила за смештај неколико стотина хиљада својих нових тамнопутих грађана, шта је с протеривањем Русије, шта је са "апликацијом" за НАТО...?

И шта мајка Србија да ради са дебилом кога је родила, док нам се сви около смеју?

Коментари

  1. Нису цуцку вУЧКу дали да лаје у дворишту Беле куће: МРШ на улицу за новинарска питања, тамо лај!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА